Λυκουρέντζος: Κίνητρό μου δεν είναι η δεύτερη έδρα (vid)

Λυκουρέντζος: Κίνητρό μου δεν είναι η δεύτερη έδρα (vid)

Σεπτέμβριος 03, 2015 - 14:15
2 σχόλια

Ο υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Λυκουρέντζος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη, όπου και ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Όπως ανέφερε ο κ. Λυκουρέντζος στην αρχή της συνέντευξης,οι συχνές εκλογικές αναμετρήσεις δεν οδήγησαν στη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων όπως θα ήταν εφικτό, αλλά αντιθέτως επέτρεψαν σε ακραίες πολιτικές εκφράσεις να υφαρπάζουν την ψήφο του ελληνικού λαού και εν συνεχεία να μην μπορούν να κυβερνήσουν.

Ο τόπος χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, σημείωσε για ακόμα μία φορά, συναίνεση και οικονομική ανάπτυξη.

«Υπήρξαν πολλοί συμπατριώτεςπου άκουσαν και πίστεψαν τις ακραίες θέσεις και πίστεψαν, δυστυχώς, ότι με αυτή την ψήφο τους τιμωρούν τους ενόχους, και τώρα ανακαλύπτουν ότι τιμώρησαν τους εαυτούς τους», τόνισε μιλώντας για τους αγανακτισμένους ψηφοφόρους που ψήφισαν με θυμό στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου ως προς το με ποιες πολιτικές δυνάμεις θα συνεργαστεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας καθώς πλέον η αυτοδυνα μία φαντάζει κάτι άπιαστο, και σχολιάζοντας τις πολιτικές επιθέσεις της προέδρου του ΠαΣοΚ Φωφης Γεννηματά η οποία είπε ότι η χώρα οδηγήθηκε στο αδιέξοδο με τη συναίνεση της ΝΔ,ο κ. Λυκουρέντζος είπε.

Ματαιοπονεί η κυρία Γεννηματά όσο προσπαθεί να δικαιώσει το πέρασμα του ΠαΣοΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση της χώρας. Το ΠαΣοΚ είναιαυτό που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ.

Η ΝΔ είναι ένα κόμμα με σταθερή πολιτική, το κόμμα που οδήγησε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην αρχή της συνέντευξης μίλησε για τη δυναμικήτης κατάκτησης της δεύτερης έδρας για τη ΝΔ στην Αρκαδία και στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον δυνατό πολίτικο αγώνα που όπως είπε θα κάνει, και για τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια επιτυχία για τη ΝΔ στην Αρκαδία, ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε ότι το κίνητρό του δεν είναι  η δεύτερη έδρα, αλλά, όπως ανέφερε, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι η διάθεσή του να αγωνιστεί πηγάζει από μια ιδιοτέλεια.

Η ιδιοτέλεια αυτή, όπως ανάφερε, ταυτίζεται με το συμφέρον της παράταξης και κυρίως με το συμφέρον του τόπου.

Στην ερώτηση για το τι σημαίνει «επιστροφή» στη Ρηγίλλης και για τον ενθουσιασμό των στελεχών της ΝΔ, απάντησε ότι η συγκέντρωση της ΝΔ στη Ρηγίλλης ήταν μια συναισθηματική συγκέντρωση συγκίνησης, όπου έλαβε χώρα και ένας μικρός απολογισμός. Η συνάντηση αυτή τόνισε το ηθικό των στελεχών ενόψει των προεκλογικών εκστρατειών.

Η πολιτική για εμένα σημαίνει αξίες, σημαίνει πίστη σε αρχές και ιδανικά, αλλά πάνω από όλα σημαίνει αφοσίωση στην πατρίδα, είπε τέλος ο κ. Λυκουρέντζος.

To δελτίο Τύπου αναφέρει

«Ενισχυμένη με περισσότερες έδρες η Νέα Δημοκρατία στην Πελοπόννησο»

Ο ελληνικός λαός καλείται για  τρίτη φορά στις κάλπες εντός του 2015.

