Η μεγάλη υποκρισία του ΝΑΙ

Η μεγάλη υποκρισία του ΝΑΙ

Ιούλιος 03, 2015 - 08:59
9 σχόλια

Είναι εντυπωσιακό ότι πηγαίνουμε για δημοψήφισμα στη χώρα μας με το ερώτημα ναι ή όχι στα συγκεκριμένα μέτρα λιτότητας και από την πλευρά του ναι δεν έχει βρεθεί ούτε ένας φανερά να υποστηρίζει την άποψη «ναι στα μέτρα και στη λιτότητα». Και επειδή αυτοί που πραγματικά το πιστεύουν είναι ελάχιστοι, που καρπώνονται μέχρι σήμερα τον πλούτο της χώρας εις βάρος των πολλών, παραποίησαν την ουσία και μετέθεσαν το ερώτημα στο ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ. Μ’ αυτό τον τρόπο βάζουνε πολλούς στο δίλημμα και αποκρύπτουν την αλήθεια ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει και έχει αποδείξει την παρουσία της στο ευρώ και στην Ευρώπη αλλά διεκδικεί συνέχεια καλύτερους όρους για τη χώρα μας και τους πολίτες της.

Έτσι δεν είναι τυχαίο ότι οι εγκέφαλοι του ναι:

– δεν αναφέρονται στα ζητήματα της δημοκρατίας και της λαϊκής έκφρασης.

– θέλουν να επιστρέψουμε στις εποχές που αποφάσιζαν οι «έξω» για μας χωρίς εμάς, χωρίς να τους απασχολεί αν το χρέος είναι βιώσιμο και ποιος θα πληρώσει πάλι τη «νύφη».

– μπροστά στην ανθρωπιστική κρίση που επέφεραν κατεβάζουν τον πήχυ για άλλη μια φορά προσπαθώντας να μας εξοικειώσουν στη λογική του «λιγότερο κακού».

– ποντάρουν στον φόβο και στην τρομοκρατία του κόσμου αξιοποιώντας τους απ’ έξω ασφυκτικούς μηχανισμούς ενώ μέσα στη χώρα για την επιτυχία του στόχου τους οργιάζουν τα ιδιωτικά ΜΜΕ και τα δίνουν όλα με εκβιασμούς σ’ αρκετές ιδιωτικές επιχειρήσεις.

– εκθέτουν τους συλλογικούς φορείς που τους επιβάλλουν να αυτοακυρώνονται μιας και προβαίνουν σε ψηφίσματα υποστήριξης της λιτότητας και κατά της αυτοτέλειας και της δημοκρατικής τους λειτουργίας.

– και το σπουδαιότερο αποκρύπτουν από τον λαό ότι τη Δευτέρα το ναι στην Ευρώπη και στο ευρώ που σήμερα επικαλούνται θα γίνει ναι στην λιτότητα και στη λήψη κάθε αντιλαϊκού μέτρου.

Η χώρα μας από τον Γενάρη ξεκίνησε μια άλλη πορεία μέσα στην Ευρώπη για να σταθεί στα δικά της πόδια με εθνική και ατομική αξιοπρέπεια. Αυτό έχει προκαλέσει τις πρώτες ρωγμές και το ενδιαφέρον τόσο στο Ευρωπαϊκό όσο και στο διεθνές περιβάλλον.

Πρέπει να εμπιστευτούμε την κυβέρνηση της αριστεράς γιατί έχει πολλά να κάνει με επίκεντρο τον άνθρωπο και τη χώρα μας.

Το όχι σήμερα στα μέτρα και στη λιτότητα είναι επιβεβαίωση ότι με τη δύναμη του κόσμου μπορούμε πολλά ν’ αλλάξουμε μέσα στην Ευρώπη. Να συμβάλλουν όλοι και αναλογικά στην ανάπτυξη της πατρίδας μας. Να επιβάλλουμε στην καθημερινότητα τους κανόνες και τις αξίες που όλοι αναζητούμε. Να διαπραγματευτούμε από καλύτερες θέσεις. Τα κάθε είδους εμπόδια που σήμερα συναντάμε (ρευστότητα, διακίνηση προϊόντων κ.ά.) είναι η «φάκα» για να κρύψουν το μεγάλο «γλέντι» και την «αρπαχτή» που θέλουν να συνεχίσουν τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται τη χώρα μας και αυτό με κάθε επιλογή μας δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Με το ΟΧΙ την Κυριακή στηρίζουμε την ελπίδα.

