Νέα χωματερή στο Μαίναλο;

Νέα χωματερή στο Μαίναλο;

Ιούλιος 30, 2015 - 10:23
4 σχόλια

Μία καθόλου τιμητική για την περιοχή της Αρκαδίας φωτογραφία ανάρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Σύλλογος Προστασίας Μαινάλου.

Ο Σύλλογος αυτός ενεργοποιήθηκε μετά από αρκετό καιρό με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.  «Η αγάπη μας και ο σεβασμός προς τη φύση είναι αυτά που οδήγησαν στην κίνηση αυτή διότι το Μαίναλο είναι πηγή ζωής και οφείλουμε να το προστατέψουμε καθώς το  Μαίναλο είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τον άνθρωπο ο οποίος μπορεί να προκαλέσει κινδύνους στο βουνό όπως να προκαλέσει μια πυρκαγιά έως και να πετάξει απορρίμματα μέσα σε αυτό»,  επεσήμαναν οι ιδρυτές σε προηγούμενες δηλώσεις τους στο ArcadiaPortal .
Η φωτογραφία είναι από την περιοχή της Βυτίνας στην οποία υπάρχουν τόνοι απορριμμάτων σε μία πλαγία του Μαινάλου.

Όπως αναφέρει η δημοσίευση

« Γίνεται η συλλογή από όλα τα χωριά τα οποία ρίχνουν σε αυτό το σημείο. Στα 500 μέτρα περνά ο ποταμός Μυλάοντας. Πίσω Δεξιά περνά το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4 και πίσω αριστερά τοπικό μονοπάτι. Μάλλον ο Δήμαρχος θα θέλει να μας φτιάξει πίστα αναρρίχισης! Τον ευχαριστούμε θερμά!»

Ο όγκος των απορριμμάτων μαρτυρά ότι η περιοχή έχει μετατραπεί σε χωματερή η οποία δεν γνωρίζουμε άμα έχει αδειοδοτηθεί, έτσι αναμένονται απαντήσεις από τον δήμο Γορτυνίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες για την νομιμότητα ρίψεις απορριμμάτων στο σημείο αυτό.


4 Σχόλια

Ρε παιδιά μιλαμε για εγκληματίες. Τοσο αποκτηνωση ορισμένοι τοπικοι παράγοντες ? Τι ανθρώπους ψηφίζουμε τελος παντων ?

Σε δάση και πλαγιές βουνών περίπτωση αδειοδότησης δεν υπάρχει!!! Παράδειγμα η χαβούζα του Παυλή, που ονειρευόταν και υπογραφές υπουργών για...απαλλαγή από περιβαλλοντική μελέτη ο παν-άσχετος! Μπορεί απλά βέβαια να κορόιδευε- ως συνήθως- και να μην το πίστευε ούτε ο ίδιος! Πάντως αφού έχουν κάλυψη από το ...-πουθενά όλοι αυτοί, "καλά" κάνουν και συνεχίζουν θρασύτατα τη δουλίτσα τους.

Τι να κάνουμε, δεν τους άρεσαν τα σκουπίδια στα 3 χιλιόμετρα. Ας τα πάρουν τώρα στο 1-1,5 χιλ. και να τους έρχεται κι από ψηλά το αεράκι και το νεράκι!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.