Όλο και μεγαλώνει η αγέλη των αδέσποτων σκύλων στην Τρίπολη...

Όλο και μεγαλώνει η αγέλη των αδέσποτων σκύλων στην Τρίπολη...

Σεπτέμβριος 02, 2015 - 11:36
5 σχόλια

Παρά τις προσπάθειες του Δήμου να περιορίσει τα αδέσποτα, δυστυχώς το πρόβλημα συνεχώς διογκώνεται. Και τούτο διότι, αν και ο Δήμος Τρίπολης φρόντισε να στειρώσει και να εμβολιάσει τους αδέσποτους σκύλους που κυκλοφορούν σε αγέλες στην πόλη, σε συγκεκριμένες γειτονιές τα πράγματα όλο και... αγριεύουν, καθώς ο πληθυσμός τους αντί να μειώνεται, συνεχώς αυξάνεται.

Για παράδειγμα, κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό, αλλά και στην Επάνω Αγορά της πόλης αλλά και στις πλατείες Άρεως και Πετρινού, στρατοπεδεύουν αγέλες των δέκα - δώδεκα σκύλων καθημερινά. Οι κάτοικοι αυτών των γειτονιών αναφέρουν ότι καθημερινά τις νυχτερινές ώρες ακούνε και βλέπουν τους σκύλους να κινούνται σε κοπάδια, με αποτέλεσμα να φοβούνται να κυκλοφορήσουν μέσα στη νύχτα, καθώς, ως γνωστόν, η συμπεριφορά τους σε αυτή την περίπτωση είναι απρόβλεπτη.

Και επειδή οι σκυλοκαβγάδες δύσκολα αποφεύγονται, συχνά οι κάτοικοι παραπονιούνται ότι ξυπνούν μέσα στη νύχτα από τα αλιχτίσματα και τις συνεχείς «συμπλοκές» των αδέσποτων.

Απορίας άξιον είναι, πάντως, το γιατί αντί να μειώνεται ο πληθυσμός των αδέσποτων, συνεχώς αυξάνεται. Δεν είναι δύσκολο για κάποιον που κυκλοφορεί στην πόλη να αντιληφθεί μια νέα παρουσία στην αγέλη, έναν νέο άτυχο σκύλο που έμεινε χωρίς σπίτι. Από τη στιγμή που τα ζώα είναι στειρωμένα, η αύξηση του πληθυσμού τους προφανώς οφείλεται σε νέες εγκαταλείψεις ζώων από τα αφεντικά τους...

Προφανώς έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ώστε να συνειδητοποιήσουμε ως δημότες ότι η υιοθεσία ενός ζώου συντροφιάς αποτελεί ευθύνη τόσο απέναντι στο ίδιο το ζώο όσο και απέναντι στους συνανθρώπους μας. Η πόλη έχει πια φιλοζωικό σύλλογο, όπου μπορεί ο καθένας να απευθυνθεί, προκειμένου να πληροφορηθεί και να βοηθηθεί να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες που έχει η φροντίδα ενός ζώου, προτού ακόμη το αποκτήσει, ώστε να γνωρίζει ακριβώς τις ευθύνες τις δικές του αλλά και τα δικαιώματα του ζώου που επιλέγει να τον συντροφεύσει. Και, δυστυχώς, το πρόβλημα θα παραμένει όσο η ανεύθυνη συμπεριφορά δεν περιορίζεται.
 

Ειδήσεις: 

5 Σχόλια

Καλά, ότι να 'ναι! Αν είχαν γίνει οι στειρώσεις που πρέπει θα ήταν ....επιστημονικά αδύνατον να αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων! Αφήστε τις βλακείες λοιπόν!!! Υποτίθεται υπάρχει υπηρεσία που ασχολείται με αυτό! Εγώ έχω δει μέσα σε συγκεκριμένη αγέλη μια γέννα (ας το θέσουμε έτσι) σκυλιών 5 με 6 μηνών, τα οποία ευνόητο είναι πως αν λειτουργούσαν σωστά τα πράγματα δε θα έπρεπε να έχουν προκύψει! Για να δούμε, θα στειρωθούν αυτά, ή θα έχουμε κι άλλη αύξηση των αδέσποτων με τις ευλογίες του....θεού βεβαίως βεβαίως και μετά θα απορούμε κι από πάνω? Τα ζώα πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως δε φταίνε σε αυτό...

Να πείτε σ' αυτούς που κάνουν παράπονα για τους «σκυλοκαβγάδες» ότι είναι περισσότερη η φασαρία που κάνουν κάθε βράδυ οι μεθύστακες και οι «γκαζοφονιάδες» της πόλης...Προφανώς όμως τα αυτιά κάποιων είναι ευαίσθητα μόνο στα γαβγίσματα...

Δεν ειμαστε στη ζούγκλα να φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε απο τις αγέλες αδέσποτων..κάντε κατι, θα γίνει κανένα κακό...

Όταν κάποιος συμπολίτης μας φοβάται να κυκλοφορήσει, και δικαιολογημένα, λόγω των σκυλιών που περιφέρονται αδέσποτα σε όλες τις γειτονιές της πόλης, δεν πρέπει να τον ειρωνευόμαστε. Όλοι εσείς οι φιλόζωοι, αν παίρνατε και φροντίζατε δύο τουλάχιστον από αυτά τα ζώα δεν θα υπήρχε αυτό το πρόβλημα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.