Μοναδική η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Estella στο Παράλιο Άστρος (vid)

Μοναδική η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ Estella στο Παράλιο Άστρος (vid)

Αύγουστος 29, 2015 - 10:35
1 σχόλια

Μια εξαίσια και ξεχωριστή βραδιά απολαύσαμε χθες στο Παράλιο Άστρος, πρώτη μέρα του διημέρου αφιερωμένου στο Κάστρο. «Ανακαλύπτοντας ένα Κάστρο» μας... υποσχέθηκαν οι διοργανωτές (Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας), αλλά σίγουρα οι περισσότεροι ανακάλυψαν πολλά περισσότερα.

Από νωρίς ο χώρος του Κάστρου ήταν διαμορφωμένος έτσι ώστε να υποδέχεται τον επισκέπτη. Στους τοίχους, φωτογραφίες και έγγραφα από το παρελθόν, ενώ μέλη του συλλόγου ΠΥΡΑΜΙΑ είχαν αναλάβει ρόλο «ξεναγού», ενημερώνοντας το κοινό για την ιστορία του Κάστρου.

Στη συνέχεια, λίγα μέτρα πιο κάτω, στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας, που αποδείχτηκε εξαιρετικά μικρός, απολαύσαμε μελωδίες από την άρπα της Μαρίας Χριστίνας. Οι εκπλήξεις όμως δεν τελείωναν εδώ. Μια τζαζ συναυλία είχε στηθεί στο θέατρο και περίμενε του θεατές για να κλείσει η βραδιά, ενώ στη διαδρομή από το Κάστρο, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία μια… κιθάρα καθοδηγούσε τους επισκέπτες προς το θέατρο.

Σίγουρα ήταν μια βραδιά που δεν έχουμε ξαναδεί στο Παράλιο Άστρος. Μια βραδιά δεμένη με την ιστορία του χωριού, με εξαιρετικής ποιότητας εκδηλώσεις αλλά και με τη συμμετοχή χιλιάδων κόσμου.

Το διήμερο, όμως, συνεχίζεται και σήμερα με ξεναγήσεις, την Πανσέληνο, τραγούδι από τη σοπράνο Φανή Αντωνέλου και κλείσιμο με τον Χρίστο Τσιαμούλη στο Θέατρο. Αναλυτικότερα:

Επισκέψεις και ξεναγήσεις. Ώρες 18:00-20:00, Κάστρο

Χαιρετισμοί και καλωσόρισμα στην πανσέληνο. Ώρα 19:45, Κάστρο

Φανή Αντωνέλου, σοπράνο – «Πανσέληνος». Ώρα 20:30, Κάστρο (Ευαγγελίστρια)

Χρίστος Τσιαμούλης – «Το τραγούδι των Κάστρων». Ώρα 22:00, Θέατρο.

(Από το astrosnews.gr)

Video: 

astrosnews ESTELLA FESTIVAL 28 8 15


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Πολύ ωραία συνέντευξη με φόντο τις σκούπες! Δεν το κλείνετε το μαγαζάκι καλύτερα;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.