Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ

Ιούλιος 27, 2015 - 13:04
7 σχόλια

Καθοριστική των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν στο πολιτικό πεδίο στην Ελλάδα κρίνεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που θα γίνει στην παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ενδέχεται να ανοίξει το δρόμο για τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο 1-2 Αυγούστου, ενώ οι διαδικασίες αναμένεται να κορυφωθούν στο έκτακτο συνέδριο που όπως όλα δείχνουν θα γίνει τον Σεπτέμβριο, μετά τη συμφωνία με τους δανειστές και προτού προκηρυχθούν οι εκλογές που φαίνεται πως ακολουθούν.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι να «σφραγίσει» τη συμφωνία με τους εταίρους στις 18 Αυγούστου και να κλειδώσει τις πρόωρες κάλπες για τις 8 Νοεμβρίου. Ο πρωθυπουργός φέρεται να έχει ξεκαθαρίσει σε συνεργάτες του ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω και θα επιδιώξει μέσω επιθετικών πρωτοβουλιών να κλείσει τον φάκελο της συμφωνίας χωρίς καθυστέρηση.

Ειδήσεις: 

7 Σχόλια

O Γ. Ρωμανιάς προχώρησε στην αποκάλυψη ότι οι θεσμοί απηύθυναν επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση με την οποία ζητούν να τροποποιηθούν διατάξεις του ν.4334/2015 που ψηφίσθηκε στις 16 Ιουλίου από τη Βουλή! Ο Γ. Ρωμανιάς ανέφερε πως με υπαιτιότητα της ελληνικής κυβέρνησης και των συντακτών του νόμου περιλήφθηκαν σε αυτό διατάξεις για το συνταξιοδοτικό πολύ πιο αυστηρές από αυτές που ζητούσαν οι δανειστές. «Αυτό το νόμο τον έγραψε η ελληνική πλευρά στο πόδι. Και ήταν χειρότερος από αυτό που ζητούσαν. Με πολλά λάθη! Τώρα ζητούν διορθώσεις», είπε ο Γ. Ρωμανιάς. Όπως εξήγησε για τα επικουρικά ταμεία ο νόμος λέει ότι 1/1/2015 ενοποιούνται όλα, μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα του ΕΤΕΑ. «Εδώ έχει γίνει λάθος. Το γράμμα που μας ήρθε τώρα μας λέει όχι, να τα αλλάξετε. Θα δώσετε προθεσμία μέχρι 31/12/2015 για να ενοποιηθούν και θα τους δίνετε τη δυνατότητα να επιλέξουν ή να γίνουν επαγγελματικά ταμεία ή να υπαχθούν στο ΕΤΕΑ. Κάτι που το είχαμε με τον παλιό νόμο του 2014», κατέληξε. Προχειράτζες, άχρηστοι, με κρυφή ατζέντα για δραχμή που έγινε φανερή από το γελοίο Βαρουφάκη, και φυσικά με καμία διάθεση και αυτοί για σοβαρή δουλειά και μεταρρυθμίσεις! Τσιράκια της μαφίας της δραχμής και χρήσιμοι ηλίθιοι που δουλεύουν για αυτό το σκοπό...........Να μη μας γράφετε!!!!

Να ετοιμάζονται για ειδικό δικαστήριο ολοι αυτοι οι απίθανοι άεργοι, ιδεοληπτικοί τύποι που μας έριξαν στα βράχια.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.