17 ημέρες έως τις εκλογές

17 ημέρες έως τις εκλογές

Σεπτέμβριος 03, 2015 - 11:02
3 σχόλια

Περίπου δύο εβδομάδες έμειναν έως τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη, των δεύτερων εντός του 2015. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, πάντως, φως έπεσε στη συζήτηση που είχαν Μεϊμαράκης και Τσίπρας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη, όπου είχαν ολιγόλεπτο τετ-α-τετ. Η συζήτηση ανάμεσα στους δύο «μονομάχους» εξαντλήθηκε σε «καρφιά» για το βάρος τους -όχι ασφαλώς το πολιτικό, αλλά για το σωματικό- και σε αστειάκια. Και οι δύο, όπως είδαμε από τηλεοράσεως, δέχτηκαν ρακές και κεράσματα στην Κρήτη -ο κ. Μεϊμαράκης, μάλιστα, άκουσε και μια-δυο μαντινάδες. 

Ο κ. Μεϊμαράκης στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στην προεκλογική του ομιλία χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα «επικίνδυνο» και «άσχετο», ενώ παρέθεσε και ένα... ακαταμάχητο επιχείρημα ζητώντας τις ψήφους των συμπατριωτών του: «Ψηφίστε με, για να έχετε Ηρακλειώτη πρωθυπουργό», καθώς από το 1993 η Ελλάδα δεν είχε Κρητικό πρωθυπουργό, όπως θύμισε στο ακροατήριο.

Πάντως οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα πολύ μικρό προβάδισμα της ΝΔ, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων», η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να αποκλείσει τις συνεργασίες, καθώς η πιθανότητα αυτοδυναμίας αποδεικνύεται όνειρο απατηλό. Και εξακολουθεί να αποκλείει συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, ωστόσο η συνεργασία με ΠαΣοΚ και Ποτάμι δεν αποκλείεται, τουλάχιστον.

«Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις που έχουν στο μεδούλι τους τη φιλελεύθερη πολιτική» δήλωσε την Τετάρτη ο Αλέκος Φλαμπουράρης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών με άλλα κόμματα από τον χώρο του Κέντρου.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ αντικαθίσταται, προκειμένου να μην συγχέεται με εκείνο της ΝΔ που η αλήθεια είναι ότι το σκέφτηκε πρώτη. Έτσι, τέλος για το «μπροστά». Το σύνθημα που θα κυριαρχήσει, είναι «Κερδίζουμε το αύριο».

Η κυρία Φώφη Γεννηματά από την Τρίπολη όπου πραγματοποίησε την προεκλογική της ομιλία έκανε λόγο για μια νέα Κεντροαριστερά, ενώ κάλεσε τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠαΣοΚ να επιστρέψουν σπίτι τους, διότι το ΠαΣοΚ είναι το σπίτι τους. Και είπε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει αυτοδυναμία, επειδή είναι αδύνατον ένα κόμμα να σηκώσει το βάρος εξόδου της χώρας από την κρίση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από δύο μέρες ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα κατεβεί στις εκλογές, διότι δεν έχει πόρους, κάτι που ξεσήκωσε αστειάκια και... τρολιές στο Διαδίκτυο. Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου και ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε επίσημα την αποχή του κόμματός του από τις εκλογές, επειδή ο ΛαΟΣ θεωρεί τις παρούσες εκλογές προκατασκευασμένες, ενώ η ανακοίνωση του κόμματος συβιλλικά καταλήγει: «Ο καιρός και η χώρα έχουν γυρίσματα».

«Γι' αυτό λέω στους πολίτες. Τιμώρησέ τους, μείωσε τα ποσοστά τους, ψαλίδισέ τους, ενίσχυσε τους νέους παίχτες για να ταράξουν τα νερά μήπως και βρούμε γιατρειά». Με αυτά τα λόγια ο Στ. Θεοδωράκης απευθύνθηκε στους ακροατές του Βήμα 99,5. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από το να εφαρμοστεί η συμφωνία», επεσήμανε και ανακοίνωσε: «Εγώ με αυτή τη ΝΔ και αυτόν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορώ να συνεργαστώ».

«Όλοι λένε ψέματα. Ψέματα αυτά που λέει η ΝΔ για τους αγρότες, ψέματα για το Μνημόνιο αυτό που είπε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ένας με το κομπολόι και άλλος με την απειλή δεν μπορούν να ανατρέψουν τη συμφωνία» πρόσθεσε ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι βρίσκεται σε διαρκή διαδικασία κωλοτούμπας.

Τέλος, ο κ. Κουτσούμπας από την τηλεόραση του Mega παρότρυνε τον κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ για να επικρατήσει η λαϊκή βούληση και εξήγησε ότι το κόμμα Λαφαζάνη δεν έχει καμία σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα, αλλά, αντιθέτως, έχει πολλά κοινά με ακροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη ως προς τις απόψεις που εκφράζει.

Τέλος, ο Γ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «Ballast», εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θα συμπορευτεί με τη Λαϊκή Ενότητα του φίλου του, όπως τον αποκάλεσε, Παναγιώτη Λαφαζάνη: «Εύχομαι καλή επιτυχία στην Λαϊκή Ενότητα. Παρ’ όλ’ αυτά δεν συμφωνώ πάντα με τις θέσεις τους. Έχουμε πολλά κοινά, τις ανησυχίες μας, τις πρακτικές μας, τις ιδέες και τις ιδεολογίες μας, αλλά κρατώ ότι έχουν μία τάση προς τον απομονωτισμό, την τάση να κάνουν την δραχμή στόχο αντί για όργανο. Επιπλέον τους λείπει κάτι εξαιρετικά ουσιώδες κατά την γνώμη μου», και εξήγησε: «Ο λόγος της παρουσίας μου εδώ, η απίστευτα βαθιά ανάγκη, αυτό το συναίσθημα, αυτή η αίσθηση, αυτή η ανάγκη για συνοχή και ενότητα με την υπόλοιπη Ευρώπη... αυτή την αίσθηση έχω. Για αυτόν τον λόγο, δεν νομίζω ότι θα συμμετάσχω».

(Η φωτογραφία, από το newsbomb.gr)

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

@Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Πέμ, 03/09/2015 - 18:37 Και δεν μας λες, προκειμένου να γλιτώσεις από τους αριστερούς της πλάκας, ποιους θα ψηφίσεις; Τους δεξιούς της ταφόπλακας;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.