Όταν η Δημοκρατία του Λαφαζάνη φοβάται τη κοινωνία

Όταν η Δημοκρατία του Λαφαζάνη φοβάται τη κοινωνία

Ιούλιος 28, 2015 - 14:28
14 σχόλια

Ζούμε τις πιο ζεστές μέρες του φετινού καλοκαιριού και ταυτόχρονα τις πιο ζεστές πολιτικές καταστάσεις που έχει περάσει η πολιτική ζωή στη χώρα μας.

Το πολιτικό θερμόμετρο έχει πάει στο κόκκινο, ιδιαίτερα μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα και από τη διάσταση απόψεων που ήρθε στην επιφάνεια από ομάδα βουλευτών του, με αφορμή τη συμφωνία που πρόκειται να υπογράψει η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές μας.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, είναι αποφασισμένος να δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε και γι αυτό παρευρέθηκε στη Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, με σκοπό να δρομολογηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, ώστε η βάση του κόμματος (τα μέλη δηλαδή) να δώσουν την όποια λύση κρίνουν σαν τη πιο ενδεδειγμένη.

Τι πιο δημοκρατικό!

Τι πιο απαραίτητο!

Τι πιο υπεύθυνο!

Έλα όμως που και σ αυτό ακόμη το σημείο υπάρχει διάσταση απόψεων!

Ο μεν Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας προτείνει τη διεξαγωγή ενός νέου, έκτακτου συνεδρίου με την εκλογή αντιπροσώπων από τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέσα στο κόμμα και η οποία αντιστοιχεί περισσότερο με τη κοινωνία, ύστερα και από τις νέες εγγραφές νέων μελών στο κόμμα!

Ο δε Λαφαζάνης προτείνει τη διεξαγωγή Συνεδρίου με τους παλιούς αντιπροσώπους, που έχουν εκλεγεί το καιρό που το κόμμα ήταν στο 4% και ο αριθμός των μελών του τότε δεν αντιστοιχεί πλέον στη σημερινή αποδοχή της κοινωνίας, αφού το κόμμα έχει το 36% του εκλογικού σώματος!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά!

Το ένα εκείνο του προέδρου Αλέξη Τσίπρα που ακουμπάει με εμπιστοσύνη στα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η ίδια η κοινωνία και

Το άλλο εκείνο του Λαφαζάνη, που ενώ επικαλείται την ετυμηγορία της κοινωνίας τόσο στις εθνικές εκλογές του περασμένου Γενάρη, όσο και στο πρόσφατο δημοψήφισμα, εν τούτοις επιμένει να ζητά Συνέδριο με τους αντιπροσώπους της εποχής που το κόμμα είχε μόνο το 4% αποδοχή στη κοινωνίας μας.

Βλέπουμε λοιπόν μία άνευ προηγουμένου σκοπιμότητα από τη πλευρά του συντρόφου Λαφαζάνη και των διαφωνούντων, η οποία προσπερνά κάθε έννοια δημοκρατίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί εκείνος ο συσχετισμός δυνάμεων που παραβλέπει μεν τα νέα δεδομένα, αλλά από την άλλη εξασφαλίζει ένα καλύτερο ποσοστό δύναμης μέσα στο κόμμα!

Πέφτουν λοιπόν οι μάσκες μέρα με την μέρα και όλα δείχνουν ότι οι διαφωνούντες σύντροφοι, δεν αποσκοπούν στην πραγματική έκφραση της κοινωνίας μέσα στο κόμμα με βάση τα νέα δεδομένα όσον αφορά τα μέλη και την εκλογή νέων αντιπροσώπων για το Συνέδριο, αλλά επιδιώκουν με τους παλιούς αντιπροσώπους να πετύχουν φρέσκα και προς όφελός τους αποτελέσματα!

Τάσος Παπαζαχαρίας

Ειδήσεις: 
Tags: 

14 Σχόλια

Αυτός που πρώτος έχει καταργήσει τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο Τσίπρας, ούτε τη Κ.Ε. δεν τολμάει να συνεδριάσει, έκανε τάχα ότι διαπραγματευότανε 6 μήνες και αφού προχώρησε στο δημοψήφισμα με το περήφανο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, έκανε μια θεαματική κολοτούμπα και το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ. Εάν το 3ο μνημόνιο το υπέγραφε η προηγούμενη Κυβ/ση θα είχε καεί η Αθήνα. Δυστυχώς με Κυβ/ση της Αριστεράς νομιμοποιούνται οι μνημονιακές πολιτικές και το χρέος και μάλιστα με υψηλό ποσοστό από τη Βουλή, ώστε η Ελλάδα να μήν μπορεί ποτέ στο μέλλον να το αμφισβητήσει. Και τα περί παράνομου, αθέμιτου επονείδιστου και μή βιώσιμου χρέους όπως έκρινε η Επιτροπή αλήθειας για το χρέος, πάνε περίπατο. Αλήθεια έχετε ακούσει τον κ. Τσίπρα να λέει τίποτα, για το πόρισμα αυτής της επιτροπής για το χρέος, ή και για τις πολεμικές αποζημιώσεις, τους τελευταίους μήνες;

