Γιουνκέρ: Το «όχι» θα εξασθενήσει τις διαπραγματεύσεις

Γιουνκέρ: Το «όχι» θα εξασθενήσει τις διαπραγματεύσεις

Ιούλιος 03, 2015 - 13:59
17 σχόλια

Εκπρόσωπος Σόιμπλε: Εξηγεί γιατί δεν είναι δυνατόν σε 48 ώρες μετά το δημοψήφισμα να έχουμε συμφωνία με τους δανειστές

Τη Παρασκευή 3 Ιουλίου στις 14:00, σε συνέντευξη Τύπου στο Λουξεμβούργο, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ επανέλαβε τρεις φορές ότι στην περίπτωση που το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι αρνητικό ως προς τις ευρωπαϊκές θέσεις, «η ελληνική θέση θα αδυνατίσει δραματικά».

Το πρόγραμμα έχει τελειώσει, δεν γίνονται διαπραγματεύσεις. Αν οι Έλληνες πουν όχι, θα έχουν εξασθενήσει πολύ τη διαπραγματευτική τους δύναμη.

Αλλά και στην περίπτωση του θετικού αποτελέσματος, ο κ. Γιουνκέρ ξεκαθάρισε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα αρχίσουν αμέσως.

Λίγο νωρίτερα, επί του θέματος είχε τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι αυτό που λέει η κυβερνηση για συμφωνία εντός 48 ωρών μετά το δημοψήφισμα δεν είναι δυνα΄τον να επιτευχθεί. Και τούτο επειδή από τη στιγμή που το πρόγραμμα έχει διακοπεί, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει εκ νέου αίτημα στον ESM, το αίτημα να φθάσει στους υπουργούς Οιοκνομικών της Ευρωζώνης, από εκεί στα κοινοβούλια, στη γερμανική Βουλή, και εφόσον εγκριθεί από όλους, να περάσει και από το Eurogroup, τη γερμανική Βουλή και τα κοινοβούλια. Πρόκειται για μια χρονοβόρο διαδικασία, είπε.


17 Σχόλια

Σώπα καλέ, κι αν έχει πει η κυβέρνηση ως τώρα! Συνηθίσαμε την κατάντια τους. Άλλα λέει ο Τσίπρας, άλλα ο Βαρουφάκης, και τα αλλάζουν και κάθε 2 λεπτά. Εν τω μεταξύ μέχρι να κάνεις αίτηση σε αυτούς για νέο πρόγραμμα θα έχει προηγηθεί η χρεοκοπία των τραπεζών και το κούρεμα των καταθέσεων. Λογικά δε θα επιτρέψουν να γίνει, θα ενεργοποιηθεί η βοήθεια από την ΕΚΤ, αλλά τι να το κάνεις... Ξεφτίλες.

οχι=συνεχεια κλειστων τραπεζων,ουρες,κουρεμα καταθεσεων,συνδικαλισμος.......

Ενώ όταν πεις ναι στη συμφωνία (αποδεχτείς δλδ τα πάντα) ενισχύεις τη διαπραγματευτική σου θέση... Ήθελα να ήξερα να σκέφτονται και τα λένε ή έτσι τα πετάνε? Αν είναι να τους δώσουμε εν λευκώ τις αρμοδιότητες της βουλής να νομοθετούν να τους σκίσουμε στη διαπραγμάτευση. ξεφτιλίκια....

ο ερπης που εχει πεταξει στα χειλη του ο τσιπρας δηλωνει το ποσο τρομοκρατημενος ειναι.θα τον γραψει η ιστορια με μαυρα γραμματα.............

Μην κανετε το χατιρι στον σοιμπλε οσοι ψηφισετε οχι να μας διωξει απ την ευρωπη..

