Τι προτείνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη νέα κανονιστική στην Τρίπολη

Τι προτείνει το Επιμελητήριο Αρκαδίας για τη νέα κανονιστική στην Τρίπολη

Ιούλιος 31, 2015 - 12:57
22 σχόλια

Τις προτάσεις του, ενόψει της διαβούλευσης για τη νέα κανονιστική κοινόχρηστων χώρων απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας στον δήμαρχο Τρίπολης, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αλλά και το σεβασμό προς τον πολίτη και τους περιοίκους της περιοχής.

Η επιστολή με τις προτάσεις:

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

H Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, σε απάντηση της επιστολής σας με αριθμό 32217/22-7-2015, σας καταθέτει συνημμένα τις προτάσεις της για τη νέα κανονοστική αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Καταρχήν, απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικότητας, καθώς και του Δήμου είναι η τήρηση της νομιμότητας. Αυτό επιθυμεί να προάγει πρωτίστως το Επιμελητήριο Αρκαδίας. Βασικό πρόβλημα αποτελεί, λοιπόν, όχι μόνον η θέσπιση σωστών και δίκαιων κανόνων, αλλά η εφαρμογή τους από τα αρμόδια όργανα. Για το λόγο αυτό, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην ανάγκη να υπάρξει αυστηρή τήρηση και διαρκής έλεγχος των κανόνων που θα αποφασιστούν σχετικά με τη λειτουργία του κέντρου της πόλης μας.
Επί των κανόνων αυτών, θα θέλαμε να προτείνουμε, μετά και από διαβούλευση με τα μέλη μας και της αποφάσεως του ΔΣ (24/7/2015) τα ακόλουθα:

Παρόδιες Στοές
Στις παρόδιες στοές προτείνουμε να υπάρχει μία σειρά τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις των καταστημάτων με διάδρομο 1,5 μέτρου. Σε περίπτωση επάρκειας χώρου προτείνουμε και άλλες σειρές τραπεζοκαθισμάτων, εφόσον το επιθυμεί ο επιχειρηματίας, αρκεί να υπάρχει χώρος 1,5 μέτρου για την διέλευση των πολιτών.

Προσόψεις
Προτείνουμε να παραχωρείται κοινόχρηστος χώρος στην όψη του καταστήματος, το 100% της όψης.
Σε περίπτωση γειτνίασης με εμπορικό κατάστημα, είσοδο πολυκατοικίας ή κατοικίας, να υπάρχει, απόσταση ½ μέτρο (0,50 εκατ.) εκατέροθεν της εισόδου ή της προσόψεως των εν λόγω κτιρίων.

Πλατεία Πετρινού
Να παραμείνει η κανονιστική του περιβάλλοντα χώρου, ως έχει, βάσει των διαστάσεων του εξωτερικού χώρου με γνώμονα πάντα την καλαίσθητη ομοιομορφία και με την δέσμευση με τις προσόψεις όπως ανωτέρω λαμβανομένου υπόψιν ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις έχουν προβεί σε σημαντικές δαπάνες βάση της προηγούμενης κανονιστικής.

Περίπτερα Πλατείας Πετρινού, Άρεως, Αγίου Βασιλείου, κ.λπ
Σχετικά με την θέσπιση κανόνων για τα περίπτερα, παραμένουν οι προτάσεις που είχαμε αποστείλει με Αριθ. Πρωτ.3441 23-11-2012, ως έχουν:
Τα περίπτερα να διαμορφωθούν κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη φαίνονται εξωτερικά αντικείμενα που δε συνάδουν με την καλαίσθητη ομοιομορφία. (Ψυγεία αναψυκτικών, παγωτών, διαφημιστικές επιγραφές και banners). Αυτό μπορεί να γίνει με την κατασκευή περιπτέρων κλειστών σε λίγο μεγαλύτερες διαστάσεις, στα οποία οι ιδιοκτήτες θα δραστηριοποιούνται εντός αυτών και μόνο.

Πεζόδρομοι
Σχετικά με την θέσπιση κανόνων για τους πεζόδρομους, παραμένουν οι προτάσεις που είχαμε αποστείλει με Αριθ. Πρωτ.3441 23-11-2012, ως έχουν:
1. Στους κεντρικούς δρόμους που έχουν πεζοδρομηθεί (Εθνικής Αντίστασης και Τάσου Σεχιώτη), να δίδεται άδεια καταλήψεως του κοινοχρήστου χώρου στην πρόσοψη του κάθε καταστήματος.
Ο χώρος θα οριοθετείται σαφέστατα από το ρείθρο του πεζοδρομίου που θα κατασκευαστεί και θα αφορά στα 2/3 αυτού.

