Ποια είναι τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Ποια είναι τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Αύγουστος 27, 2015 - 18:16
3 σχόλια

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα διερευνητικά τηλεφωνήματα του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν απέδωσαν καρπούς ως προς τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών και τον σχηματισμό κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Αρνητικά απάντησαν στον κ. Παυλόπουλο οι Αλέξης Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ), Πάνος Καμμένος (ΑΝΕΛ), Δημήτρης Κουτσούμπας (ΚΚΕ) και Νίκος Μιχαλολάκος (ΧΑ), ενώ θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (ΝΔ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΛΑΕ), Σταύρος Θεοδωράκης (Το Ποτάμι) και Φώφη Γεννηματά (ΠαΣοΚ).

Έτσι, η χώρα βαδίζει προς εκλογές, στις οποίες θα την οδηγήσει η νέα υπηρεσιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την κυρία Βασιλική Θάνου.

Συνεπώς, ο κ. Παυλόπουλος καλεί στο Προεδρικό Μέγαρο την Πέμπτη το βράδυ στις 20:00 την κυρία Βασιλική Θάνου, προκειμένου να ορκιστεί υπηρεσιακή πρωθυπουργός.

Η Βασιλική Θάνου είναι η μόνη εκλεγμένη πρόεδρος, επομένως η μόνη ανώτατη δικαστικός που με βάση το Σύνταγμα μπορεί να γίνει υπηρεσιακή πρωθυπουργός. Είναι η πρώτη γυναίκα που έγινε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και η πρώτη πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου με μακρά συνδικαλιστική πορεία. Είναι, ακόμη, η 42η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, και η δεύτερη γυναίκα στην ιστορία του θεσμού.

Σύμφωνα με «Το Βήμα», τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα είναι:

Υπουργός Εξωτερικών: Πέτρος Μολυβιάτης
Υπουργός Οικονομικών: Γιώργος Χουλιαράκης, 
Υπουργός Οικονομίας: Νίκος Χριστοδουλάκης
Υπουργός Εσωτερικών: Αντώνης Μανιτάκης
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Μιχάλης Σπουρδαλάκης, 
Υπουργός Άμυνας ο πτέραρχος ε.α. Ι.Γιάγκος
Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντώνης Μακρυδημήτρης
Υπουργός Παιδείας: Φρόσω Κιάου
Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας: Χρήστος Ζώης
Κυβερνητικός εκπρόσωπος: Ροδόλφος Μορώνης.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr για τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού Υγείας επικρατέστερος φέρεται ο Γιάννης Κυριόπουλος, ομότιμος καθηγητής Οικονομικών της Υγείας.

Η ορκωμοσία των υπουργών αναμένεται το πρωί της Παρασκευής 28 Αυγούστου.

Ειδήσεις: 

3 Σχόλια

Τα χρυσαύγουλα, βλέπω, βρήκαν το κουμπί για τα μικρά. Από δω και πέρα, όλα μικρά μέχρι να πατήσουν κατά λάθος τα κεφαλαία. Με την ευκαιρία, χτες γιόρταζε η ΑΡΚΑΔΑ!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.