Τράπεζες: Δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις

Τράπεζες: Δεν θα κουρευτούν οι καταθέσεις

Ιούλιος 04, 2015 - 10:08
6 σχόλια

Εξασφαλισμένη η ρευστότητα έως τη Δευτέρα

Οι ελληνικές τράπεζες διαψεύδουν κατηγορηματικά τα σενάρια για κούρεμα καταθέσεων έως και 30% σε λογαριασμούς άνω των 8.000 ευρώ, όπως δημοσίευσαν σε σχετικό άρθρο τους οι «Financial Times». 

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και της Εθνικής Τράπεζας κυρία Λούκα Κατσέλη παρενέβη με δήλωσή της, χαρακτηρίζοντας «πλήρως ανυπόσταστο» το δημοσίευμα, το οποίο, όπως είπε, «είναι μόνο εκ του πονηρού».

Διέψευσαν το δημοσίευμα και πολλά στελέχη των συστημικών τραπεζών, ενώ, σημειωτέον, υπάρχει και σχετική ευρωπαϊκή οδηγία που εξαιρεί τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ.

Παράλληλα, η κυρία Λούκα Κατσέλη το πρωί του Σαββάτου 4 Ιουλίου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega επανέλαβε ότι η ρευστότητα είναι εξασφαλισμένη έως το τέλος της τραπεζικής αργίας. Και πρόσθεσε ότι το πρωί της Δευτέρας συνεδριάζει η ΕΚΤ, η οποία θα καθορίσει το νέο επίπεδο ρευστότητας.

Με βάση την απόφαση αυτή θα οριστεί το νέο όριο αναλήψεων,

επεσήμανε.


6 Σχόλια

Οχι=κουρεμα. Η κατσελλη παντα ψεμματα ελεγε..

Την Κατσέλη μόνο λες? Το Βαρουφάκη δεν είδες χθες στο δελτίο ειδήσεων, που δεν είχε να απαντήσει σε τίποτα ούτε για ρευστότητα ούτε για καταθέσεις? Πέταξε εκεί απλά τα γνωστά για προπαγάνδες και την έκανε? Αν δεν υπήρχε περίπτωση, αν δεν μπορούσε δηλαδή με κανέναν τρόπο να γίνει κούρεμα βάση κανόνων και συμφωνιών (δεν ξέρω από οικονομικά, και δεν μπορώ να το διατυπώσω καλύτερα), όπως πήγαν να πουν μερικοί για να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, δε θα το έλεγε? Δε θα το απέκλειε διαπαντός κλείνοντας οριστικά το στόμα όλων που λένε για κούρεμα? Αν είχε τη δυνατότητα, λέτε πως δε θα το έκανε???

Ο Βαρουφάκης έτσι κι αλλιώς προετοιμάζει την "ηρωική" του έξοδο...όταν τον ακούει κάποιος να λέει : ημέρα δε, κοιτάζει καλού κακού απ' το παράθυρο να δει αν νύχτωσε!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.