Εγκλωβισμένος στο πάρκινγκ του γηπέδου

Εγκλωβισμένος στο πάρκινγκ του γηπέδου

Αύγουστος 31, 2015 - 11:12
16 σχόλια

Στην Τρίπολη έχουμε ποδοσφαιρική ομάδα στην Α' Εθνική κατηγορία. Έχουμε γήπεδο προδιαγραφών. Η διοίκηση του Αστέρα έχει φροντίσει να υπάρχει πολύς διαθέσιμος χώρος, προκειμένου να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα όλων όσοι θέλουν να δουν την ομάδα τους. Έχουμε απ' όλα, θα έλεγε κανείς.

Τι δεν έχουμε, όμως, στην Τρίπολη; Κοινή λογική!

Οι φωτογραφίες δεν είναι από κάποιον δρόμο με μποτιλιάρισμα, όπου τα αυτοκίνητα στοιχίζονται το ένα πίσω από το άλλο ώσπου να ανάψει το φανάρι και να φύγουν. Είναι από το πάρκινγκ του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» κατά τον αγώνα ανάμεσα στον Αστέρα και στον Παναιτωλικό την Κυριακή 30 Αυγούστου. Η Τροχαία, λοιπόν, τακτοποίησε τα αυτοκίνητα στο πάρκινγκ το ένα πίσω από το άλλο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, με τέτοιο τρόπο ώστε αν κάποιος φίλαθλος έπρεπε να αποχωρήσει πριν από τη λήξη του αγώνα, δεν θα μπορούσε να φύγει παρά μόνο αν περνούσε με το αυτοκίνητό του πάνω από τα υπόλοιπα!

Αυτή η εικόνα έχει επαναληφθεί πολλές φορές στους τόσους αγώνες εντός έδρας του Αστέρα. Η Τροχαία είναι πάντοτε παρούσα και δίνει οδηγίες στον κόσμο πού να παρκάρει το αυτοκίνητό του. Ωστόσο, δεν προβλέπει να υπάρχει ένας τρόπος ώστε οποιοσδήποτε οδηγός πρέπει να φύγει από το γήπεδο, να είναι ελεύθερος να το κάνει. 

Έτσι, στον αγώνα με τον Παναιτωλικό, δύο παρέες που έπρεπε να αποχωρήσουν από το γήπεδο προσπαθούσαν από το 60' της αναμέτρησης να τα καταφέρουν -ως και τα αυτοκίνητά τους προσπάθησαν να σηκώσουν με τα χέρια- αλλά στάθηκε αδύνατον. Με αποτέλεσμα να φύγουν από το γήπεδο την ώρα που έληξε ο αγώνας...

Δηλαδή, αν είσαι στο γήπεδο και συμβεί κάτι επείγον, μένεις εγκλωβισμένος στο πάρκινγκ του ώσπου να τελειώσει ο αγώνας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη εκ μέρους της Τροχαίας να μετακινούνται άνετα τα οχήματα, όπως πρέπει να γίνεται σε κάθε περίπτωση.

Και από την άλλη, οι φίλαθλοι επιμένουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους ακριβώς μπροστά από τη θύρα εισόδου, μην περπατήσουν πέντε μέτρα και ταλαιπωρηθούν, με αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο. Και πάλι, όμως, η Τροχαία είναι υπεύθυνη, διότι εκείνη κάθε φορά τούς δίνει τις οδηγίες.

Η διοίκηση του Αστέρα έχει φροντίσει ώστε να υπάρχει πολύς χώρος γύρω από το γήπεδο, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι φίλαθλοι. Είναι, όμως, τόσο δύσκολο προβλέψει η Τροχαία -με τόσο χώρο που έχει στη διάθεσή της- την άνετη μετακίνηση των οχημάτων ανά πάσα ώρα και στιγμή; Είναι δυνατόν να πρέπει να μετακινηθούν όλα τα αυτοκίνητα για να αποχωρήσει ένα, επειδή κάτι απρόοπτο θα συμβεί στον οδηγό του; Είναι δυνατόν να παραμένει κάποιος εγκλωβισμένος στο πάρκινγκ του γηπέδου, όταν υπάρχει τόσος χώρος; 

Δεν είναι τόσο δύσκολο να μην είναι δεσμώτες του πάρκινγκ οι φίλαθλοι του Αστέρα. Αλλά, είπαμε, προϋποθέτει κοινή λογική...


