Δημοψήφισμα 2015: Η Ελλάδα ψηφίζει για το μέλλον

Δημοψήφισμα 2015: Η Ελλάδα ψηφίζει για το μέλλον

Ιούλιος 05, 2015 - 10:20
19 σχόλια

Συνεχής ενημέρωση

Σε εξέλιξη είναι από τις 07:00 το πρωί η ψηφοφορία για το Δημοψήφισμα. Η διαδικασία της ψηφοφορίας θα ολοκληρωθεί στις 19:00, ενώ εκτιμάται ότι τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 21:00.

18.10

O ΣΥΡΙΖΑ αναστέλλει τη συμμετοχή του στις ενημερωτικές εκπομπές του σταθμού ΣΚΑΙ σήμερα και αύριο, σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την στάση που κράτησε ο σταθμός κατά την διάρκεια του δημοψηφίσματος.

17.40

Σύμφωνα με μεγάλα ελληνικά ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, η αποχή εκτιμάται στο 40%

17.35

Δήλωση Βαρουφάκη στο CNBC ότι αν επικρατήσει το ΟΧΙ, θα έχουμε συμφωνία ακόμα και εντός 24 ωρών.

16.45

Σήμερα μας θέλει και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης: «Η Ελλάδα αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίσης της ευρωζώνης και ελπίζω ότι θα παραμείνει».

15.45

Κωλοτούμπα από τον Σουλτς. Μετά τις απειλές, τώρα μας στηρίζει: «Οι Βρυξέλλες δεν θα εγκαταλείψουν τους Έλληνες και θα μπορούσαν να χορηγήσουν στην Αθήνα έκτακτες πιστώσεις».
Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Handelsblatt», ο επικεφαλής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας Βάιντμαν έχει προειδοποιήσει πως ενδεχόμενο Grexit θα έπληττε τον γερμανικό προϋπολογισμό.

15.10

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που διαδήλωσαν σε όλη την Ευρώπη υπέρ της Ελλάδας. Είναι μια ιστορική ημέρα που θα θυμόμαστε. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στον Κύπριο ομόλογό μου για την υποστήριξή του στον ελληνικό λαό». 

15.05

Χωρίς δηλώσεις ψήφισαν οι κκ. Καραμανλής και Αβραμόπουλος.

15.00

Δημοσίευση του Κ. Βαξεβάνη σχετικά με το αποτέλεσμα:

Από το μεσημερι παράγοντες της ΕΕ.μεταξυ των οποίων και ο Σουλτς έχουν επιδοθεί σε δηλωσεις που διαβεβαιώνουν πως με το ΟΧΙ θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται και να ενισχύουν την Ελλαδα. Αυτό δεν προεξοφλεί μονο την ήττα τους αλλα δηλώνει και το αδιέξοδό τους. Η απόφαση του Τσιπρα να πάει σε δημοψήφισμα,εκανε πολιτικο το θέμα Ελλαδα στην Ευρώπη,αποκάλυψε πως το μέλημά τους ήταν να ρίξουν την κυβέρνηση και δημιούργησε αντίδραση υπέρ της Ελλαδας σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.Μετα το ΟΧΙ τιποτα δεν θα ειναι το ίδιο. Τίποτα δεν θα ειναι λογιστικό.Δεν θα μιλάμε για αριθμούς αλλά μάλλον για ανθρωπους

14:00

Ο  Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η συμμετοχή των Ελλήνων πολιτών στο σημερινό δημοψήφισμα αποδεικνύει  τη σταθερή προσήλωση του λαού μας στη Δημοκρατία. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, από αύριο το πρωί  όλες οι πολιτικές δυνάμεις οφείλουν να συνεργαστούν για να ξεπεραστούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, με την Ελλάδα στην Ευρώπη.

Ενωμένοι, θα τα καταφέρουμε».