Οι ανωτέρω προτάσεις μας θεωρούμε ότι λαμβάνουν υπόψη τόσο την ανάγκη εύρυθμης λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, ειδικά στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αλλά και το σεβασμό προς τον πολίτη και τους περιοίκους της περιοχής. Για άλλη μια φορά επισημαίνουμε, όμως, ότι πρώτιστο ρόλο στα ανωτέρω διαδραματίζει η απαρέγκλιτη τήρηση των όποιων κανόνων τεθούν και η επαγρύπνηση των αρμοδίων οργάνων.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεργασία επί του θέματος.

Με εκτίμηση,

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ


22 Σχόλια

ρε μπουντρουκα για διαλεξε τελικα τι θες να γινει γραφετε στην ανακοινωση μεσα αυτο : Καταρχήν, απαραίτητη προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία της επιχειρηματικότητας, καθώς και του Δήμου είναι η τήρηση της νομιμότητας. Αυτό επιθυμεί να προάγει πρωτίστως το Επιμελητήριο Αρκαδίας ..................αλλα προτινεις ειδικα για τη πλατεια πετρινου να μην αλλαξει η κανονιστικη (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΗ) για να δουλεψουν τα καφε ,μιας και εχουν κανει επενδυσεις !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ναι τα αλλα καταστηματα δουλευουν ετσι για αναψυχη,αυτα δεν εχουν κανει επενδυσεις

Oταν σπάσει αγωγός κάτω από τραπεζοκαθίσματα, σε πόσους μήνες δικαιούται να επιληφθεί η ΔΕΥΑΤ;

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ!!!! ΟΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!!!!

Οι καφετζήδες έφτιαξαν τα τσαντηροπαραπήγματα ξέροντας ότι είναι παράνομα. Τώρα, με το πρόσχημα ότι καταξοδεύτηκαν για να τα κατασκευάσουν ζητούν τη νομιμοποίησή τους. Συμπαραστάτης τους ο Μπουντρούκας. Δε ντρέπεσαι ρε;

Ρε "γίδια" οι καφετέριες σας πειράξανε που στο κάτω κάτω τα τσαντηροπαραπήγματα όπως τα αποκαλείτε υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη στις πεζοδρομημένες περιοχές και τις πλατείες και στην Τρίπολη με την υφιστάμενη κανονιστική δεν δημιουργούνι κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα - αφού εκεί πίνετε και σεις τον καφέ σας - ενώ με την απόφασή σας να μην υλοποιήσετε την ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας την έχετε καταντήσει Ανατολίτικο Παζάρι...

Μπουντρούκα πήγενε στο μπουντρούμι σου και άσε μας στην ησυχία μας.

τα σημεία της κανονιστικής που αντιβαίνουν τη νομοθεσία ποιος θα τα εντοπίσει και καταγγείλει ρε παιδιά ήμαρτον με το "φαίνεσθαι" σε αυτή την πόλη κάποιος να μπει στην ουσία και να δείξει τις παρανομίες δεν υπάρχει? δείτε τα σημεία που προτείνονται πράγματα κατ' υπέρβαση του νόμου όπως: που λέει στο νόμο ότι τα 3,5 μ. διάδρομος εντός των πεζοδρόμων για τη διέλευση οχημάτων μπορούν να γίνονται αλλού 2,5 μ. αλλού 3,00 μ. και ότι θέλει ο καθένας? πως τοποθετούνται καθίσματα επί της Ισαάκ Σολωμού εφόσον αυτή είναι οδός και όχι πεζόδρομος? κλπ κλπ

Σιγουρα οι καφετεριες φταινε για ολα σε αυτην την πολη ( σκουπιδια ανεργεια capital controls σκανδαλα στο δημο για τα μηχανακια που τρεχουν στους πεζοδρομους για τον αδερφο της θοδωρας για το φπα κλπ..) ειμαστε τελικα για πολλα γελια.Αλλες πολεις κυνηγανε τον κοσμο να κατσει και εμεις μαλωνουμε σαν τους γυφτους

με ποιό σκεπτικό ο δήμος τρίπολης έχει αυξήσει το τέλος άδειας παραχώρησης πεζοδρομίου φέτος όταν σε σχέση με πέρσι τα έσοδα των επαγγελματιών δεν έχουν αυξηθεί;όταν το κόστος λειτουργίας ενος ψυγείου(κόστος kw/h) έχει αυξηθεί(μαζί κ ο φπα που πολλές καφετέριες τον απορόφησαν κ δεν αύκσησαν την τιμή του κάφε)?όταν δεν έχει γίνει κάποια επένδυση υποδομής απο τον δημο σε σχέση με πέρσι για να δικαιολογεί αυτή την αύξηση;τι γίνεται με τους παράνομους μικροπωλητές;πόσο είναι το κέρδος ενός ψυγείου παγωτών που δικαιολογεί αύξηση;τόσο πολύ χαλάει την αισθητική τους ένα ψυγείο;18 μαγαζιά στην ελευθερίου βενιζέλου ξενοίκιαστα!(τεράστια ζημιά για το κράτος απο φορολογικά έσοδα κ ασφαλιστικά ταμεία) κ ασχολείστε με μερικά ψυγεία!

