Μειώνονται κατά 6% οι κύριες συντάξεις από τον Σεπτέμβριο

Μειώνονται κατά 6% οι κύριες συντάξεις από τον Σεπτέμβριο

Αύγουστος 03, 2015 - 19:41
7 σχόλια

Αυξάνονται από το 4% στο 6% οι κρατήσεις στις κύριες συντάξεις τον Σεπτέμβριο, μειώνοντας κι άλλο το τελικό ποσό που θα εισπράττουν οι δικαιούχοι. Το ΙΚΑ εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο τη Δευτέρα 3 Αυγούστου. Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι από την 1η Ιουλίου 2015 το ποσοστό εισφοράς για υγειονομική περίθαλψη που παρακρατείται από τις κύριες συντάξεις όλων των ασφαλιστικών οργανισμών, του Δημοσίου και του ΝΑΤ, διαμορφώνεται σε 6% από 4% που ίσχυε.

Και μάλιστα στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι τα ποσά της εισφοράς που προκύπτουν, ως διαφορά για τις ήδη χορηγούμενες συντάξεις των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου 2015, θα παρακρατηθούν από τη σύνταξη του Σεπτεμβρίου 2015.

«Η αρμόδια υπηρεσία της Διεύθυνσης Πληροφορικής Ο.Π.Σ./Ι.Κ.Α. - Ε.Τ.Α.Μ. θα ενεργήσει αρμοδίως ώστε να γίνεται κράτηση 6% αρχής γενομένης της συντάξεως μηνός Σεπτεμβρίου 2015, από την οποία θα παρακρατηθούν και τα ποσά που προκύπτουν, ως διαφορά, για τις ήδη χορηγούμενες, από 1/7/2015, συντάξεις» σημειώνεται σχετικά.


7 Σχόλια

Αμ δεν τον θέλαμε....αλλά τον λουστήκαμε εξαιτίας των αφελών και/ή καιροσκόπων που βρήκαν στον σύριζα το νέο..πασόκ άνευ....μνημονίου τρομάρα τους!!!!

Βρε ηλ.....ε που λες Τσίπρα δεν θέλατε οταν ο δικός σου έκανε μειώσεις μισθών και οχι αυξήσεις κρατήσεων (που θα πάνε κάπου) και ήταν 50 τα εκατό που ήσουνα ;Προσκύναγες για καμιά θέση ; Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ Π Ο Τ Ε !ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ! (ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΥΤΗΣ)!

Το πρόβλημα είναι ότι ακομα και τώρα δεν ξυπνάτε ρε....ποτισμένα είσαστε?????? το τι ξεχνάτε είναι κάτι που διερευνάται....... το τι βιώνετε και τι θα βιώσετε με την αριστερή κυβέρνηση, έπρεπε έξι μήνες τώρα να το βλέπετε.... (υ.γ. πουθένα σε κόσμο αναπτυγμένο δεν υπάρχει αριστερή κυβέρνηση....είναι κόντρα στην ανθρώπινη φύση αδέρφια.......ξυπνάτε...)

Ο Τσίπρας να πάει να τον κοιτάξει κανένας γιατρός καλύτερα, γιατί δεν τον βλέπω καλά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.