Αστέρας για μεγάλα πράγματα

Αστέρας για μεγάλα πράγματα

Αύγουστος 02, 2015 - 12:01
2 σχόλια

Η ατομική ανάλυση των παικτών του Αστέρα

Άκρως θετικές εντυπώσεις άφησε η άτυπη πρεμιέρα του Αστέρα μπροστά στους 2.000 φιλάθλους του που παρά την ζέστη βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου (1/8) στο γήπεδο ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης’’ για την φιλική αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Στο 4ο κατά σειρά φιλικό του και πρώτο εντός συνόρων η αρκαδική ομάδα επιβεβαίωσε όλα εκείνα τα πολύ καλά στοιχεία που έδειξε στον αγωνιστικό χώρο και στις τρεις αναμετρήσεις επί Ολλανδικού εδάφους.

Το πρέσιννγκ στον αντίπαλο, η ταχύτητα και η καλή κυκλοφορία της μπάλας σε συνδυασμό με  την βελτίωση και της αμυντικής του λειτουργίας ήταν τα πρώτα δείγματα γραφής από τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Στάικος Βεργέτης χρησιμοποιώντας από μία διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο δοκίμασε και πάλι την ομάδα του σε δύο συγκεκριμένους σχηματισμούς. 4-3-3 στο πρώτο ημίχρονο και 4-2-3-1 στην επανάληψη βγάζοντας χρήσιμα συμπεράσματα για τους τομείς βελτιώσεις που απαιτείται να έχει ο Αστέρας στην συνέχεια και ασφαλώς στην έναρξη του πρωταθλήματος σε 20 περίπου ημέρες.

Η αναμέτρηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ένα δυνατό φιλικό τεστ με την νίκη να περνά σε δεύτερη μοίρα αφού την δεδομένη χρονική στιγμή αυτό που έχει σημασία είναι η αγωνιστική συμπεριφορά της ομάδας στο γήπεδο αλλά και το «δέσιμο» των νέων με των παλιών κάτι που όπως φάνηκε ο Αστέρας βρίσκεται στο πιο σωστό δρόμο.

Η ατομική ανάλυση των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης στο φιλικό με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

Τόμας Κοσίκσι: Ανεβασμένος και με μεγάλη αυτοπεποίθηση. Η φάση του πέναλτι με την εντυπωσιακή απόκρουση του σε κόρνερ με το ένα χέρι δείχνοντας τα αντανακλαστικά του ήταν το highlights του αγώνα. Ο Σλοβάκος κίπερ του Αστέρα ήταν σταθερός όποτε χρειάστηκε στα 60’λεπτά που αγωνίστηκε.

Γιώργος Ζησόπουλος: Αγωνίστηκε στη θέση του δεξιού μπακ μία θέση που μπορεί να μην είναι η φυσική του ωστόσο όποτε επιστρατεύεται εκεί είναι ιδιαίτερα θετικός. Πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και με αρκετή σιγουριά στο παιχνίδι του.

Φερνάντο Αλόκο: Αρκετά καλό  παιχνίδι και από τον Αργεντινό.  Πήρε όλες τις μονομαχίες ψηλά είχε μια καλή στιγμή για γκολ με την κεφαλιά του να περνά ελάχιστα άουτ και είχε γρήγορες και δυνατές τοποθετήσεις χαμηλά.

Έντερσον Τορμένα: Ο Τορμένα αγωνίστηκε όπως και σε όλα τα υπόλοιπα φιλικά στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα. Είχε σωστές τοποθετήσεις, προσπαθούσε με καλές μεταβιβάσεις να βοηθήσει την ομάδα του και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού της. Μοναδική κακή στιγμή του η φάση του πέναλτι.

Σάκης Παντελιάδης: Ανεβοκατέβηκε πολλές φορές την αριστερή πλευρά έχοντας πολύ καλή παρουσία στα αμυντικά του καθήκοντα βγαίνοντας πάντα πρώτος στην μπάλα. Σαφέστατα ο Παντελιάδης είναι ένας παίκτης που δείχνει ιδιαίτερα ανεβασμένος κατά την διάρκεια της προετοιμασίας.

