Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη λύση μετά το δημοψήφισμα

Τσίπρας: Αναλαμβάνω την ευθύνη για τη λύση μετά το δημοψήφισμα

Ιούλιος 01, 2015 - 17:51
22 σχόλια

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουλίου εμφανίστηκε καθησυχαστικός και επανέλαβε πολλές φορές ότι το δημοψήφισμα δεν αφορά στην παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ.

«Το δημοψήφισμα δεν αφορά την παραμονή ή όχι στην Ευρωζώνη, αλλά το αν θα αποδεχθούμε τη συγκεκριμένη συμφωνία ή αν θα ζητήσουμε μια βιώσιμη λύση», επεσήμανε.

Ακόμη, υπερασπίστηκε τη διαπραγματευτική δυναμική του δημοψηφίσματος, λέγοντας ότι αμέσως μετά την προκήρυξή του «έπεσαν καλύτερες προτάσεις στο τραπέζ» και διαβεβαίωσε ότι «αν υπάρξει θετική κατάληξη, θα ανταποκριθούμε άμεσα», αναφερόμενος και στο Eurogroup που ξεκινά μέσω τηλεδιάσκεψης στις 18:00. 

Ακολούθως, ο Πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει στο τραπέζι των συζητήσεων μέχρι τέλους και μετά τη Δευτέρα.

Η λαϊκή ετυμηγορία είναι πάντοτε πιο ισχυρή από τη βούληση μιας κυβέρνησης

Έπειτα, αναφέρθηκε στην ιστορία των δημοψηφισμάτων στην Ευρώπη, για να καταλήξει: «Δυστυχώς, στην περίπτωση της Ελλάδας, είχαμε άλλα μέτρα και σταθμά, δεν θα περίμενα η δημοκρατική Ευρώπη να μην δίνει χρόνο και χώρο στους πολίτες να αποφασίσουν, δεν περίμενα οι τράπεζες της χώρας να τεθούν σε ασφυξία, για να περάσουν τον εκβιασμό από την κυβέρνηση σε κάθε πολίτη ξεχωριστά. Είναι εικόνες ντροπής, κλείνουν τις τράπεζες επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τον λόγο στον λαό», είπε, κατηγορώντας τους εταίρους ότι οδηγούν σε πιστωτική ασφυξία τη χώρα.

Στη συνέχεια, απευθύνθηκε στους συνταξιούχους, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη για να προστατεύσει τις συντάξεις τους.

Οι προτάσεις ήθελαν τη συντριπτική μείωση των συντάξεων, γι' αυτό αρνηθήκαμε, γι' αυτό μας εκδικούνται.

«Γνωρίζω πολύ καλά ότι οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν, σας εκβιάζουν να πείτε κι εσείς ναι σε όλα, να γίνετε κι εσείς συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων. Το ''όχι'' δεν αποτελεί ένα σύνθημα, αλλά ένα αποφασιστικό μήνυμα για μια καλύτερη συμφωνία, την ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πώς θα ζήσει την επόμενη μέρα, ''όχι'' σημαίνει ισχυρή πίεση για μια βιώσιμη συμφωνία», επεσήμανε.

«''Όχι'' σημαίνει πίεση για μια συμφωνία δίκαιη, για να βγει η χώρα ξανά στις διεθνείς χρηματαγορές, ώστε να παύσει η εποπτεία, για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.»

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του ότι οι δυσκολίες θα είναι μόνο προσωρινές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, επίσης, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων όσοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι έχει «τάχα κρυφό σχέδιο» να βγάλει τη χώρα από την ΕΕ. «Λένε εις γνώσιν τους ψέματα. Προσφέρουν πολύ κακή υπηρεσία και στον λαό και στην Ευρώπη. Όσοι θέλουν μια Ευρώπη κολλημένη, μια επιδερμική ένωση με συγκολλητική ουσία το ΔΝΤ, είναι άτολμοι πολιτικοί, που αδυνατούν να σκεφτούν ως Ευρωπαίοι».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε όλους όσοι «ονειρεύονται την ολική τους επαναφορά, αφού δημόσια ζητούσαν δοτό πρωθυπουργό για να την εφαρμόσει. Μιλούν για πραξικόπημα. Οι δοτές κυβερνήσεις αποτελούν πραξικόπημα».

Τέλος, ο Πρωθυπουργός είπε: «Να σας ευχαριστήσω για τη νηφαλιότητα και την ψυχραιμία. Η κατάσταση αυτή θα είναι πρόσκαιρη, οι συντάξεις και οι καταθέσεις δεν θα χαθούν, εγώ προσωπικά αναλαμβάνω την ευθύνη της άμεσης λύσης, αμέσως μετά τη δημοκρατική διαδικασία. Να απαντήσουμε καταφατικά στην προοπτική μιας βιώσιμης λύσης. Είναι το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία».


