Καμπάνες ανακύκλωσης γυαλιού στην Τρίπολη (photos+video)

Καμπάνες ανακύκλωσης γυαλιού στην Τρίπολη (photos+video)

Ιούλιος 29, 2015 - 12:51
2 σχόλια

Ένα βήμα μπροστά στην ανακύκλωση του γυαλιού κάνει ο δήμος Τρίπολης  με την τοποθέτηση ειδικών καμπάνων για την ανακύκλωση γυαλιού.

Έτσι, η αρμόδια υπηρεσία του δήμου παρέλαβε 35 συνολικά «καμπάνες» για την αποθήκευση του γυαλιού οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την ανακύκλωση των γυάλινων συσκευασιών του δήμου. Τις καμπάνες ανακύκλωσης γυαλιού προμηθεύτηκε ο δήμος ύστερα από την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ του δήμου Τρίπολης και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.

Η τοποθέτησή τους, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ηλίας Τότσης, θα γίνει σε 30 στοχευμένα σημεία του δήμου.

Ο κ. Τότσης έκανε έκκληση στους πολίτες της Τρίπολης να μην τοποθετούν απορρίμματα σε αυτές τις καμπάνες, αφού είναι μόνο για γυαλί, αλλά και αναφέρθηκε ξανά στο θέμα με τα κλαδέματα.

Θα παρακαλέσω να μην ρίχνουν οι πολίτες τα κλαδέματα στους κάδους απορριμμάτων, αλλά να τα τοποθετούν έξω από αυτούς

Επίσης τόνισε ότι συγκροτείται και μία επιτροπή εθελοντών που θα ενημερώνει αλλά και θα επιβλέπει την κατάσταση με τους κάδους απορριμμάτων, ενώ θα μοιραστεί και φυλλάδιο ενημέρωσης ανακύκλωσης στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης.

Μίλησε και για την αποκομιδή των απορριμμάτων, λέγοντας ότι η διαδικασία πηγαίνει καλά και σύντομα θα υπογραφεί η σύμβαση με την ιδιωτική εταιρεία για την μεταφορά των απορριμμάτων. Όσον αφορά στο θέμα με την ΜΠΕ για το Μεγαβούνι τόνισε ότι βρίσκεται σε πολύ καλό στάδιο.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Καμπάνες ανακύκλωσης γυαλιού στην Τρίπολη


2 Σχόλια

Μας δουλεύει και ο Τότσης τώρα. Ποια διαδικασία για την μεταφορά των απορριμμάτων πάει καλά. Δεν τον ενημέρωσαν ότι και ο επαναληπτικός διαγωνισμός βγήκε πάλι άγονος αφού καμιά από τις τρεις εταιρείες που προσκλήθηκαν από το Δήμο δεν προσήλθε.

Το ψέμα πάει σύννεφο! Το θέμα με το Μεγαβούνι φανταζόμαστε όλοι νομίζω σε τι στάδιο βρίσκεται. Όσο για τις εταιρείες, μήπως μπορούμε να φανταστούμε γιατί δεν προσήλθαν?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.