Αγαπητοί μου φίλοι μερικοί επικριτές των δημοσιεύσεων γενικά, το κάνουν σαν εκείνο που λέει ο σοφός λαός μας: Αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννάν οι κότες! Δηλαδή γράφει ένας συμπολίτης μας για κάποιο θέμα και αλλού το πάνε οι αγαπητοί κατά τα άλλα επικριτές της δημοσίευσης!

Κύριε Παπαζαχαρία βγάζετε άρθρα μονάχα για να προβοκάρετε και να βαφτίσετε το κρέας ψάρι. Υπήρξε δημοψήφισμα; Εκφράστηκε ο λαός; Τι είπε ο λαός και τι έκανε ο Τσίπρας; Πάψτε λοιπόν να λέτε για δημοκρατία από τον Τσίπρα. Τσαλάκωσε κάθε έννοια δημοκρατίας στο κόμμα και στην κυβέρνηση και όχι μονάχα με το μνημόνιο. Με το Βουδούρη, με τον Σπίρτζη, τον Πανούση, τις Σκουριές, το Γραμματικό, με τα δικά μας της Τερνα που και καλά θα ακύρωνε κι ακόμα τρέχουν, με τα ΜΑΤ που θα διέλυσε, με τα χημικά που θα καταργούσε με τον ένφια με με με... Δημοκρατία είναι να κυβερνά ο λαός και να ορίζει τους αντιπροσώπους του βάσει προεκλογικών δεσμεύσεων και σε ειδικά θέματα να δίνει εντολή με δημοψήφισμα. Ο Σύριζα από το 2012 δεν έχει καμία δημοκρατία, η ΠΓ και η ΚΕ είναι διακοσμητικές, η σύνθεση της κυβέρνησης έγινε από 5 άτομα στο Μαξίμου κι η πολιτική διεξάγεται από μια ηγετική ομάδα που γράφει στα παλιά της παπούτσια και τις προγραμματικές της δηλώσεις, και τις αποφάσεις του συνεδρίου και πολύ πολύ χειρότερα το ίδιο το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, την απλή και ξεκάθαρη θέληση του λαού. Οπότε αν θέλετε να μιλάτε ως υποστηρικτής αυτού του μορφώματος να ξέρετε και ποια θα είναι σε λίγο καιρό η θέση σας στην κοινωνία : Με αστυνομική συνοδία παρέα με τους υπόλοιπους μνημονιακούς πατριώτες.

Παπαζαχαριά........Τι πιο δημοκρατικό ? Να μην κοροιδευει ο Τζίφρας τον κόσμο αφού απ ότι φαίνεται ηταν προαποφασισμένη η κωλοτούμπα. Τι πιο απαραίτητο! Να συνεχίσει στην γραμμη που του εδωσε το δημοψήφισμα και να μην αλυσοδενει τα παιδια μας με μνημόνια. Τι πιο υπεύθυνο! Να παραιτηθεί αφου δεν μπορεσε να κανει ότι υποσχέθηκε.

Ας γίνουν εκλογές και θα δει τι θα πάρει ο Τσίπρας. Τον στηρίξαμε μόνο και μόνο για το ΟΧΙ στα μνημόνια που είχε ως σημαία, για την καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας, για τον έλεγχο και τη φορολόγηση των εχόντων και κατεχόντων, για ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας,......και μας φέρνει την εξαθλίωση και την καταστροφή.

"... αλλά επιδιώκουν με τους παλιούς αντιπροσώπους να πετύχουν φρέσκα και προς όφελός τους αποτελέσματα!" Σαφής περιγραφή του Αριστερού ήθους. Προς όφελός τους η επανάσταση. Ο Λαφαζάνης δεν δούλεψε ποτέ του, αλλά θα κάνει τη χώρα Λαφαζανιστάν και τον εαυτό του Χαλίφη...

Παπαζαχαριά εκτίθεσαι......Κατσε μακρια απτον μνημονιακο κωλοτουμπα προδοτη καταληψιακια γιατι θα λερωθείς..................

Τασούλη, καταπληκτικές οι διανοητικές ακροβασίες στις οποίες επιδίδεσαι, Αλλά μην καρφώνεσαι τόσο απροκάλυπτα, κράτα και μια πισινή.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.