Υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Π. Τατούλης;

Υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ο Π. Τατούλης;

Ιούλιος 06, 2015 - 12:40
12 σχόλια

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πετρος Τατούλης σε γραπτή του δήλωση το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που έδειξαν την ηχηρή επικράτηση του «όχι», προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξη του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί κανένας να το αμφισβητήσει και αποτελεί μια ιστορική απόφαση, την οποία ο πρωθυπουργός οφείλει να αξιοποιήσει στην κατεύθυνση που ο ίδιος έχει προσδιορίσει. Ως μοχλό πίεσης δηλαδή, για μια καλύτερη συνολική συμφωνία που θα εξασφαλίζει επόμενη ημέρα για την χώρα αυστηρά εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Πέρα από τη δήλωσή του, όπου αναφέρει ξεκάθαρα ότι θα είναι «παρών» στις εξελίξεις, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο κ. Τατούλης προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Τατούλης όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, αδιαμφισβήτητα ήταν «παρών» στις πολιτικές εξελίξεις. Ήταν ο πρώτος από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που πρόκρινε την παραχώρηση των διαθεσίμων των Ταμείων στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εθνική προσπάθεια την οποία οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έπρεπε να στηρίξουν. Επομένως, εμφανίστηκε ενωτικός και υποστηρικτής της διάσωσης της χώρας, σε μια επικίνδυνη συγκυρία.

Από την άλλη πλευρά, αξίζει να αναφερθεί ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεν έχει υπογράψει κανένα μνημόνιο, συνεπώς τα χέρια του είναι καθαρά, κάτι που οπωσδήποτε προσμετράται θετικά σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητά του. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ένα πρόσωπο άφθαρτο από μνημόνια.

Ακόμη, η πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Εύη Τατούλη, δήλωσε το βράδυ της Κυριακής 5 Ιουλίου ότι η κεντροδεξιά παράταξη οφείλει να βρει τον βηματισμό της, και ότι ο Πρωθυπουργός πρέπει να βρει σύμμαχο σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου έχει πάρα πολύ μεγάλη εμπειρία από τη διαχείριση των ΕΣΠΑ, γνωρίζει καλά τον διοικητικό μηχανισμό και έχει να παρουσιάσει πολλά και σημαντικά αποτελέσματα ως προς τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προφανώς όλα τα παραπάνω συμπληρώνουν το «προφίλ» του ιδανικού υποψηφίου. Μένει να δούμε αν θα εκφράσει ξεκάθαρα τη βούλησή του να διεκδικήσει την αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. 


12 Σχόλια

Και σύμφωνα με τα λόγια του μεγάλου ποιητή Φανφάρα "Μαύρα κοράκια κόκκινα κοράκια τι προμηνάνε τα μαύρα και τα κόκκινα κοράκια"

ΤΟΣΗ ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Ο κ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ;ΔΕΝ ΜΕ ΠΕΙΘΕΙΣ κ.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΔΕΞΙΑ,ΠΑΣΟΚ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΑ.

Αν δεν κάνω λάθος,για να καταθέσει κάποιος υποψηφιότητα για πρόεδρος της Ν.Δ. πρέπει να είναι και μέλος της. Ο κύριος Τατούλης είναι μέλος;;; Για να μάθουμε...μάλλον πάλι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βρίσκεται στην επικαιρότητα...

Πληροφορία μέσα από τη Συγγρού αναφέρει ότι ο Βαρουφάκης, προορίζεται για αντιπρόεδρος της Ν.Δ. ισχύει? Να δω τι άλλο θα ακούσουμε!!!!

H Eύη Τατούλη κάνει δηλώσεις για το αποτέλεσμα (γιατί;!) και σημειώνει οτι η κεντροδεξιά χρειάζεται πλέον έναν ηγέτη ΑΦΘΑΡΤΟ και ΛΑΟΦΙΛΗ, πατριώτη, χωρίς λαϊκισμό για να βρει τον βηματισμό της. Τον βρήκαμε σύντροφοι.

Ψηλά τη χτίζεις τη φωλιά και θα λυγίσει ο κλώνος και θα σου φύγει το πουλί και θα σου μείνει ο πόνος--------Ξεκαβάλα το καλάμι!Μη γελοιοποιείσαι άλλο!!

@ Takis τι μπούρδες λες ρε φίλε, σε τρολάρουν οι "σύντροφοί" σου από τη νδ και τα αναπαράγεις κιόλας? η νδ πληρώνει το ότι έχει μετατραπεί από κόμα σε μηχανισμό. 2-3 σύνολικά σε όλο το κόμμα μπορούν να αρθρώσουν 2 κουβέντες που να βγάζουν νόημα. ο σαμαράς απεδείχθει μεγάλο κεφάλαιο για την αριστερά στην Ελλάδα, τον ευχαριστούμε και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας, εμφάνισε τη σαπίλα που υπάρχει εκεί μέσα

Εμπρός Πετράν, πρώτα αρχηγός Ν.Δ. και μετά πρωθυπουργός της χώρας. Αμα αναλάβεις όμως μην ξεχάσεις να υπουργοποιήσεις το "Μητσάρα" που έχει ξεροσταλιάσει ο μαύρος περιμένοντας την αξιοποίηση του.

Tέτοιο πλασάρισμα επεδίωξε και ο Μπάϊρον με αποτέλεσμα όταν αναδείχθηκε ΠτΒ για μιά μέρα, να διορίσει την κόρη του υπάλληλο της Βουλής. Βρε μανία με τις κόρες τους μερικοί μερικοί κρατιστές του φιλελεύθερου χώρου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.