Κουατέ Γουάτο: Ο νεαρός χαφ του Αστέρα έχει εξαιρετικά σωματικά προσόντα και έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα. Έκανε κάποια αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου ωστόσο έτρεξε και πάλεψε όλες σε όλες τις μονομαχίες.

Ντουντού: Ο νεαρός Βραζιλιάνος χαφ προσπάθησε να πάρει πρωτοβουλίες, έτρεξε, έχει καλή τεχνική κατάρτιση ωστόσο και αυτός έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα στο παιχνίδι του.  

Ελίνι Δημούτσος: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Δημούτσο που αποτελούσε το μηχανάκι της μεσαίας γραμμής του Αστέρα στο πρώτο ημίχρονο. Έτρεξε πολύ βοηθώντας στο πρέσινγκ της ομάδας του ενώ προσπάθησε να βοηθήσει και στο δημιουργικό κομμάτι της ανάπτυξης.

Ταξιάρχης Φούντας: Ταχύτατος και με αρκετές καλές στιγμές στο παιχνίδι του ψάχνοντας πολλές φορές παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Θα μπορούσε να σκοράρει στην φάση του 14’ μέσα από την περιοχή και αυτό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να βαλτιώση στην συνέχεια.

Βασίλης Σκούρτης: Συνέχεια στις πολύ μεστές εμφανίσεις του από την Ολλανδία.  Πέτυχε το πρώτο γκολ της χρονιάς κόντρα στην Μπασακσεχίρ πέτυχε το πρώτο γκολ του Αστέρα στο ‘’Θεόδωρος Κολοκοτρώνης’’ με υπέροχο σουτ. Δείχνει ανεβασμένος και  πως έχει προσαρμοστεί περισσότερο σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Χερόνιμο Μπαράλες: Μπορεί να μην σκόραρε αλλά όπως πάντα έδωσε πολλές μονομαχίες τις οποίες στις περισσότερες φορές βγήκε κερδισμένος. Μένει να φανεί τις επόμενες ημέρες αν θα συνεχίσει να φορά την ‘’κιτρινομπλέ’’ φανέλα.

Αποστόλης Γιάννου: Μαχητικός και με μεγάλο πάθος κυνηγώντας κάθε μπάλα ωστόσο δεν τροφοδοτήθηκε σωστά για να μπορέσει να απειλήσει την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα.

Πάπα Σανκαρέ: Σε ένα ακόμα παιχνίδι έδειξε την κλάση του και πως αποτελεί έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους της άμυνας του Αστέρα. Ανίκητος ψηλά χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα με την μπάλα κάτω.

Ντοριν Γκόϊαν: Ο Ρουμάνικος «βράχος» της άμυνας του Αστέρα. Η εμπειρία του σε συνδυασμό με την μεγάλη κλάση του δίνουν ασφάλεια στα μετόπισθεν της ομάδας του. Μοναδική κακή στιγμή το λάθος στην φάση του Σαπαλίδη στο 90'.

Μεκόντσο Μούκαμ: Η φετινή χρονιά φέρνει τον Μούκαμ αντιμέτωπο με μία καινούρια πρόκληση αυτή της νέας θέσης. Για ένα ακόμα φιλικό δοκιμάστηκε σαν δεξί μπακ χαφ παίζοντας όλη την πλευρά. Ταχύτατος με πολλά ανεβοκατεβάσματα και με επιθετικές αρετές όμως χρειάζεται όμως δουλειά στον αμυντικό τομέα.  

Γιώργος Κυριακόπουλος: Μπήκε ως αλλαγή στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου στο αριστερό άκρο της άμυνας του Αστέρα. Προσπάθησε για το καλύτερο και έδειξε πως διαθέτει αρκετό ταλέντο.