Ενώ με το ναι, θα μας διορίσει όλους ο Αλέκος στο δημόσιο! Ευτυχώς του κόπηκε αυτός ο βήχας μαχαίρι! Οι εποχές που με κομματικούς στρατούς στο δημόσιο εδραίωναν όλοι την εξουσία, πέρασαν ανεπιστρεπτί. Sorry Τσίπρα, τα πρότυπά σου τελείωσαν από καιρό αλλά εσύ που να πάρεις χαμπάρι, και το όνειρό σου αυτό τελείωσε τώρα και επίσημα, μεγάλε ηγέτη. Για να συνεχίσεις να κυβερνάς πρέπει να σου φύγει ο κ@@λος στη δουλειά!

Πειτε ναι ρε προβατα, αφού σας το προστάζουν οι εθνοπατέρες που μας εφεραν εδω που βρισκόμαστε. Μητσοτακεϊκο, Καραμανλής, Σημίτης όλοι, εσχάτως, θέλουν το καλό σας. Μπεεεεε...

Πολύ κοντή μνήμη έχετε όλα τα *** που επιλέγετε το «ναι»...Ξεχάσατε βέβαια, ότι εδώ που βρισκόμαστε μας έφεραν οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη, Σημίτη, Παπανδρέου, Σαμαρά, που τώρα βγαίνουν και ζητούν μετ' επιτάσεως από τον κόσμο να ψηφίσει «ναι» κι εσείς τα χάπατα κάθεστε σαν τους χάνους με τα στόματα ανοιχτά και καταπίνετε ό,τι λαλακία σας σερβίρουν...Τους ίδιους που μαυρίσατε στις εκλογές του Ιανουαρίου θέλετε και πάλι; Περαστικά σας...Εκτός κι αν σας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου και πιστεύετε ότι για όλα τα δεινά φταίει η 5μηνη κυβέρνηση του Τσίπρα...Πρόβατα...Χωθείτε μέσα στις στάνες σας τώρα και μη σταματάτε να βελάζετε...Γιατί, έτσι όπως το πάτε, πάλι το Σαμαρά θα έχετε στο σβέρκο σας να σας μαμάει πρωί - μεσημέρι - βράδυ...

Ελεγαν δεν θα κλεισουν οι τραπεζες αλλα εκλεισαν. Λενε δεν θα γινει κουρεμα.τους πιστευει κανεις βρε αρκαδες;;

Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 03/07/2015 - 21:32 Όχι, δεν τους πιστεύουμε. Καταλαβαίνουμε όμως γιατί θέλουν τόσο να τους πιστέψουν οι άλλοι. Όλο το πράγμα μιλάει για το ότι κάτι δεν πάει καλά! Επαγρυπνείτε και πείτε βροντερό Ν-Α-Ι. Θα τον βρούμε το δρόμο μας, το σωστό δρόμο χωρίς τους λαοπλάνους. Όσο γι' αυτούς που αναμασάνε την καραμέλα τι έκαναν οι παλιοί, με εμάς συνένοχους που τους ψηφίζαμε βέβαια, ας σκεφτούν που πάνε αυτοί να γίνουν τώρα συνένοχοι! Μετά επιστροφή δεν έχει!

Αν φτάσουν στο σημείο να κουρεψουν τις καταθέσεις τοτε πρεπει να φύγουν νύχτα απο τη χώρα. Είναι επικίνδυνοι. Ισχυρίζονται οτι διαπραγματευοντσι για να κρύψουν την ανικανότητα τους, την απειρία τους στα πολιτικά δρώμενα. Είναι για μια ακόμη φορά επικίνδυνοι και πρεπει να φύγουν, να φύγουν όσο είναι ακόμα καιρός. Οσα χρήματα βρισκονται ακόμα στις τράπεζες είναι χρήματα που ανήκουν στους μόχθους μιας ζωής. Οι κατέχοντες καθώς και των κυβερνώντων έχουν ηδη φυγαφευθει στο εξωτερικο. Θα είναι έγκλημα αν το κανουν.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.