Τα φαινόμενα αυτά ειναι προ'ι'όντα ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ>!!!!!!!!!!ΠΡΩΤΑ ο ΓΙΑΝΝΗΣ και έπεται ο Δημητρης------ Ωιμέ-------

για αυτους που απορουν αν εχει γινει καταγγελια απο καποιον,ΝΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ και περιμενετε λιγακι να δειτε και θα τριβετε τα ματια σας. να δειτε πως θα δωσει λογο ακομα και η αστυνομια-τροχαια στο υπουργειο της για την κολυσιεργια της ,ΑΦΟΥ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΩΠΟΙΗΘΕΙ ΧΑΡΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στη πλατεια πετρινου,και ενω γνωριζει οτι οι δρομοι ΥΦΙΣΤΑΝΤΕ ακομα και βαση νομου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΕ η οποιαδηποτε τοποθετηση τραπεζοκαθισματων ακομα και αντικειμενων,γλαστρων κλπ οπως αναφερει το εν λογω χαρτι !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! οσο για το αν φταινε για ολα οι καφετεριες προφανως και δεν φταινε για ολα ,αλλα αυτο δε σημαινει και οτι μπορουν να κανουν οτι θελουν ,να καταλαμβανουν οτι θελουν με τα τραπεζοκαθισματα ,με τη λογικη,ωχ αδερφε ξεκινα απο τους αλλους,δεν ειμαστε εμεις μονο οι παρανομοι........................ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ

Τα φαινόμενα τις διαπλοκής ήταν με τον Γιάννη!!!! Δεν άφησε φροντιστήριο να δουλέψει, αλλα ούτε εμπορικό κατάστημα να πάρει €.. Τωρα τι λέτε εσείς τα ακούω βερεσέ. Η κανονιστική αυτη ειναι πολυ καλή, απλώς να υπάρχουν ελέγχει καθημερινά για να διασφαλιστεί η νομιμότητα!!

Ενώ η τότε πρόταση του Παυλή και των καφέ που ήθελαν τραπεζοκαθίσματα όχι μόνο μπροστά στα καταστήματα αλλά και πάνω στην πλατεία Πετρινού δεν ήταν φαινόμενο διαπλοκής! Ξυπνάτε ρε που μιλάτε για "διαπλοκή" του Σμυρνιώτη που σας ξεβρώμισε και έκανε αρκετά σημεία της Τρίπολης ανθρώπινα και τσιγκλάτε τον Παυλή μπας και ξεκουνηθεί και προχωρήσει και στην ανάπλαση της πλατείας Αγ. Βασίλη που έχει καταντήσει "ανατολίτικο" παζάρι και "μάντρα" αυτοκινήτων

@Πάνος +1. Για Πλατεία Αγ. Βασίλη πάντως δε φαντάζομαι να περιμένεις να....ξεκουνηθεί κανείς? Απλά δεν υπάρχει περίπτωση!! Όλο και χειρότερη θα γίνεται η κατάσταση, και σ' αυτή την πλατεία και παντού με τους ανίκανους που μπλέξαμε....

Ο εμπορικός σύλλογος δεν έχει να πει κάτι για τα καταστήματα που εκπροσωπεί; Συμφωνεί; Διαφωνεί; Κάτι τέτοιο!! Υπαρχει δεν υπαρχει;

αληθεια αυτος ο εμπορικος συλλογος τι κανει για αυτη τη κατασταση? παλια ηταν προεδρος ο θ....ς και δεν εκανε τπτ γιατι δεν ειχε καφε με τραπεζοκαθησματα ,ακουσον ακουσον !!!!!! οι τωρινοι τι κανουν?ο καθενας για την παρτη του .....................

Πλατεία Αγ. Βασίλη μπορεί να μη φτιάξουν (φυσικά) αλλά σκέφτονται να κάνουν δρόμο ήπιας κυκλοφορίας τη δεληγιάννη μετά από 20 χρόνια! Η Δαρειώτου και ΠΟΛΥ είναι!!! Μιλάμε όμως ότι είναι καινοτόμοι! "Μεγάλα" μυαλά! Λέει ο Κακλαμάνος ότι κακώς είχε γίνει πεζόδρομος τότε......και έτσι να είναι, τι σχέση έχει το τότε με το σήμερα?? Ας τον ενημερώσει κάποιος ότι εκτός από τη Δεληγιάννη έχει πεζοδρομηθεί και όλο το κέντρο! Ε, ας τα κάνουν όλα....ήπιας κυκλοφορίας λοιπόν οι ΤΣΟΠΑΝΗΔΕΣ!

Δίκιο έχεις, προσβάλλω τους τσοπάνηδες και δε μου φταίνε σε τίποτα! Τουλάχιστον εκείνοι ξέρουν να....αρμέξουν και να.....σαλαγάνε τα πρόβατα, πράγματα που οι δικοί μας δεν έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν.....σωστά!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.