Η απόγνωση των 23:00

Η απόγνωση των 23:00

Ιούλιος 07, 2015 - 21:16
7 σχόλια

Οι κάτοικοι της Τρίπολης συνηθίζουν να βγαίνουν τις πιο προχωρημένες ώρες για την καθιερωμένη τους βραδινή διασκέδαση. Δεν είναι λίγοι αυτοί που περιμένουν να πάει 23:00 για να βγουν από το σπίτι και να κατευθυνθούν σε κάποιο... κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος για να πιουν το ποτό τους, να δουν φίλους και για να διασκεδάσουν.

Δεδομένων των καταστάσεων που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες και τα ακούσματα περί «κουρέματος» των χρημάτων τους στην τράπεζα, οι κάτοικοι της Τρίπολης βγαίνουν στις 23:00 για να πάνε να βγάλουν τα 50 ευρώ που τους αναλογούν, καθώς θεωρούν ότι αυτή η ώρα είναι καλύτερη γιατί δεν θα έχει ουρά, και δεν θα έχει και πολλούς περίεργους περαστικούς.

Μόνο που τα μηχανήματα από την καθημερινή και συνεχή αφαίμαξη στραγγίζουν και δεν έχουν να τους δώσουν το πολυπόθητο χαρτονόμισμα.

Τότε, η ανησυχία έρχεται και το άγχος σε καταβάλλει: Να τρέξεις να βρεις, να προλάβεις προτού αλλάξει η μέρα, ένα ΑΤΜ που να έχει ακόμα χρήματα για να σου δώσει, για να μην χάσεις ένα ακόμα πενηντάευρο το οποίο θεωρείς ότι θα σε σώσει.

Αλλά,τελικά, αυτά τα 50 ευρώ είναι το μόνο που μπορείς να έχεις καθώς δεν σου έχουν αφήσει άλλη επιλογή, ούτε άλλη ασχολία καθημερινή, μόνο το να πας να βγάλεις χρήματα από την τράπεζα.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι είμαστε… φιλοχρήματοι; Μεταμορφωθήκαμε ξαφνικά σε ανθρώπους κολλημένους με τον ήχο του ΑΤΜ όταν βγάζει από τη θυρίδα το πολυπόθητο χαρτονόμισμα; Νιώθουμε στέρηση όταν για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν τον ακούμε;

Μοιραία, ωστόσο, τη μεγαλύτερη απώλεια την αισθάνεσαι αν το πέμπτο ΑΤΜ που έχεις επισκεφθεί δεν έχει χρήματα να σου δώσει και τότε πρέπει να σηκωθείς πρωί, για να πας να στηθείς στην ουρά των 60 ανθρώπων οι οποίοι αναμένουν να βγάλουν το ένα και μοναδικό χαρτονόμισμα που η κυβέρνηση μπορεί να τους δώσει για να την βγάλουν και σήμερα και να νιώσουν την ικανοποίηση ότι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί είναι εντάξει, οι μισθοί τους και οι συντάξεις τους, μπαίνουν κανονικά.

Ε, εσύ, Τριπολίτη! Μην τους αφήνεις να σε κάνουν μπαλάκι. Κανέναν, και κυρίως τα ΑΤΜ. Σίγουρα με τα 100 ευρώ στο πορτοφόλι δεν θα είσαι πλούσιος, δεν θα είσαι αισιόδοξος, δεν θα είσαι ευχαριστημένος. Αλλά πανικοβάλλεσαι γιατί μπαίνεις στη λογική ότι ίσως είναι το τελευταίο χαρτονόμισμα που βρίσκεται στα χέρια σου.

Να έχουμε δύναμη, πληροφόρηση και αλληλεγγύη. Όλα καλά θα πάνε.

Έφη Καστραντά

Ειδήσεις: 
Tags: 

7 Σχόλια

Καθυστερημένο για κείμενο υπέρ του ΟΧΙ αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ, άλλους τους πάμε στην ΕΣΗΕΑ (για αρχή)

Πολύ καλό κείμενο, συναισθηματικό με την καλή έννοια. Και μπράβο στην αρθρογράφο!

ξέρεις, υπάρχουμε και εμείς που είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, θες αυτές είναι ενοίκια, λογαριασμοί, εργάτες, αγορές ..... εμείς λοιπόν με το 50αρικό πρέπει να τα φέρουμε βόλτα για να μην λείψει τίποτα από το τραπέζι μας, από τον άρρωστο γονέα μας, από το μικρό παιδί μας, ακόμα και από τον γείτονα που εδώ και μερικά χρόνια με την κρίση, έχουμε αναλάβει να τον βοηθάμε με ένα πιάτο φαΐ.... τα ΑΤΜ τα επισκεπτόμασταν 2-3 φορές την εβδομάδα και πριν την κρίση, βλέπεις δεν είμαστε απο αυτούς που έχουν μάθει να μας πληρώνουν άλλοι τα προς το ζην μας, ούτε και έχουμε το βίτσιο να κουβαλάμε πάνω από 100 ευρώ στο πορτοφόλι μας, αφού η κρίση έχει γεμίσει τον τόπο κλεφτές. οσον αφορά το ποτακι στις 23:00 , υπάρχουμε και εμείς που στις 23:00 ετοιμαζόμαστε για ύπνο , και οχι για διασκέδαση.

Τι ειν' τούτο? Τώρα το έβγαλαν από το συρτάρι??? Να ταν κι άλλο το δημοψήφισμα...εδώ σε λίγο δε θα το θυμούνται ούτε αυτοί που το έκαναν, εσείς εκεί μείνατε?

Η ξεφτίλα και η κατάντια προσωποποιημένη. Ουτε το 5% δεν είχε δικαιολογημένη άποψη για το τι θα επιλεξει να ψηφίσει την κυριακή. Τελικά αυτός που έλεγε ότι μας έπαιζαν στα ζάρι, έπαιξε την χώρα και τους κόπους όλων μας στα ζαρια σε ένα μεγαλύτερο "ποτ" αυτή τη φορά. Χρήμα δεν υπάρχει αλλά ο σανός φτάνει για όλους κύριοι........

Αν σας έστηναν στις ουρές οι μνημονιακοί θα στεκόσαστε εξίσου περήφανοι;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.