16 Σχόλια

ΕΣΥ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ 10 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΕΙΣ? ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΤΩ ΑΓΟΡΑ?

Η Τροχαία είναι εκεί για να ρυθμίζει την κυκλοφορία αγαπητέ συμπολίτη και όχι για να σου πει πως ή (και) που θα παρκάρεις! Αν δεν ήταν θα παρκαρες στα δημοσιογραφικά θεωρεία γιατί είσαι Τριπολίτης και γιατί έχεις μάθει το "καβάλα παν στην εκκλησιά"!

Συμφωνώ με τον προηγούμενο. Η τροχαία δεν είναι για να ρυθμίζει την κυκλοφορία στους "πολλούς χώρους του γηπέδου που έχει φτιάξει η διοίκηση". Να διαμορφώσει πάρκινγκ η διοίκηση ώστε το γήπεδο να έχει παροχές ανάλογες του εισιτηρίου (που 10 ευρώ είναι τα τελευταία χρόνια λόγω κρίσης-παλιότερα ήταν πολύ ακριβότερο).

Μην το προχωράμε διότι κανονικά θα έπρεπε το γήπεδο να έχει: 1. Σκεπαστές θύρες για όλους. 2. Πάρκινγκ δωρεάν φυλασσόμενο με άσφαλτο και λωρίδες. 2. Φράχτη γύρω από το φράχτη. 3. Δρόμο προς και από την εθνική οδό η οποία είναι στα 150 μέτρα μόνο. 4. Δρόμο πλατύτερο και διπλής κυκλοφορίας προς Τρίπολη. 5. Μπουτίκ ανοικτή στους αγώνες. 6. Να μην έχει τα απαράδεκτα κάγκελα της ντροπής. 7. Τόπο συνάντησης και καφενείο πριν τους αγώνες με Nova κτλ. . 8. Επιθετικό ( sic) .....

@ pak (χωρίς επαλήθευση) στις Δευ, 31/08/2015 - 13:12 Ρε φιλαράκι, για πες μου κάτι...Το ΞΕΡΩΛΕΣ από πού βγαίνει; Από το ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΕΣ;

Ο Αστερας ειναι ιδιωτικη επιχείρηση. Όφειλε να εχει παρκινκ και παρκαδορους για τους πελάτες του. Μην λογοκρίνετε τα σχολια που αφορουν τον Αστερα. Ας κανουμε και λιγο δημοσιογραφία , οχι μονο δουλίτσες.

Oταν πάρκαρε, κλείνοντας ο ίδιος τους προηγούμενους δεν τα φαντάστηκε; Οταν πηγαίνεις γήπεδο παρκάρεις για να φύγεις όταν σχολάσει. Στον Βασιλόπουλο φεύγεις όταν ψωνίσεις. Εκεί αν σε κλείσουν θα φωνάξεις. By the way, όσοι παρκάρουν στις θέσεις αναπήρων των S/M έχουν την συμπάθειά μας που δεν κρύβουν την πνευματική τους αναπηρία.

Αφού λοιπόν είναι και ρεπορτάζ, τότε αγαπητό portal θα έπρεπε να γνωρίζετε ως έγκριτοι δημοσιογράφοι τις αρμοδιότητες της ομάδας στα του οίκου της και της αρμοδιότητες της Αστυνομίας που έπονται! Αλλά όπως λέει κ ο φίλος παραπάνω "κανένα σκυλί δεν δαγκώνει το χέρι που το <<ταΐζει>>"... Και προς αποφυγή παρερμηνειων, το ταΐζει με ... ειδήσεις! Ευχαριστώ για τις δημοσιεύσεις των σχολίων μου

εχετε δίκιο , ο αστερας επειδή δεν εχει κανει τιποτα για το θεμα πάρκινγκ απο το επόμενο παιχνιδι θα ανοίξει την κεντρική πύλη και όσοι πονηροί προλάβουν θα βάλουν ρα αυτοκίνητα μεσα όπως τότε που παίζαμε στο τοπικό !!!

Όσο για τον φίλο που λεει για υο βασιλοπουλο και για τα ψώνια τότε θα επρεπε και οταν πας στην παραλία να βάζεις όπου θες το αυτοκίνητο σου ! Για μπάνιο πηγές και θες να κάτσεις όλη μέρα δεν νομιζω να ενοχλείς ;;; Το ίδιο και για το καφέ σου !!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.