Βαρουφάκης: Επάρκεια καυσίμων και φαρμάκων

Βαρουφάκης: Επάρκεια καυσίμων και φαρμάκων

Ιούλιος 04, 2015 - 20:03
12 σχόλια

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα έχει συγκεντρώσει αρκετά αποθέματα καυσίμων και φαρμακευτικών προμηθειών για να αντέξει μια ενδεχόμενη «πολιορκία». Παράλληλα, μπορεί να καλύψει την εισαγωγή τροφίμων, όπως δήλωσε στην «Telegraph».

Ακόμη, επανέλαβε ότι οι δανειστές, ακόμα και αν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα, θα επανέλθουν στις διαπραγματεύσεις.

«Ευτυχώς έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακευτικών προϊόντων για τέσσερις», είπε, προσθέτοντας ότι ειδική πενταμελής επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, την Τράπεζα της Ελλάδας, τα σωματεία και τις τράπεζες εργάζεται πυρετωδώς σε μια ειδική «αίθουσα πολέμου» κοντά στο γραφείο του για τον καταμερισμό των πολύτιμων αποθεμάτων στις άμεσες προτεραιότητες.

«Αντέχουμε με τις τράπεζες το Σαββατοκύριακο, πιθανόν και τη Δευτέρα», είπε ο Βαρουφάκης στην «Telegraph».

«H ΕΚΤ έχει υπονοήσει ότι θα ασκήσει ακόμα μεγαλύτερη πίεση στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, πιθανόν αυξάνοντας τις απαιτήσεις για τα εχέγγυα, σε περίπτωση που νικήσει το «όχι» στο δημοψήφισμα, ωθώντας τις ελληνικές τράπεζες προς την άβυσσο, επισημαίνει το δημοσίευμα. Πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πει ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αν συμβεί κάτι τέτοιο», αναφέρει το «Πρώτο Θέμα».

«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η Ευρώπη θα συνεχίσει να επιμένει σε αδιέξοδο, επειδή θα χαθούν και τα δικά τους χρήματα», είπε, τέλος, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών.


12 Σχόλια

«Ευτυχώς έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμακευτικών προϊόντων για τέσσερις» όχι ρε όχι, (θα μας κάνει αυτός να ψηφίσουμε όχι στο τέλος) που δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου στραβάδι, μη που πεις ότι το σκέφτεσαι να πας για άλλο ένα εξάμηνο να πηγαινοέρχεσαι με την τσαντούλα σου εις τας Βρυξέλλας με το αινιγματικό σου στραβό χαμογελάκι! ΕΥΤΥΧΩΣ που δε γίνεται να λέμε, διαφορετικά δε χαμπαριάζει αυτός...

βλέπω το μπλοκ των καθαρών μνημονιακών σαμαροβενιζελικών έχει στηθεί ολημερίς στο πισί να συνεχίσουν το ευγενές εργο του πορδοσάλτε και των λοιπών αγαπημένων μας τρομοκρατών

Kαμαρώστε το γιουσουφάκι της μέρκελ...................................................................................... Κυνική ομολογία Άδωνι: Εγώ πρότεινα στους Γερμανούς να κλείσουν τις τράπεζες για να χρεοκοπήσει η χώρα. «Θα ήταν καλύτερα τώρα να εισαχθεί έλεγχος κεφαλαίων και να αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει και σε αυτή τη βάση, θα μπορούσαμε να πετύχουμε μια λογική συμφωνία με τους δανειστές». Αυτή ήταν η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσε στους εκπροσώπους των δανειστών μέσω του γερμανικού περιοδικού Focus Online, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.>>Βαλτάκος..

21:37 Τελικά η συμφωνία που σκοπεύει(?) να φέρει ο Τσίπρας πως θα λέγεται? Αντιμνημονιακή συμφωνία για την ανάπτυξη και την ευημερία?

Α ρε ζώα! Νομίζουν ότι ψηφίζουν να καταργηθούν τα μνημόνια......Όσο για το γιουσουφάκι της Μέρκελ όπως λες, λέει κάτι πολύ απλό. Τόσο απλό και ειλικρινές όσο δε φαντάζεστε. Λέει δηλαδή ότι δε θα έπρεπε να συνεχιστεί η χρηματοδότηση των τραπεζών για λίγο ακόμα γιατί αυτή η ιστορία παρατράβηξε! Πρέπει κάποια στιγμή, αυτόν τον αιώνα κατά προτίμηση κύριοι να γίνει κάποια συμφωνία. Ο Βαρουφάκης μας λέει ότι έχει καύσιμα να οχυρωθεί για έξι μήνες ακόμα αν χρειαστεί, κι εσείς μας δουλεύετε τώρα? Δηλαδή η χρηματοδότηση θα εξυπηρετούσε μέχρι πότε? Μέχρι να γίνει το δημοψήφισμα και να πετύχουν τους σκοπούς τους, που ανάθεμα κι αν ξέρουμε τελικά ποιοι είναι? Αν κρατούσε ας πούμε η χρηματοδότηση 3 μήνες, τι θα γινόταν δεν ξέρετε? Θα περίμεναν να τελειώσουν κι εκείνα τα χρήματα, και συμφωνία δε θα υπήρχε.....Τι είναι αυτά? Δε βλέπουμε με τι έχουμε να κάνουμε? Από εκεί και πέρα, αυτός έκανε μια πρόταση να μη συνεχιστεί η χρηματοδότηση, για να υπάρξει επιτέλους αυτή η ρημάδα η συμφωνία που μας τρέλαναν στην κυριολεξία 5 μήνες. Ποιος φταίει τελικά πραγματικά που έκλεισαν οι τράπεζες? Δεν ξέρετε? Αυτοί που περίμεναν να τελειώσει και το πρόγραμμα και τα λεφτά!!! Βάλτε όμως το μυαλό σας να δουλέψει? Περίμεναν από αδιαφορία για τις περιπέτειες που βάζουν τη χώρα και τους πολίτες? Από Ανευθυνότητα δηλαδή? Ανικανότητα? Σκοπιμότητα? Ατολμία? Τι απ' όλα αυτά σας αρέσει τελικά? Κάτι θα σας αρέσει, δεν μπορεί, αλλιώς δεν εξηγείται η στάση σας....

ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΑΙ,ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ κ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΠΟΣΟ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ;

08:07 Γι' αυτό, και μόνο γι' αυτό, θα πάρει την απάντησή που αρμόζει σε τέτοιες δύσκολες ώρες! ΝΑΙ, που δεν επικυρώνει ασφαλώς κάτι που δεν υπάρχει, αλλά ΝΑΙ στην ευθύνη, στην πραγματική δημοκρατία και στην Ευρώπη! Όλα θα πάνε καλά!! Θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια....

NAI ΣΤΗ ΡΕΜΟΥΛΑ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ.ΝΑΙ Στίς 7000 ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΝΑΙ ΣΤΟ 1500000 ανέργους ΝΑΙ σε ΟΛΑ..ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ.....ΝΑΙ !!!!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.