22 Σχόλια

δεν σε πιστευει κανεις..παρε το ελικοπτερο με τον καμμενο,τον λαφαζανη κ τον λαπαβιτσα......................................

Απαράδεκτος!!! Ντροπή σου!!! Παίρνεις στον λαιμό σου την χώρα γιατί πιστεύεις σε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Λέτε ψέματα στους συνταξιούχους, στους δημόσιους υπάλληλους, στους ιδιωτικούς υπάλληλους, στους καταθέτες. Έβαλες έναν απαράδεκτο υπουργό οικονομικών που τίναξε τις διαπραγματεύσεις στον αέρα. Η ευθύνη είναι προσωπικά δική σου Τσίπρα και θα έχεις και συνέπειες για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που φορτώνεις την χώρα.

Έχει δίκιο ο Παύλος Τετ, 01/07/2015 - 20:02. Ο Τσίπρας είναι απαράδεκτος. Έπρεπε να έχει στείλει στη φυλακή τους τραπεζίτες, τους πετρελαιάδες, τους εθνικούς εργολάβους, τους καναλάρχες και να δημεύσει την περιουσία τους, προϊόν ληστείας. Δεν τόλμησε. ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ.

«Δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα εάν δεν φύγει ο Τσίπρας», είναι ο σημερινός πρωτοσέλιδος τίτλος των Times. Χωρίς νέο πρόγραμμα ο Ντράγκι δεν θα δώσει δεκάρα τσακιστή. Ρίχτε τον ρε, τι σας ζητάνε; Η αξιοπρέπεια δεν τρώγεται ούτε αγοράζουμε νέο αμάξι. Άντε ρε, εξαργυρώστε τη, θα μπορείτε να ψωνίζετε στο Λιντλ, σκεφτείτε το.

Πήγαινε στην Μόσχα εσύ για Ρούβλια. Περίμενε να σου σβήσει το δάνειο ο Τσίπρας. Όπως κράτησε τις τράπεζες ανοιχτές και όπως θα έκανε πρόταση στην Μέρκελ που δεν υπήρχε 1 στο 1.000.000 να αρνηθεί.

Είστε αστείοι. Θέμα αξιοπρέπειας δικής μας είναι τελικά όλα αυτά, ή του να συνεχίσει να κυβερνάει ο Τσίπρας που τα σκάτωσε και κανείς δεν τον εμπιστεύεται? Το θέμα είναι το καλό της χώρας, και δεν ενδιαφέρει κανένα Σύριζα, καμιά ΝΔ, κανένα Πασοκ, ΚΑΝΕΝΑΝ που έχει τα μυαλά στο κεφάλι του. Αν υπηρετούσε σωστά τη χώρα θα του στήναμε και αδριάντα, ας φρόντιζε να τον εμπιστευτούν οι ξένοι αρχικά, και σταδιακά (μόνο έτσι, ας είμαστε ρεαλιστές επιτέλους) μπορούσε να προωθήσει δικές του πολιτικές, να βλέπαμε τι καλό μπορούσε να προσφέρει στη χώρα, πέρα από παίξιμο νταουλιών και ζουρνάδων! Αφού δεν παραδέχεται καν τα λάθη του και συνεχίζει ένα δικό του βιολί επιμένοντας σώνει και καλά ότι η πολιτική του θα δικαιωθεί με κάποιον μαγικό τρόπο, επειδή έτσι του τη σβούριξε του μεγάλου "επαναστάτη", να πάει σπίτι του για το καλό της χώρας, που τον ενδιαφέρει και τόσο πολύ.

ΕΥΘΥΝΗ,ΟΠΩΣ;Ο ΣΩΣΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΕΙ ΝΑ ΜΗ ΔΙΧΑΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΝΩΝΕΙ.GO BACK κ. ΤΣΙΠΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΖΑΛΙΣΤΗΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΕΝΤΟΖΑΛΙ!!!

Ήρθε το τέλος σου Τσιπράκο ετοιμαστείτε να πάτε για την Μόσχα. Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και το Γαι@@@@ρι τον Καμμένο. Αρκετή υπομονή κάναμε.

Ευτυχώς υπάρχει ένας Έλληνας Πρωθυπουργός που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των Ελλήνων.