13.55

Σούλτς: «Οχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει άλλο νόμισμα

12:56

Ο Φρανσουά Ολάντ, πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε στο περιβάλλον του, σύμφωνα με δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας της χώρας του, ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, ο ίδιος θα συνεχίσει να στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Ακόμη, το 65% των Γάλλων πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση, πιστεύει ότι το δημοψήφισμα είναι μια καλή εξέλιξη.

12.20

Βαρουφάκης: Πρόκειται για μια γιορτή της δημοκρατίας. Οι τεράστιες αποτυχίες του Eurogroup οδηγούσαν σε τελεσίγραφα που ο λαός δε μπορούσε να απαντήσει. Ο λαός θα αποφανθεί για το τελευταίο τελεσίγραφο των Θεσμών.

12.15

Βενιζέλος: Αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, αισιόδοξη, ευρωπαϊκή

11:55

Πρωθυπουργός Ιταλίας Μ. Ρέντσι: Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, την επομένη του δημοψηφίσματος θα πρέπει να ξαναρχίσουμε τις συνομιλίες

11:15

Φώφη Γεννηματά: Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης, διεκδικούμε μια βιώσιμη  συμφωνία. Στέλνουμε ένα ηχηρό ΝΑΙ.

11:00

Σταύρος Θεοδωράκης: Ελπίζω πως ο σπόρος του διχασμού, που έσπειραν κάποιοι για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, δεν θα καρποφορήσει. Ο λαός θα παραμερίσει όλους αυτούς τους άφρονες που πιστεύουν ότι με το διχασμό θα καταφέρουν κάτι. Πρέπει σήμερα, ενωμένοι, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας μας και ο πρωθυπουργός να τηρήσει την προεκλογική του δέσμευση για την παραμονή της εντός ΕΕ.

10:45

Καμένος: Είναι ανυπόστατες όλες αυτές οι πολιτικές αναλύσεις που απειλούν τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με κλειστά ΑΤΜ και με κούρεμα καταθέσεων. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός, σε αυτή τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία και δεν φοβάται αυτούς που απειλούν να τον υποτάξουν.

10:37

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για μια νέα κοινωνία με λαϊκή ευημερία για όλους.

10:35

Τσίπρας: Ο ελληνικός λαός στέλνει το μήνυμα ότι έχει στα χέρια του την επιλογή. Η Δημοκρατία κερδίζει το φόβο. Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τη βούληση του Ελληνικού λαού.

10:10

Παυλόπουλος: Είναι η μέρα του πολίτη και μόνο. Καλείται να αποφασίσει κατά συνείδηση με γνώμονα το δημόσιο και εθνικό συμφέρον για το μέλλον του τόπου και του λαού. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος το αύριο οφείλουμε να το διανύσουμε όλοι μαζί

09:43

Ολάντ: Είτε «ναι» είτε «όχι» θα συνεχίσω να λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο ευρώ

09:29

Σαμαράς: Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουμε για τη μοίρα της χώρας μας. Ψηφίζουμε «ναι» στην Ελλάδα, «ναι»  στην Ευρώπη

09:10

Γιώργος Παπανδρέου: Ανάγκη να μείνουμε στο «σκληρό» πυρήνα του ευρώ

Ειδήσεις: 

19 Σχόλια

Ναι στο μελλον των παιδιων μας,ναι στα χρηματα μας στην τραπεζα,οχι στο κουρεμα..

Ησυχία παντού στην Τρίπολη. Ψήφο και μετα καφεδάκι στην πλατεία. Κλασσικα πράματα.