Ματίας Ιγκλέσιας: Αθόρυβη αλλά ουσιαστική δουλειά από τον Ιγκλέσιας που έδειξε πως αποτελεί ένα συμαντικό γρανάζι της ‘’κιτρινομπλέ’’ μηχανής. Είχε καλές στιγμές στον αγώνα και σωστές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο.

Ρασίντ Χαμντανί: Ο κορυφαίος παίκτης του Αστέρα στην εν λόγο αναμέτρηση. Ταχύτατος με σωστές μεταβιβάσεις ακούραστο πρέσινγκ και συμμετοχή στο δημιουργικό κομμάτι. Θα μπορούσε μάλιστα να πετύχει ένα φανταστικό γκολ στην  φάση του 65’ με τη εξαιρετική του ατομική προσπάθεια παίρνοντας όποιον  βρήκε μπροστά του όταν με μεγάλη ταχύτητα μπήκε στην περιοχή και  με αριστερό σουτ με το εξωτερικό που επιχείρησε είδε την μπάλα να περνά λίγο άουτ. 

Φεκούντο Μπερτόλιο: Μπορεί να μην είχε την απόδοση που είχε στα παιχνίδια επί Ολλανδικού εδάφους όμως έδειξε πως θα αποτελέσει τον «αρτίστα» στο παιχνίδι του Αστέρα. Διαθέτει τρομερή τεχνική κατάρτιση και έχει γρήγορη αντίληψη των κινήσεων του ενώ το κάθετο παιχνίδι φαίνεται πως το γνωρίζει πολύ καλά.

Μανουέλ Λανθαρότε: Αγωνίστηκε με εκεί που του αρέσει να παίζει. Στο δεξί φτερό της επίθεσης συγκλίνοντας με το ανάποδο πόδι. Διαθέτει έκρηξη και πολύ καλή τεχνική κατάρτιση ενώ τα χτυπήματα του με το αριστερό είναι φαρμακερά. Θα μπορούσε να σκοράρει με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 53’ όμως  η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Πάμπλο Μάσα: Δεν του βγήκε το παιχνίδι και τόσο όμως ο Αργεντινός αποτελεί σταθερή αξία στα άκρα της επίθεσης. Η ταχύτητα του και η τεχνική του κατάρτιση είναι δεδομένη και θα αποτελέσουν σημαντικά στοιχεία για τον Αστέρα και της νέας χρονιάς.

Κώστας Θεοδωρόπουλος: Σταθερός και χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα ο θηριώδης Έλληνας γκολκίπερ του Αστέρα. Τις φορές που χρειάστηκε στο φάουλ του Κοζορώνη και το πλασέ του Σαπαλίδη δήλωσε παρών με σωστές αντιδράσεις.

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Παιδιά, μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα ! Μην τρελαθούμε κιόλας ! Δεν είδαμε και κάτι το εξαιρετικό ,πλην του Χαμντανί ,που μάλλον θα πρωταγωνιστήσει φέτος !! Οι υπόλοιποι μέτριοι, πλην ελαχίστων ! Ετσι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι πολύ καλλίτερο από πέρυσι και να είμαστε και ευχαριστημένοι !!

@ Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Κυρ, 02/08/2015 - 16:33 Το τόπι τό'χουμε κλωτσήσει καθόλου ή...από μακριά κι αγαπημένοι; Στο συμπέρασμα ότι η ομάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από πέρυσι, πρέπει να κατέληξες μετά από πολύωρο και βασανιστικό συλλογισμό, ε; Μην σκέφτεσαι τόσο έντονα πάντως, μπορεί να κάψεις και το εναπομείναν μυαλό που έχεις...Και θα το χρειαστείς, για να ξεχωρίζεις το φως της τουαλέτας, από το φωτάκι του ψυγείου...Για να μην μπερδεύεις το πού θα κάνεις την ανάγκη σου, δηλαδή...Θα με θυμηθείς...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.