Espresso με τον Τάκη Νάτση

Espresso με τον Τάκη Νάτση

Ιούλιος 16, 2015 - 21:00
2 σχόλια

Αυτή την εβδομάδα, η στήλη Espresso του Arcadia Portal φιλοξενεί έναν νέο, ταλαντούχο ηθοποιό, τον Τριπολίτη Τάκη Νάτση. Ο ηθοποιός, που εφέτος παίζει στην πολύ επιτυχημένη σειρά του Mega «Εθνική Ελλάδος» μας μίλησε για τον δύσκολο χώρο στον οποίον δραστηριοποιείται, για τα όνειρά του και για την ιδιαίτερη πατρίδα του που επισκέπτεται όσο συχνά μπορεί. Απολαύστε τον!

Αρχικά, θα ήθελα να που πείτε λίγα πράγματα για την προσωπική σας ζωή, όπως από πού κατάγεστε, τι έχετε σπουδάσει, την ηλικία σας, αν το επιθυμείτε.

Γεννήθηκα το 1980 στην Τρίπολη, σπούδασα Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έφυγα για μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία και κάπου εκεί, στη μέση των σπουδών μου, αποφάσισα να επιστρέψω στην Αθήνα για να ασχοληθώ, ουσιαστικά πλέον, με το θέατρο.

Ποιο ήταν το ερέθισμα που σας έστρεψε προς την ηθοποιία;

Τα ερεθίσματα ήταν πολλά. Από τις αυτοσχέδιες παραστάσεις στη γειτονιά μέχρι τις μιμήσεις των καθηγητών στο σχολείο, τις παραστάσεις του Πολυκλαδικού Λυκείου, τη Θεατρική Ομάδα Τρίπολης.

Ποιες οι θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχετε συμμετάσχει και ποια είναι αυτή που αγαπήσατε;

Έχω συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις, με αξιόλογους ηθοποιούς και σκηνοθέτες αλλά αυτή που ξεχωρίζω είναι ο «Διχοτομημένος Υποκόμης» σε σκηνοθεσία του Κώστα Γάκη. Μια παράσταση που φτιάξαμε 5-6 άνθρωποι, που θα παιζόταν για πολύ λίγο και οι οποία κατέληξε να παίζεται 3 συνεχόμενα χρόνια, γεμάτη κόσμο και με πολύ καλές κριτικές. Την τελευταία χρονιά ο Λάκης Λαζόπουλος μάς παραχώρησε το στούντιο του Αλ Τσαντίρι όπου παίζαμε τις ημέρες που δεν είχε εκπομπή. 

Οι ρόλοι που υποδέσετε, τι ύφος έχουν συνήθως;
Συνήθως παίζω σε κωμωδίες. Και νομίζω ότι μου πάει πιο πολύ. Μου είναι πιο εύκολο.

Εφέτος σας είδαμε στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Εθνική Ελλάδος» που συνδυάζει την κωμωδία με το δράμα και προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.Το σενάριο της σειράς υπογράφει ο Γιώργος Καπουτζίδης. Μιλήστε μας για αυτή σας την εμφάνιση και τον ρόλο σας εκεί.

Το να παίζεις σε μια σειρά που γράφει ο Γ. Καπουτζίδης και σκηνοθετεί ο Αν. Αγγελόπουλος με γεμίζει με τεράστια χαρά αλλά και με μεγάλη ευθύνη. Υποδύομαι έναν αστυνομικό της Ασφάλειας, ο οποίος προσπαθεί να εξιχνιάσει ένα έγκλημα και κάποιες ρατσιστικές επιθέσεις.

Παίζετε σε μια σειρά που αποτυπώνει τις δυσκολίες και τα ακραία φαινόμενα που βιώνει η ελληνική κοινωνία. Πώς το βιώνετε μέσα στη σειρά όλο αυτό, όπου υποδύεστε έναν αστυνομικό;

Η «Εθνική Ελλάδος» είναι μια σειρά καθρέφτης του σήμερα. Μιλάει για αυτά που βλέπουμε καθημερινά γύρω μας και χωράει κι άλλα τόσα. Οι συμπεριφορές που παρουσιάζονται, μας είναι γνώριμες και όλες συμβάλλουν στο γέμισμα ενός ποτηριού. Τώρα, κάποιος θα ρίξει την τελευταία σταγόνα που θα το κάνει να ξεχειλίσει. Και αυτός μπορεί να είναι ένας ή και όλη η …Εθνική Ελλάδος. Ο αστυνομικός που υποδύομαι παρουσιάζει αρκετές ευαισθησίες για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του, προχωράει βήμα – βήμα, ψάχνοντας μεθοδικά να φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια. Νομίζω ότι είναι η καλή πλευρά του καθρέφτη.