Ναι στο μελλον των παιδιων μας,ναι στα χρηματα μας στην τραπεζα,οχι στο κουρεμα..... Δλδ εσυ τωρα πιστευεις οτι αμα πεις ναι αυριο το πρωι θα ανοιξουν οι τραπεζες κ θα ειναι ολα οπως καποτε? Το μελλον των παιδιων σου ποιο θα ειναι δηλαδη, να παιρνουν 1000 κ να πληρωνουν 700 σε λογαριασμους κ οι γονεις σου να μην εχουν να παρουν φαρμακα? Τοσα χρονια ζουσες με ψευτικα λεφτα κ παρολο που χρωσταγες δε το καταλαβαινες γτ απο εξω εστελναν το χρημα κ το χρεος αυξανονταν! Κ τωρα που σου λενε ή κοβεις το λαιμο σου κ πεινας αλλα θα εχεις ανοιχτη τραπεζα ή τερμα η φανταστικη ζωη που εκανες με ψεμματα, διαλεγεις να παρασυρεις κ τα παιδια σου στο φανταστικο κ το ψεμα.... αντε ΝΑΙ ΡΕΕΕΕ

Διαβάζω σενάρια για την επόμενη μέρα. Σε ένα απ' αυτά, την οριακή επικράτηση του ΝΑΙ, ορισμένοι από τον Σύριζα εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να παραμείνει στη θέση του και να καλέσει τους άλλους αρχηγούς κομμάτων να συμμετάσχουν στη διαπραγμάτευση και να προχωρήσει σε ανασχηματισμό. Τώρα, τι νόημα έχει να προσκαλέσει τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων (Σαμαρά, Κουτσούμπα, Θεοδωράκη, Γεννηματά) να αναλάβουν ευθύνες στις διαπραγματεύσεις με τους τοκογλύφους, ειδικά γνωρίζοντας τις θέσεις κάθε κόμματος και μετά από όσα έχουν ειπωθεί από το Γενάρη, αλλά και μετά από τα όσα έχει κάνει κάθε κόμμα (δεν νοείται για παράδειγμα μια συνεργασία με ένα κόμμα στο οποίο ανήκει ο Γεωργιάδης ή ο Θεοχάρης, οι αντιπάθειες είναι αμοιβαίες). Οι κομματικοί άντρες γενικά χαρακτηρίζονται από faccia tosta όπως λένε οι ιταλοί, δεν κολλάνε πουθενά και το φτύσιμο το ονομάζουν ψιλόβροχο (κοινοτοπία αλλά τι να κάνεις), ο Σύριζα όμως δεν είναι το συνηθισμένο κόμμα, λίγη αξιοπρέπεια ζητάω και θεωρώ ότι την έχει. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω το παραπάνω σενάριο, το ΟΧΙ θα πάρει συντριπτική πλειοψηφία και ο Σύριζα θα βγει από τη δύσκολη θέση να πρέπει να αποφασίσει συνεργασία με την αντιπολίτευση, αν όμως συμβεί το αδιανόητο, η μόνη έντιμη και αποδεκτή κίνηση είναι η παραίτηση. Θα έχουμε αναλάβει εμείς την ευθύνη.

Τι διαβάζω και δεν τραβάω τα μαλλιά μου....είναι δύσκολη η συνεργασία με τους άλλους, για κάποιον που συνεργάζεται με την ακροδεξιά!!!!!!

Το ναι (που παρόλα αυτά δεν είναι σωστό να είναι ηχηρό) κακά τα ψέματα, θα ανοίξει και ποιο εύκολα τις τράπεζες, και δρόμος για καλύτερη συμφωνία και κούρεμα χρέους θα υπάρξει....Πραγματικά θα ευχόμουν να έρθει το όποιο αποτέλεσμα στον πόντο. Είναι ό,τι καλύτερο από πολλές απόψεις......και δίνει το σωστό τελικά μήνυμα σε ΟΛΟΥΣ.......(εδώ που φτάσαμε πάντα......)

NAI ΣΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.ΝΑΙ Στίς 7000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ 1500000 ανέργους ΝΑΙ σε ΟΛΑ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.....ΝΑΙ !!!!!!

NAI ΣΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.ΝΑΙ Στίς 7000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ 1500000 ανέργους ΝΑΙ σε ΟΛΑ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.....ΝΑΙ !!!!!!