Ο εκλογικός κύκλος της τετραετίας όπως ορίζει το Σύνταγμα, τα τελευταία έξι χρόνια δεν τηρείται παρά το γεγονός ότι η Χώρα, χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και επιστροφή στην ανάπτυξη. Οι συχνές εκλογικές αναμετρήσεις δεν οδήγησαν τις πολιτικές δυνάμεις στην απαιτούμενη από τις περιστάσεις εθνική συναίνεση και μακρόχρονη κυβερνητική συνεργασία.

Επέτρεψαν στα λαϊκιστικά κόμματα να δημαγωγούν και να υπόσχονται μόνον ευχάριστες λύσεις. Οι ακραίες κομματικές εκφράσεις πέτυχαν να υφαρπάζουν την ψήφο του λαού, την οποία στη συνέχεια αδυνατούσαν να αξιοποιήσουν και περιορίζονταν σε πρωτόγνωρες  και άφρονες συμπεριφορές.

Η ενδοκυβερνητική ρήξη, η παραίτηση από τη διακυβέρνηση, η διάσπαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, προήλθε από την αθέτηση των κραυγαλέων υποσχέσεων,  τις  οποίες ασύστολα καλλιέργησαν τα στελέχη και η ηγεσία του  ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ τα τελευταία χρόνια και χάριν των οποίων επικράτησαν στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015.

Πολλοί ακολούθησαν αυτές τις ακραίες θέσεις γιατί πίστεψαν ότι με την ψήφο τους, τιμωρούν ενόχους. Αγνόησαν τις συνετές φωνές και τώρα ανακαλύπτουν ότι τιμώρησαν τους εαυτούς τους. Πολλοί πίστεψαν ότι υπάρχει άλλος δρόμος εύκολος και άκοπος, ο γνωστός της  επίπλαστης ευημερίας. Τώρα ανακαλύπτουν ότι εξαπατήθηκαν.

Με νηφάλια και ορθολογική κρίση καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η ψήφος μας στις προσεχείς εκλογές έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Είναι καθοριστική για την επόμενη ημέρα. Οφείλουμε να θέσουμε τέλος στους πειραματισμούς. Η φράση «Δεν έχω να χάσω τίποτα», είναι πλέον καταστροφική επιλογή. Ο γενικός όλεθρος δεν έχει νικητές και νικημένους. Έχει μόνον θύματα και πόνο.

Η πρόσφατη παραίτηση της κυβέρνησης της «Πρώτης φοράς Αριστερά» σηματοδοτεί το τέλος της εποχής των μύθων. Μιας εποχής των άκρων και των ακροτήτων, του ασυγκράτητου θυμού και των τυφλών επιλογών. Αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ότι οποιοδήποτε ανεύθυνο, λαϊκιστικό κόμμα – είτε με τον μανδύα της Αριστεράς είτε με τον μανδύα της Δεξιάς-  δεν μπορεί να κυβερνήσει μια χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορεί να κυβερνήσει την πατρίδα μας, την Ελλάδα, η οποία έχει ανάγκη από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις  και από τη συνεχή στήριξη των εταίρων μας.

Τώρα όλοι, γνωρίζουμε πολύ καλά ποιά είναι η αλήθεια.

Οφείλουμε να κλείσει η περιπέτεια στην οποία οδήγησαν οι πρακτικές των μικρών κομμάτων, τα οποία καλλιέργησαν τις ακραίες αντιδράσεις, έπεισαν τον λαό για τη σημασία ακραίων τοποθετήσεων.

Οφείλουμε τώρα, να εγκαταλείψουμε τις αυταπάτες και να καθορίσουμε με τη δύναμη της λογικής την στάση μας. Να λησμονήσουμε τους απατηλούς παραδείσους  και της σειρήνες της ουτοπίας του αποτυχημένου κρατισμού. Να αποδεχθούμε επιτέλους ως κράτος και κοινωνία το αξιακό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, της συστηματικής προσπάθειας, της διαφάνειας και αξιοκρατίας, της οργάνωσης και της πειθαρχίας.  Να εργαστούμε για μια ανταγωνιστική οικονομία, εξωστρεφή και παραγωγική, για ένα κράτος λειτουργικό και αποτελεσματικό.