 

Νίκος Πατσαρίνος

Περιφερειακός Σύμβουλος

Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών


9 Σχόλια

Για την πορεία της αλλαγής μέσα στην Ευρώπη όπως λέτε, που πράγματι επιδιώξατε, εξασφαλίσατε κάποιους συμμάχους? Η Ευρώπη μπορεί να αλλάξει μόνο από ένα κράτος που βρίσκεται στη δική μας θέση? Από τη στιγμή που δεν τους βρήκατε, και μάλιστα τώρα σας εγκατέλειψαν και οι τελευταίοι, γιατί δεν προσπαθήσατε να προσαρμοστείτε στα δεδομένα και να κάνετε σύντομα κάτι όσο το δυνατόν καλύτερο για τη χώρα? Να σας πω εγώ? Γιατί πρώτα απ' όλα το κόμμα!

Ζητήματα Δημοκρατίας και Λαϊκης έκφρασης: Το ΟΧΙ είναι πάνω από το ΝΑΙ. Το ερώτημα είναι ασαφές και ακαταλαβίστικο. Χρόνος συζήτησης, ούτε μια εβδομάδα. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μας κάνει ρόμπα πάνω στο θέμα. Ο Τσίπρας λέει ότι σε 48 ώρες θα έχει υπογράψει μνημόνιο και κάνει αγώνα για το ΟΧΙ, δήθεν κατά των μνημονίων. Σας αρκούν αυτά;

Την ανικανότητά σας μην τη ρίχνετε συνεχώς στους άλλους, και τώρα στο χάλι σας το μαύρο θέλετε να κάνετε και το λαό συνένοχο, που ως κλασσικός μ@@@@@ς σας έδωσε λαϊκή εντολή σε.....βλακείες. Ότι θα καταργούσατε τα μνημόνια, κι από την άλλη θα τους παίρνατε και τα.....σώβρακα,.....και όλα αυτά εντός ευρώ!!! Αντί να αφήναμε τους άλλους να βλέπαμε αν θα βγαίναμε από το μνημόνιο όπως λέγανε, αν θα βγαίναμε στις αγορές και θα παίρναμε χρηματοδότηση για ανάπτυξη από την ΕΚΤ, στο κάτω κάτω αν άξιζε αυτή η ταλαιπωρία τόσων χρόνων, εμάς μας έφαγε η βιασύνη μ@@@κες, επειδή ο Τσίπρας φοβήθηκε μπας και όντως γίνει κάτι και ολοκληρωθεί "επιτυχημένα" το πρόγραμμα και χάσει τη μοναδική του ευκαιρία να πάρει την εξουσία! Μπράβο μας για μια ακόμα φορά τα σκ@@@@@με!!!!!! ΥΓ Α, και μην ξεχνάμε μια ακόμα "συνεπή" άποψη ορισμένων. Ο Τσίπρας για το προηγούμενο δημοψήφισμα που ήθελαν να κάνουν, έλεγε πως θα οδηγούσε σε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος πριν καν προλάβει να γίνει, και το όχι θα σήμαινε έξοδο από το ευρώ. Τώρα λέει πως το δημοψήφισμα είναι δημοκρατικό μας δικαίωμα επειδή μας θέλει συνένοχους.......σε πολλά!!!!!

Άκου Παύλο, λίγη εντιμότητα λόγου δεν βλάπτει. Σε ένα διαφημιστικό σποτ υπέρ του ΝΑΙ, όλη η καμπάνια στηρίζεται σε εκείνο το "τουλάχιστον" που άκουσα (με το ναι "τουλάχιστον" αυτό και "τουλάχιστον" εκείνο και "τουλάχιστον" το άλλο). Είναι φανερό σε όλους ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ στη λιτότητα που συνεπάγεται η πρόταση των τοκογλύφων. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπλα μπλα μπλα συσκότισης. Απόψε στις 9, έχει αναγγελθεί μια πορεία αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό στην Πεσκάρα. Στο κάλεσμα οι διοργανωτές γράφουν ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ - ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Κατά τη γνώμη μου δεν πρόκειται για οικονομικό αλλά για καθαρά ιδεολογικό πραξικόπημα, ιδεοληπτικό όπως συνηθίζετε να λέτε τώρα τελευταία (για επικοινωνιακούς λόγους κατασκευάζετε νέες λέξεις και έννοιες), που δεν έχει να κάνει με τη δεξιά ή την αριστερά. Θεωρώ ότι ο νεοφιλελευθερισμός, σαν ρόπαλο που κατεδαφίζει τα πάντα, κατέστρεψε και τους όρους της πολιτικής όπως τους ξέραμε μέχρι πρόσφατα (αλλά και του ανθρώπινου πολιτισμού συνολικά, για σκεφτείτε το λιγάκι). Και με το ρόπαλο αυτό αυτοκαταστρέφεται γιατί η αδιαλλαξία και η απολυτότητα που δείχνει στην περίπτωση της Ελλάδας οδηγεί την παγκόσμια οικονομία στον γκρεμό. Πριν αρχίσεις να φωνάζεις, η οικονομία δεν είναι τα τεράστια κεφάλαια που μπορούν να επενδυθούν μόνο στο παγκόσμιο δημόσιο χρέος, είναι αυτά που επενδύονται για παραγωγή αγαθών που χρειάζονται για τον άνθρωπο. Στο τέλος αυτής της πορείας προβλέπω πέντε-δέκα τεράστια χρηματοπιστωτικά θηρία που θα παίζουν αλλαξοκωλιές τρισεκατομμυρίων πάνω από μια ερειπωμένη γη. Αυτά δεν τα λέει ο Σύριζα, αλλά κι τα λέει δεν με αφορά, τα λέει η κοινή λογική που κοιτάζει το μέλλον.