Τα πολλά λόγια έρχεται πάντα η ώρα που πληρώνονται.....Πέρα από αυτό, ας πούμε ένα Ναι λοιπόν στα αποτελέσματα ΔΕΗ 3 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, Ναι στην προκήρυξη voucher τουρισμού επίσης 2 ημέρες πριν το δημοψήφισμα, Ναι στα αποτελέσματα κοινωφελούς 3 μέρες πριν το δημοψήφισμα, με κωδικούς αντί ονομάτων επιτυχόντων...πάμε γερά......Πώς ξεμπλοκάρει όμως το κατά τα άλλα δυσκίνητο δημόσιο όταν θέλει.....τα κοινωφελούς ας πούμε τα......επεξεργάζονταν κάτι μήνες....

Ναι (δηλαδή όχι) στην προεκλογική εκστρατεία εν μέσω καταστροφής που έχεις κιόλας τεράστια ευθύνη που προκλήθηκε, γιατί προκλήθηκε επειδή φλόμωσες τον κόσμο στο ψέμα και μετά δεν μπορούσες να κάνεις πίσω!!!!!!!

Είναι μεγάλη ντροπή να κάνεις ουρές στα ΑΤΜ. Είναι ντροπή να σκοτώνεσαι στις ουρές για λίγες πατάτες στις δωρεάν διανομές αγροτικών προϊόντων. Είναι ντροπή να στήνεσαι στις ουρές της ΔΕΗ για να ζητήσεις διακανονισμό της οφειλής. Για όλους αυτούς τους λόγους, ΟΧΙ ρε πούστη μου, ΟΧΙ.

Πάντα στην ουρά δεν στηνόμαστε για να εξυπηρετηθούμε είτε στα ταμεία και ΑΤΜ των τράπεζών είτε σε οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία (ΔΕΗ, ΔΕΥΑ, ΙΚΑ, Νοσοκομεία, Εφορία.......)? Θες να πεις ότι δεν είναι αξιοπρεπής κάποιος που περιμένει την σειρά του για να εξυπηρετηθεί? Ξυπνήστε, γιατί μια χαρά σας έβαλαν στο παιχνίδι τους. Καταλάβετε επιτέλους πως κύριο μέλημα, όσων διέδιδαν αυτές τις ανοησίες, ήταν να ρίξουν την κυβέρνηση. Εκεί που ο Σούλτς και πολλοί άλλοι έλεγαν ότι ένα «Οχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει άλλο νόμισμα, από το μεσημερι παράγοντες της ΕΕ.μεταξυ των οποίων και ο Σουλτς έχουν επιδοθεί σε δηλωσεις που διαβεβαιώνουν πως με το ΟΧΙ θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται και να ενισχύουν την Ελλαδα.

Τώρα πια οι κάλπες έκλεισαν από ώρα (τουλάχιστον 25 λεπτά), βγαίνουν οι πρώτες τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, μιλάνε για περίπου 53% ΟΧΙ. Συνεχίζω να πιστεύω ότι το ΟΧΙ θα πάρει 70-80% και ότι παρά την κατατρομοκράτηση και τους εκβιασμοί του εκλογικού σώματος δεν θα εξαπατηθεί πάνω από ένα 20% του κόσμου. Η Δικαιοσύνη θα έχει πάρα πολλή δουλειά από δω και πέρα (και μάλιστα άργησε) για να αποδοθούν ευθύνες για την εγκληματική χειραγώγηση των εκλογέων.

Ωραίο κι αυτό! Όταν το ναι λέει, μέσα στη βδομάδα πήγαινε να ξαναπάρει πιο δυναμικά κεφάλι και να ξεφύγει, μίλαγε ο Τσίπρας και ξαναέπεφτε πάλι.....Από εκεί να καταλάβεις......

18:00 Τα λες σωστά, αλλά δεν μπορείς τώρα να αμφισβητήσεις πώς οι σκληρές συνιστώσες δημιούργησαν πρόβλημα, και πώς υπήρχαν βουλευτές μαζί με το Λαφαζάνη που είχαν όνειρα δραχμής και πολλά άλλα! Είδαμε τι έλεγε ο Στρατούλης στο συνταξιούχο...Εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.