«Ραβασάκια» μοίρασε η Τροχαία στην πλατεία Άρεως Τρίπολης

«Ραβασάκια» μοίρασε η Τροχαία στην πλατεία Άρεως Τρίπολης

Ιούλιος 29, 2015 - 11:56
4 σχόλια

Oύτε ένα ούτε δύο αλλά πέντε ήταν τα σταθμευμένα οχήματα πάνω στην πλατεία Άρεως στην Τρίπολη  το βράδυ της Τρίτης 28 Ιουλίου. Οι υψηλές θερμοκρασίες ανάγκασε τους κατοίκους της Τρίπολης να βγουν στους δρόμους και στις πλατείες προκειμένου να απολαύσουν το δροσερό αεράκι το οποίο τους  λύτρωνε από τον καύσωνα της ημέρας.

Μερικοί συμπολίτες μας όμως δεν μπορούσαν να βρουν μία θέση για να αφήσουν το όχημά τους με αποτέλεσμα να βρουν την εύκολη λύση, αυτή της πλατείας και συγκεκριμένα τον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης. Την εμφάνισή του στις 22:00 περίπου έκανε ένα όχημα της τροχαίας με τους αστυνομικούς να κόβουν κλήσεις και να αφαιρούν πινακίδες.

Το πρόβλημα της στάθμευσης στην πόλη της Τρίπολης είναι γνωστό,  και πολλές είναι οι φορές που πεζόδρομοι και πλατείες γίνονται τα …καλύτερα πάρκινγκ για τους οδηγούς, δημιουργώντας έτσι μεγάλο πρόβλημα στους πεζούς.

Για αποφυγή προστίμων:

Η στάση ή στάθμευση οχήματος απαγορεύεται:

α) Επάνω σε διαβάσεις πεζών ή ποδηλατιστών και σε απόσταση μικρότερη από πέντε (5) μέτρα από αυτές.

β) Σε απόσταση μικρότερη από δώδεκα (12) μέτρα από στάσεις αστικών, υπεραστικών, ηλεκτροκίνητων λεωφορείων και τροχιοδρομικών οχημάτων.

 γ) Σε εισόδους και εξόδους κόμβων και σε απόσταση μικρότερη από δέκα (10) μέτρα από τη νοητή προέκταση της πλησιέστερης οριογραμμής του κάθετου οδοστρώματος. δ)

Σε σιδηροδρομικές ή τροχιοδρομικές γραμμές ή πολύ πλησίον αυτών, ώστε να παρεμποδίζεται η κίνηση των σιδηροδρομικών ή τροχιοδρομικών οχημάτων.

ε) Σε πεζοδρόμια, πλατείες, ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς ως και ποδηλαταδρόμους, εκτός αν επιτρέπεται σε αυτούς η στάθμευση με ειδική σήμανση. στ) Πάνω και κάτω από τις γέφυρες, εκτός αν υπάρχουν χώροι για στάθμευση ειδικά προορισμένοι.

ζ) Πλησίον και πάνω σε κυρτές καμπύλες αλλαγής των κατά μήκος κλίσεων των οδών (ράχεων) και σε στροφές ανεπαρκούς ορατότητας για προσπέρασμα.

η) Σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας και αν το εναπομένον πλάτος της λωρίδας μεταξύ οχήματος και απαγορευτικής γραμμής υπέρβασης είναι μικρότερο από τρία (3) μέτρα.

θ) Σε απόσταση μικρότερη από είκοσι (20) μέτρα από φωτεινούς σηματοδότες και δώδεκα (12) μέτρα από πινακίδες υποχρεωτικής διακοπής πορείας (STOΡ), ως και σε θέση, στην οποία το όχημα κρύβει από τους χρήστες της οδού τη θέα των πινακίδων σήμανσης και σηματοδοτών.

 ι) Σε απόσταση πέντε (5) μέτρων από την τομή οικοδομικών γραμμών ή των νοητών προεκτάσεων αυτών. ια) Πάνω στις νησίδες ασφαλείας ως και στις διαχωριστικές νησίδες.

 ιβ) Στους αυτοκινητόδρομους και τις οδούς ταχείας κυκλοφορίας, εκτός των χώρων στάθμευσης, που καθορίζονται με σήμανση.

 ιγ) Σε λωρίδες επιτάχυνσης και επιβράδυνσης.

ιδ) Σε σήραγγες που υποδεικνύονται από ειδικές πινακίδες, εκτός από τους χώρους που υποδεικνύονται ειδικά γι' αυτόν το σκοπό.

ιε) Επί σημασμένης βοηθητικής οδού, η οποία προορίζεται για οχήματα που μετακινούνται βραδέως.

 ιστ) Σε θέση όπου βρίσκεται κεκλιμμένο επίπεδο (ράμπα) διάβασης ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

ιζ) Σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

ιη) Σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

Μονο ετσι θα καταλαβαίνουν κάποιοι. Επίσης πολυ συχνό το φαινόμενο να παρκάρουν σε ράμπες των πεζοδρομίων. Χρειάζεται αυστηρή αστυνόμευση και πρόστιμα

με μηχανές (διερχόμενες ή παρκαρισμένες) μην ασχοληθείτε ούτε σε Οικονομίδου, ούτε σε Δεληγιάννη ούτε σε Πετρινού, ούτε σε Δημητρακοπούλου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.