Η σειρά θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν;

Ναι, θα συνεχιστεί και μέσα στο καλοκαίρι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα τελειώσουν και τα γυρίσματά της.

Η δουλειά του ηθοποιού είναι αρκετά δύσκολη, με αρκετές ώρες εργασίας, άστατο ωράριο. Έχετε προσωπικό χρόνο και πώς επιλέγετε να τον αξιοποιείτε;

Σε γεμάτο πρόγραμμα, με δουλειά το πρωί, πρόβες για το θέατρο και γυρίσματα, η ημέρα μου ξεκινάει στις 7 το πρωί και τελειώνει κατά τις 2 τα ξημερώματα. Σε πιο ελαφρύ πρόγραμμα που σημαίνει ότι θα τελειώσω κατά τις 7 το απόγευμα, ασχολούμαι αποκλειστικά με την οικογένειά μου και το παιδί μου.

Βρίσκετε χρόνο να επισκεφθείτε την Τρίπολη και τους οικείους σας;

Η Τρίπολη και οι δικοί μου, μου λείπουν αφάνταστα. Στο πρώτο κενό που μου παρουσιάζεται είμαι σχεδόν πάντα εκεί.

Ποια είναι η πρώτη σας επίσκεψη και ποιο το μέρος που λατρεύετε στην περιοχή την οποία κατάγεστε;

Λοιπόν, αφήνω τα πράγματα στο σπίτι μου, με τα πόδια περνάω από την πλατεία του Άρεως, μετά από το μαγαζί της Άνιας, μια στάση στο μαγαζί της μάνας μου, τηλέφωνο το Μάκη και καφέ…δες. Το μέρος όμως που επιδιώκω να περνάω την περισσότερη ώρα είναι το πατρικό μου, με όλη μου την οικογένεια.

Ποιες οι σκέψεις και οι φιλοδοξίες σας την ερχόμενη σεζόν, δεδομένου ότι οι δύσκολες οικονομικές συγκυρίες δεν επιτρέπουν σε θεατρικές παραστάσεις να ανεβούν αλλά και να ξεκινήσουν νέες τηλεοπτικές σειρές;

Σε γενικές γραμμές αλλά και σε ό,τι αφορά την τέχνη είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος. Όλα θέλουν το χρόνο τους. Και παραστάσεις θα ανέβουν και καλές σειρές θα ξαναγίνουν. 

Τι θα λέγατε σε έναν νέο που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα στον χώρο;

Στόχος, κατάρτιση, εφόδια, λεφτά και τύχη. Δηλαδή, να σκεφτεί γιατί πραγματικά θέλει να το κάνει, να βρει τη Σχολή που τον εκφράζει, να διαβάζει οτιδήποτε πέσει στα χέρια του (ή οτιδήποτε άλλο θεωρεί εφόδιο)… και να βρει μια «πρωινή» δουλειά – εκτός κι αν έχει πολλά λεφτά. Από εκεί και πέρα θα βρεθεί ο σωστός άνθρωπος στη σωστή στιγμή.

Τέλος, θα ήθελα να κάνετε ένα πολιτικό σχόλιο για την περιπέτεια στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. Είστε αισιόδοξος;

Αυτό που νοιώθω δεν ξέρω εάν είναι αισιοδοξία ή ελπίδα ότι όλα στο τέλος θα πάνε καλά. Σίγουρα όμως, είτε έτσι είτε αλλιώς, τα πράγματα φαίνεται να είναι πολύ δύσκολα. Ωστόσο, δεν πρέπει να βάλουμε το κεφάλι κάτω. Οτιδήποτε «κακό» συμβαίνει κατά τη διάρκεια μιας θεατρικής παράστασης, ο ηθοποιός οφείλει με ψυχραιμία και γρήγορα αντανακλαστικά να το βάλει μέσα στο ρόλο του, να το εκμεταλλευτεί δημιουργικά και να πορευτεί μέχρι τέλους με αυτό. Κάπως έτσι...

Έφη Καστραντά


2 Σχόλια

ΦΟβερός! στις δυο τελευταίες φωτογραφίες χορεύει καλύτερο Gangnam Style και από τον ίδιο τον PSY!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.