«Όχι» λένε οι γιατροί στην πληρωμή των υπηρεσιών τους με κάρτα

«Όχι» λένε οι γιατροί στην πληρωμή των υπηρεσιών τους με κάρτα

Οκτώβριος 02, 2015 - 15:26
2 σχόλια

Ο υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης προανήγγειλε πριν από μερικές ημέρες την πληρωμή της επίσκεψης στον γιατρό μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου εξέφρασε την αντίθεσή του στο προαναγγελθέν μέτρο.

«Το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν, και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί», αναφέρει η ανακοίνωση του ΙΣΑ, και επισημαίνει ότι το μέτρο αυτό θα αποτελέσει ουσιαστικά ακόμα μία επιβάρυνση για τους γιατρούς, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν προμήθεια 2% στις τράπεζες, ενώ θα πρέπει και να προμηθευτούν το κατάλληλο μηχάνημα, προκειμένου να δέχονται κάρτες.

Ακόμη, ο ΙΣΑ υπογραμμίζει ότι «οι ιδιώτες γιατροί που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά θα πρέπει να υποστούν την επιβάρυνση ή θα εξαναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος στον ασθενή», αλλά και ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς εν είναι δυνατόν να εξοικειωθούν με αυτόν τον νέο τρόπο πληρωμής.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Αλεξιάδης υπερασπίζεται το υπό εξέταση μέτρο και επισημαίνει ότι «σε ό,τι αφορά στις ιατρικές δαπάνες, οι γιατροί κατάφεραν με ευκολία να ενταχθούν στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, άρα θα μπορέσουν να ενταχθούν και στο σύστημα της ηλεκτρονικής πληρωμής».

Σκοπός του υπουργείου Οικονομικών είναι, εκτός από την πάταξη της φοροδιαφυγής στον ιατρικό κλάδο, να παταχθεί και το «φακελάκι». Η «χρυσή συνταγή» αναζητείται εδώ και χρόνια, και μένει να αποδειχθεί η βούληση του υπουργείου Οικονομικών προς αυτή την κατεύθυνση.


2 Σχόλια

Ακου με κάρτα!!!!! Δηλ. πόσο έχουν να πέσουν ακόμα οι βάσεις της Ιατρικής;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.