Τα αποτελέσματα του Eurogroup

Τα αποτελέσματα του Eurogroup

Ιούλιος 07, 2015 - 18:09
6 σχόλια

Πυρετός επαφών στις Βρυξέλλες - Συνάντηση Τσίπρα, Μέρκελ, Ολάντ

Με το σταγονόμετρο δίδονται οι πληροφορίες από το κρίσιμο Eurogroup της Τρίτης 7 Ιουλίου, το οποίο ολοκληρώθηκε ύστερα από τρεις ώρες συνομιλιών, περίπου στις 17:40 ώρα Ελλάδος. Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με τον Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, δεν έφερε κάποιο νέο έγγραφο, ωστόσο οι προτάσεις της αναμένεται να κατατεθούν.

Ντάισελμπλουμ - Γιουνκέρ: Δεν ήρθε ο κ. Τσίπρας με νέο έγγραφο, δεν είπε κάτι διαφορετικό. Αναμένουμε νέες προτάσεις και αίτημα για χρηματοδότηση.

Αυτό δήλωσαν ο πρόεδρος του Eurogroup και ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Σε νέα τηλεδιάσκεψη το πρωί της Τετάρτης θα εξεταστεί το ελληνικό αίτημα για βοήθεια από τον ESM, δήλωσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας του Eurogroup.

Ο Ολλανδός αξιωματούχος τόνισε ότι το Eurogroup αναμένει νέα ελληνική επιστολή με συγκεκριμένη λίστα προτάσεων.

Η επιστολή αυτή ενδέχεται να φτάσει στα χέρια των αξιωματούχων, ενδεχομένως και εντός των ωρών.

Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε δίχως, προφανώς, να παρθεί κάποια απόφαση, ενώ τώρα το βλέμμα όλων είναι στραμμένο στη Σύνοδο Κορυφής η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 ώρα Ελλάδος, η οποία πιθανόν να καθυστερήσει, λόγω των πολλών επαφών που έχουν οι δανειστές μεταξύ τους, αλλά και με την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, αλλά και νέα τριμερή συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Ακόμη, λίγο μετά τις 17:30 ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα απευθυνθεί την Τετάρτη το πρωί (10:45 ώρα Ελλάδος) ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως μεταδίδει το in.gr, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να εξηγήσει στους ευρωβουλευτές τις θέσεις της Αθήνας μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

Η ομιλία του θα γίνει στον απόηχο της ομιλίας του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ στην Ολομέλεια. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε την Αθήνα και τον Έλληνα πρωθυπουργό «να μας εξηγήσει σε τι είπαν ''όχι'' οι Έλληνες», βλέποντας επίσης την «μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας» για επανέναρξη των συνομιλιών. 

«Στο γερμανικό Τύπο διαβάζω διάφορα πως έχω εξαφανιστεί» είπε ο Γιουνκέρ ενώπιον της Ολομέλειας. «Δεν είπα τίποτε μετά το βράδυ της Κυριακής, και πιστεύω ότι κάποιες φορές θα έπρεπε να περιμένουμε πριν μιλήσουμε, και για αυτό ήρθα εδώ, στην Ευρωβουλή, να μιλήσω επειδή εδώ είναι το σπίτι της Δημοκρατίας» εξήγησε.


6 Σχόλια

Που να βρεθεί το νέο έγγραφο, ποιος να κάνει δουλειά? Εναλλακτικές δεν είχε προετοιμάσει βέβαια ο κύριος μη-δημιουργική ασάφεια, που τόσον καιρό έπαιζε με την τύχη της χώρας, μαζί με τον Αλέκο φυσικά, και αυτές τις μέρες ήταν πολύ απασχολημένος να σκέφτεται μόνο το δημοψήφισμα. Πίστευε μάλλον ότι είχαμε τίποτα χρόνια μπροστά μας για να λύσουμε το ζήτημα. Τρεχάτε τώρα ποδαράκια μου!!!!

Την Κυριακή ένας λαός ενεργοποιήθηκε και έριξε μια ξεγυρισμένη σφαλιάρα στους λογιστές που έχουν την αξίωση να διαχειρίζονται τις κοινωνίες με τρόπο που να αυγαταίνει τα κέρδη των τραπεζών. Κακές λέξεις: "λαός", "λογιστές που θέλουν να μπουν στα χωράφια της πολιτικής", περιμένω τα αλυχτήματα του γελοίου παρατηρητή. Αν κάποιος ψήφιζε σύμφωνα με το συμφέρον του, το ΝΑΙ θα έπαιρνε κάτι ψίχουλα, κάτω από το 1 τοις εκατό. Αλλά όπως είπε και η Λυμπεράκη, οι φτωχοί, επειδή είναι φτωχοί, ΔΕΝ κάνουν σωστές επιλογές. Έπεσε θύμα της μηντιακής τρομοκρατίας και των κλειστών τραπεζών και ψήφισε όπως ψήφισε. Η κυβέρνηση έχει το ελαφρυντικό ότι πρέπει να καθησυχάσει την κοινωνία και προχώρησε, πρώτον, στη σύγκληση των αρχηγών κομμάτων και, δεύτερον, στις σημερινές συναντήσεις Γιούρογκρουπ και Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης, σχεδόν παρακαλώντας την ανάκαμψη της ρευστότητας στη χώρα μας. Επανήλθαν δηλαδή οι λογιστές στο προσκήνιο.

Η εικόνα μοιάζει με ένα μπουλούκι όρνιων πάνω από ένα ψοφίμι (τη χώρα) που πήραν ό,τι ήταν να πάρουν και τώρα ετοιμάζονται να το εγκαταλείψουν. Στις δηλώσεις τους χτες βράδυ οι "θεσμοί" της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών της ευρωζώνης έδωσαν ένα ακόμα τελεσίγραφο λειτουργώντας σαν νεκροθάφτες του προχθεσινού δημοψηφίσματος. Με όπλα τα κομπιουτεράκια των λογιστών δουλεύουν για να καταβαραθρώσουν τις ελπίδες όχι μόνο των Ελλήνων αλλά και άλλων λαών της Ευρώπης. Ξέρουν ότι Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ. Ή η ευημερία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ή η ευημερία των κοινωνιών. Παρακολουθώ τώρα τη συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσία του Τσίπρα. Τίποτα το καινούργιο, κάθε ομιλητής εκφράζει την κομματική γραμμή και αναδεικνύεται κυρίαρχος ο ανθρωπισμός του λογιστή.

ATM macht frei

Καλά, και ο Τσίπρας, μεταξύ μας, τα κομπιουτεράκια πρέπει να βάλει να δουλέψουν για να βγει άκρη, και μάλιστα να πάρουν και φωτιά. Τέρμα οι πλάκες, ωραία τα λόγια, αλλά οι..βαρετοί λογιστές είναι απαραίτητοι για να βγει άκρη σε αυτό το χάος. Οι μεταρρυθμίσεις που θα προταθούν, αν δηλαδή προταθούν ουσιαστικές και τολμηρές (βάση των ιδεοληψιών και των αγκυλώσεων ορισμένων δηλαδή τολμηρές) μεταρρυθμίσεις, θέλουν όσο το δυνατόν ακριβέστερο υπολογισμό της συμβολής τους στη δημοσιονομική ισορροπία και στην πορεία για την ανάπτυξη, κι αυτό χρειάζεται πέρα από την πολιτική βούληση, (αν υποθέσουμε δηλαδή ότι υπάρχει τέτοια) και τους λογιστές. Πλάνο ακριβές και λεπτομερές χωρίς αυτούς δε γίνεται...και είναι και...ξενέρωτοι βρε παιδί μου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.