Η ιστορική ΑΠΑΝΤΗΣΗ του Καραϊσκάκη στον Μαχμούτ Πασά : «Ρώτησα τον μπούτσον μου και μου είπε να μην προσκυνήσω»

Αν το ερώτημα ήταν σαφώς και μόνο κατά της λιτότητας, τότε θα είχε πάνω από 80% το ΟΧΙ, γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει κανένας τρελός που να του αρέσει η λιτότητα. Οι μεγαλοκαρχαρίες και οι τόσο πολύ πλούσιοι που τους βολεύει, είναι τόσο ελάχιστοι, που είναι αμελητέα ποσότητα στο σύνολο του εκλογικού σώματος. Ένας ας πούμε που έχει ένα μαγαζί, δε θα ψήφιζε λιτότητα μόνο και μόνο για να δίνει μικρούς μισθούς, το καταλαβαίνουμε φαντάζομαι....θέλει να υπάρχει και αγοραστική δύναμη για να δουλέψει το μαγαζί του, κι έχει και μεγάλους φόρους να πληρώσει, που θα ήθελε ασφαλώς να είναι μικρότεροι. Αν είχε ερμηνευτεί επίσης απόλυτα ως ερώτημα για παραμονή στο ευρώ, το ΝΑΙ θα ήταν στο 75%, γιατί σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τόσο είναι το ποσοστό των Ελλήνων που θέλουν την παραμονή στο ευρώ. Δεν είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε μια τέτοια αλλαγή, και βασικά η χώρα δεν έχει καμία πραγματική δυνατότητα να πάει σε κάτι τέτοιο. Όποιοι το πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει αυτή τη στιγμή, δεν ξέρουν ούτε τα στοιχειώδη από οικονομικά ή/και επομένως, είναι θύματα παραπληροφόρησης. Είμαστε όμως πενήντα πενήντα που λέμε, γιατί ο λαός τελικά μέσα στη "λαλακία" του έχει στις κρίσιμες στιγμές, με ένα "μαγικό" τρόπο, και μια κάποια σοφία σε τέτοια θέματα. Όπως βλέπετε κύριοι, ο καθένας ερμηνεύει το ερώτημα όπως πιστεύει πως είναι το καλύτερο για τον ίδιο προσωπικά, σε συνδυασμό βέβαια με το συμφέρον της χώρας οικονομικά και γεωπολιτικά. Η δουλειά των μεν και των δε, είναι να μας πείσουν να δώσουμε την ερμηνεία που συμφέρει την κάθε πλευρά... Δεν κάνουν τελικά και πολύ καλή δουλειά........γιατί σκεφτόμαστε εξίσου και τις δυο παραμέτρους, και τις συνέπειες αυτών.....

Υπάρχει στην ιστορία άλλη περίπτωση μια κυβέρνηση να διαπραγματεύεται για τη χώρα και η αντιπολίτευση να υποστηρίζει τους αντίπαλους;

Θα σου 'λεγα γιατί διαπραγματεύεται αυτή η ανίκανη και άτολμη κυβέρνηση που βρήκε εκμεταλλευόμενη καταστάσεις, με ψέματα και υπερβολές, και τώρα διχάζει το λαό επειδή δεν αντέχει να αναλάβει την ευθύνη της αποτυχίας της!!!!!! Με αυτή την έννοια ρε.....πατριώτες, γιατί όσοι υποστηρίζουν το ναι, μαζί με την αντιπολίτευση (εξαιρείται η Χρυσή Αυγή), να είναι λιγότερο πατριώτες από εσάς???? Αυτοί για το καλό της χώρας δε λένε ότι το κάνουν? Το ίδιο δε λέτε και σεις??? Το καλό της χώρας λοιπόν κάποιοι το αντιλαμβάνονται διαφορετικά, σύμφωνοι, αλλά πέρα από αυτό υπάρχουν ΚΑΙ στις δυο πλευρές ατομικά συμφέροντα. Μην το παίζει κανείς άμωμη παρθένα!! Αφήστε τα πολλά πολλά λοιπόν για προδοσίες οι μεν και οι δε! Ο απλός πολίτης θα ψηφίσει αυτό που αντιλαμβάνεται ως πιο σωστό για τη χώρα και για τον ίδιο, που είναι στην ουσία το ίδιο πράγμα!!!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.