Το «μνημόνιο» του Ντι Σάντο

Το «μνημόνιο» του Ντι Σάντο

Οκτώβριος 01, 2015 - 21:53
6 σχόλια

Σάλκε – Αστέρας Τρίπολης 4-0

Η ιστορία γράφεται και με ήττες με τον Αστέρα Τρίπολης σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά να στέκεται πολύ καλά κόντρα στην ισχυρή Σάλκε αλλά να γνωρίζει την ήττα 4-0 με το χατ τρικ του Ντι Σάντο (28’, 37’, 45’) και το γκολ του  Χούντελαρ στο (85’) στο «Veltins Arena» κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες για την συνέχεια στην 2η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Το εκρηκτικό τελευταίο δεκαπεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου  της Σάλκε όπου πέτυχε τρία τέρματα (Ντι Σάντο) και είχε ένα δοκάρι (Χόισμπεργκ)  και μία μεγάλη ευκαιρία (Σανέ) ήταν αρκετά για τους Γερμανούς για να λυγίσουν την αρκαδική ομάδα με τον Χούντελαρ στο 85’ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του και το τελικό 4-0.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να έχασε το παιχνίδι από μία εμφανώς ποιό ποιοτική ομάδα κέρδισε όμως εμπειρίες και έκανε υπερήφανους τους φιλάθλους του που αγωνίστηκε απέναντι σε ένα ευρωπαϊκό μεγαθήριο όπως είναι οι «Βασιλικοί μπλέ» της Γερμανίας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Σάλκε να έχει πρόθεση να πιέση και τον Αστέρα Τρίπολης στα πρώτα λεπτά να στέκεται καλά ψάχνοντας με την σειρά του να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις την Γερμανική άμυνα. Στο 2’ ο Σανέ απείλησε με μακρινό σουτ και στο 5’ ο Ιγκλέσιας δοκίμασε το πόδι του για την πρώτη καλή στιγμή των κιτρινομπλέ στο παιχνίδι και δέκα λεπτά μετά ο Μάσα με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φάρμαν. Στην συνέχεια η Σάλκε άρχισε σταδιακά να ανεβάζει την απόδοση της και κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας την άμυνα της αρκαδικής ομάδας.

Το τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ήταν εφιαλτικό για τον Αστέρα Τρίπολης με τον Ντι Σάντο στο 28’ να εκμεταλλεύεται το κενό του κεντρικού αμυντικού διδύμου των κιτρινομπλέ και αν ανοίγει το σκορ για το 1-0.  Ο ίδιος παίχτης στο 37’ πήδηξε ανενόχλητος πιο ψηλά απ’όλους για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του ενώ δύο λεπτά μετά η Σάλκε είχε δοκάρι στην προσπάθεια του Χόισμπεργκ. Η Γερμανική ομάδα συνέχισε να επιτίθεται κατά κύματα και στο 44’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Τορμένα μία φάση που ο Αστέρας αδικείται από την απόφαση του διαιτητή με τον Ντι Σάντο να αναλαμβάνει τη εκτέλεση για το προσωπικό του χατ - τρικ και το 3-0. Στο πρώτο λεπτό τον καθυστερήσεων οι «Βαβαροί έχασαν σπουδαία ευκαιρία με το πλασέ τον Σανέ από κοντά να περνάει λίγο άουτ.

Στην επανάληψη η Σάλκε βγήκε και πάλι επιθετικά και στο 46’ είχε την πρώτη της καλή στιγμή με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χούντελαρ να αναγκάζει τον Θεοδωρόπουλο σε εντυπωσιακή απόκρουση. Οι Γερμανοί με το υπέρ τους προβάδισμα είχαν τον έλεγχο του αγώνα και στο 60’ ο Θεοδωρόπουλος και πάλι έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Αιχάν.

Στην συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους Γερμανούς ουσιαστικά να κάνουν συντήρηση δυνάμεων και την αρκαδική ομάδα να κυκλοφορεί την μπάλα και να προσπαθεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για βγει στην επίθεση. Στο 74’ ο Λούι έκανε ωραία ατομική προσπάθεια με το σουτ που επιχείρησε να περνά  έξω και την αρκαδική ομάδα στο επόμενο τρίλεπτο να πιέζει με συνεχόμενα κόρνερ. Οι Γερμανοί στα τελευταία λεπτά ανέβασαν την πίεση τους προειδοποίησαν στο 83’ με τα σουτ των Μειρ και Χέβεντες  και στο 85’ ο Χούντελαρ εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική μπαλιά του Σανέ για να γράψει το τελικό 4-0.

Γήπεδο: Veltins-Arena

Διαιτητής: Pol van Boekel (Ολλανδία)

Γκολ: Ντι Σάντο (28', 37', πεν. 44'), Χούντελααρ (84')

Σάλκε: Θεοδωρόπουλος, Σανκαρέ, Γιαννούλης, Λούι, Γκοϊάν (69' Φούντας), Ζησόπουλος, Χαμντανί, Ιγκλέσιας, Έντερσον (79' Κουρμπέλης), Μάσα (59' Τσοκάνης), Γιάννου

Αστέρας Τρίπολης: Φέρμαν, Χέβεντες, Κολάσινατς, Ρίτερ, Ματίπ, Γκάις (46' Αϊχάν), Γκορέτσκα (73' Μάιερ), Σανέ, Χέιμπιεργκ, Ντι Σάντο (63' Τσουπό-Μοτίνγκ), Χούντελααρ

* Φωτογραφίες Eurokinissi και asteras.gr

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

Τι πολυ καλα σταθηκε ρε μαγκες. 4 εφαγε και δεν εκανε μια φαση. Ουυε πασα δεν αλλαζαμε. Μην μας λετε μλκς

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙς ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΑ ΗΤΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΣΩ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΡΟΠΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΑΙΚΤΕς ΘΕΛΟΥΜΡ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΤΟΜΕΙς

Καλα πλακα κανετε?Αλλο παιχνιδι ειδατε?δεν περασαμε την σεντρα.Με αυτη την ομαδα δεν κερδίζουμε τον λεβαδειακο κ τον παναιτωλικο.. Πειτε επιτελους οτι η ομαδα ειναι η χειροτερη των τελευταιων χρόνων...εξτρεμ δεν υπαρχουν,επιθετικοι δεν υπαρχουν αριστερο δεξι μπακ χαλια..τερμα κ οι τρεισ κάτω του μετριου...οκ με την salke παιζαμε αλλα κ περσι με μεγάλους αντιπαλους παιζαμε αλλα φευγαμε με το κεφαλι ψηλα.. ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

O Πρόεδρος όμως μια χαρά στάθηκε στην τηλεόραση, αυτό γιατί το κρύβετε;

Ομάδα που έχασε για πλάκα από τον Παναιτωλικό. ΤΟΝ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΠΟΥ ΈΦΑΓΕ ΔΕΚΑ ΓΚΟΛ ΣΕ 7 ΜΕΡΕΣ. 5 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΑΙ 5 ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. ΟΧΙ ΤΟΝ ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΟ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΟΝΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΕΤΟΣ...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.