Η αποδοχή από τις πολιτικές δυνάμεις και τους πολίτες με θάρρος και ειλικρίνεια αυτών των αξιών, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την διαμόρφωση μιας συναινετικής στρατηγικής  σταδιακής εξόδου της ελληνικής οικονομίας από την κρίση. Στις νέες εκλογές του Σεπτεμβρίου, η απόφαση μας οφείλουμε να στηριχθεί στις στέρεες βάσεις προσώπων.

Όλοι έχουμε διδαχθεί από την πρόσφατη περιπέτεια των τελευταίων οχτώ μηνών. Τώρα όλοι γνωρίζουμε ότι: Αξία είναι η αλήθεια, το ήθος, η ακεραιότητα και η ειλικρίνεια. Ο ειλικρινής πολιτικός  λόγος είναι αξία.

Αλλά και τα πρόσωπα μετρούν, εκείνα τα οποία ταυτίζονται με αξίες  και δεν καιροσκοπούν.

Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε εκείνους οι οποίοι ως κυβέρνηση, απέδειξαν ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. Δεν μπόρεσαν να κυβερνήσουν. Παρουσίαζαν την ανικανότητα τους ως πόλεμο κατά των Ευρωπαίων εταίρων μας και τον απροκάλυπτο συμβιβασμό  τους, θρίαμβο. Τα ψεύδη, οι τακτικιτισμοί, οι ανόητοι  λεονταρισμοί, δεν έχουν  θέση σε μια χώρα- μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε όραμα, ούτε πρόγραμμα διαθέτουν.  Καταφεύγουν στη φυγή για να για να επιστρέψουν στην αντιπολίτευση, για να επιδοθούν  εκ νέου στο μηδενιστικό τους έργο.

Είναι ώρες ευθύνης, ώρες επιστροφής στη διαχρονική και άφθαρτη αξία της Νέας Δημοκρατίας παρά τα κατά καιρούς λάθη της και τις αδυναμίες της. Ώρα στήριξης της Νέας Δημοκρατίας και των πολιτικών της τους οποίους χαρακτηρίζουν ήθος, σοβαρότητα και θέληση προσφοράς στην Ελλάδα.

Ήδη καταγράφονται κοινωνικές δυνάμεις, οι οποίες εκδηλώνουν τη θέλησή τους να στηρίξουν για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, την Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές. Η ενίσχυση του κόμματός μας θα εκφραστεί με την κατάκτηση της δεύτερης έδρας στις τριεδρικές εκλογικές περιφέρειες της Πελοποννήσου στην Αργολίδα, την Αρκαδία και την Λακωνία. Δεν είναι υπεραισιόδοξη και αβάσιμη η εκτίμηση αυτή. Είναι εφικτή η κατάκτησή της. Υπάρχει προηγούμενο παράδειγμα. Στις εκλογές του Ιουλίου του 2012 κερδίσαμε δυο έδρες στη Λακωνία. Εξαρτάται από τη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας εντός του νομού και όχι από τη δύναμη της Νέας Δημοκρατίας στο σύνολο της χώρας.

Η Νέα Δημοκρατία θα είναι ο νικητής των εκλογών. Θα είναι το πρώτο κόμμα και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Λυκουρέντζος: Κίνητρό μου δεν είναι η δεύτερη έδρα


2 Σχόλια

Κάναμε αμάν και πως να τον ξεφορτωθούμε και ξεφυτρώνει παλι μπροστά μας. Αμάν ρε φίλε τραβά σπίτι σου...

Θεωρείς ως ακραία αντίδραση την άρνηση του λαού στα νέα μνημόνια και την φτωχοποίησή τους? Μας λες ότι ο γενικός όλεθρος δεν έχει νικητές και νικημένους, αλλά έχει μόνον θύματα και πόνο? Μας έφερε το κόμμα σου στην κατάσταση αυτή και νομίζεις ότι θα επιστρέψουν οι πρώην ψηφοφόροι του? Καλά δεν καθόσουν στην αφάνεια που σε έστειλαν, βγήκες τώρα να μας πεις τι, να υποτιμήσεις κι άλλο την νοημοσύνη μας?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.