Ποιοι χώροι διατίθενται από τον Δήμο Τρίπολης στα κόμματα

Ποιοι χώροι διατίθενται από τον Δήμο Τρίπολης στα κόμματα

Σεπτέμβριος 04, 2015 - 16:49
3 σχόλια

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή στα κόμματα και τους συνασπισμούς, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη Διακομματικής Επιτροπής με θέμα συζήτησης «Περί καθορισμού τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών».

Στη σύσκεψη όπου προέδρευσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνος Αναστάσιος, παρευρέθησαν εκπρόσωποι από το ΣΥΡΙΖΑ, τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, το Κ.Κ.Ε, ΑΝ.ΕΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Μετά από διαλογική συζήτηση συμφωνήθηκαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Οι χώροι που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους είναι:

1. Η οδός Δημητρακοπούλου από Εθν. Αντίστασης έως Πλ. Άρεως στην οποία μπορούν να τοποθετηθούν stand περίπου 2Χ1,5 m. Η τοποθέτηση των stand των κομμάτων θα γίνει με βάση την κατάταξή τους στις εκλογές του 2015 ξεκινώντας από την οδό Εθν. Αντίστασης.

2. Η πλατεία Αγ. Βασιλείου όπου επιτρέπεται να τοποθετηθούν τα ξύλινα περίπτερα που θα παραχωρήσει ο Δήμος κατόπιν αμοιβής 300,00 ευρώ έκαστο για έξοδα μεταφοράς και επισκευής, καθώς και stand ή περίπτερα διαστάσεων 2Χ2 ή 2Χ2Χ2 m που θα κατασκευάσουν τα κόμματα.

3. Στο κάτω μέρος της πλατείας Πετρινού (οδός Τάσου Σεχιώτη)  να τοποθετηθεί μόνιμη εξέδρα για συγκεντρώσεις και ομιλίες πολιτικών κομμάτων και όποιος θέλει στήνει εξέδρα στην πλατεία Αγ. Βασιλείου μόνο για την ομιλία του.

4. Επιτρέπεται η τοποθέτηση πάγκων μπροστά από τα κτίρια που στεγάζονται τα γραφεία και τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων για την διανομή εκλογικού υλικού  λίγες μέρες πριν από τις εκλογές. 

5. Τα τέσσερα ξύλινα περίπτερα του Δήμου έναντι αμοιβής θα παραχωρηθούν και θα τοποθετηθούν στην πλατεία Αγ. Βασιλείου ως κάτωθι:

α. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ : προέκταση οδού Ι.Β.

β. Κ.Κ.Ε.: προέκταση οδού Κύπρου

γ. ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: απέναντι από κατάστημα «Dozen»

δ. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: απέναντι από οδό Ουάσιγκτον

ε. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: μόνο διάθεση χώρου απέναντι από ξενοδοχείο «ΓΑΛΑΞΙΑΣ»

Η προβολή των πολιτικών κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων, στους χώρους που διατίθενται, γίνεται μέσα σε πλαίσια που κατασκευάζονται και τοποθετούνται με δαπάνες των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων τα οποία οφείλουν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων.

Επιτρέπεται η τοποθέτηση πάγκων μπροστά από τα κτίρια που στεγάζονται τα γραφεία των κομμάτων για την διανομή εκλογικού υλικού  λίγες μέρες πριν από τις εκλογές

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τρίπολης ζήτησε και συμφωνήθηκε από όλους να υπάρξει σεβασμός προς το περιβάλλον, με όσο το δυνατόν λιγότερη αφισοκόλληση, αλλά και σεβασμός μεταξύ των κομμάτων και  οι αφίσες να επικολλώνται στα καθορισμένα σημεία του Δήμου.

Επίσης υπενθύμισε ότι σύμφωνα τε την εγκύκλιο του Υπουργείου πρέπει να γίνει η αφαίρεση και ο καθαρισμός των αφισών και λοιπών εγκαταστάσεων μετά το πέρας των εκλογών με φροντίδα των κομμάτων μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών.

Εκ του Γραφείου Τύπου


3 Σχόλια

οι συριζαιοι κοντα σε τραπεζες για να θυμομαστε την καταστροφη που εφεραν στη χωρα μας........

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.