Κύριε πρωθυπουργέ ,εξηγείστε στο λαό με απλά λόγια πότε θα ξαναγίνονται κανονικά οι δοσοληψίες με τις τράπεζες και εξηγείστε του ακόμα την επομένη του δημοψηφίσματος τι θα κάνετε ή τι μπορείτε να κάνετε .

Λεμε ενα μεγαλο ΝΑΙ. ΝΑΙ, χρωσταμε (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) 250 εκατομμυρια στις ελληνικες τραπεζες. ΝΑΙ, χρωσταμε (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στη ΔΕΗ, ΙΚΑ και σε οτι εχει αρχικα με λιγοτερα απο 10 γραμματα. ΝΑΙ, να φυγουν αυτοι που με ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΝΟΜΟ εχουν δεσμευσει τα ταμειακα διαθεσιμα των ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΩΝ ΠΑΣΟΚΟΝΔ (ΧΑΧΑΧΑΧΑ) κομματων μας. ΝΑΙ, να γυρισουμε εμεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) να κυβερνησουμε για να μπορεσουμε να φαμε αλλα 250 εκατομμυρια αφου πρωτα διαγραψουμε τα χρεη μας . ΝΑΙ, στην ΕΥΡΩΠΗ της ΤΡΕΜΗΣ, του ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗ, του ΜΠΟΜΠΟΛΑ, του ΚΟΚΚΑΛΗ που εχουν *** πιο πολλα απο εμας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) και τωρα δεν μπορουν να τα βγαλουν απο την τραπεζα...Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΟ. ΝΑΙ, δεν μπορουμε να ζησουμε βλεποντας τον συνταξιουχο στην ουρα του ΑΤΜ, γι'αυτο στελνουμε τα κομματικα μελη της νεολαιας μας ταξιδια στο εξωτερικο με τα ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ που πολυ ευγενικα μας δανεισε το ΦΙΛΟΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ οσο κυβερνουσαμε. ΝΑΙ, για ολα αυτα φταει ο ΤΣΙΠΡΑΣ... εγω ειμαι προβατο και η γιαγια μου εβγαλε Αρ##### και πρωταγωνιστει στο MACHETE 4.

Ο Έλληνας πάντα λάτρευε τα παραμύθια, γι' αυτό και φθάσαμε στη σημερινή κατάντια...

Παρα πολύ επικινδυνη περίπτωση για το μελλον των παιδιών μας.Με διαρκή φροντιστήρια απο επικοινωνιολόγους και ύφος μαστουριαρικο που υπνωτιζει τις μάζες,ο αλεξης οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την χώρα στη δραχμή,ριχνοντας το φταιξιμο πάντα στου ξενους..

ΤΣΙΠΡΑ εισαι Απαράδεκτος!!! Ντροπή σου!!! Παίρνεις στον λαιμό σου την χώρα γιατί πιστεύεις σε κάτι που είναι ανύπαρκτο. Λέτε ψέματα στους συνταξιούχους, στους δημόσιους υπάλληλους, στους ιδιωτικούς υπάλληλους, στους καταθέτες. Έβαλες έναν απαράδεκτο υπουργό οικονομικών που τίναξε τις διαπραγματεύσεις στον αέρα. Η ευθύνη είναι προσωπικά δική σου Τσίπρα και θα έχεις και συνέπειες για την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ που φορτώνεις την χώρα. Αισχος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή τι μας λέει με πολύ απλά λόγια: Εμπιστευτείτε με, ψηφίστε όχι επειδή σας το λέω εγώ, και αφήστε το ΟΛΟ ΠΑΝΩ ΜΟΥ, θα έχω λέει την ευθύνη για την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα βέβαια, -ή για να ακριβολογούμε στις 8 του μήνα που χωρίς συμφωνία χρεοκοπούν οι τράπεζες- μπορείς άνετα να την κοπανήσεις για τους φίλους σου στη Βενεζουέλα! Μεγάλε ηγέτη!!!!! Μεγάλε τιμονιέρη, που κανένα ψέμα δεν έχεις πει ως τώρα στον Ελληνικό λαό...και θα το ρισκάρω να το αφήσω επάνω σου, θα σε εμπιστευτώ για να με ρίξεις στα σίγουρα ή στο γκρεμό, ή σε μνημόνιο που όμοιό του δε θα έχουμε καν διανοηθεί. Πιστεύετε αφελείς ακόμα πως το όχι θα σημαίνει καλύτερη συμφωνία? Ειδικά με την τακτική που ακολουθεί ο Τσίπρας? ΝΑΙ δαγκωτό!!!!!!!

http://www.protothema.gr/greece/article/489664/-vrazei-oli-i-ellada-padou-elleipseis-kai-polla-provlimata/

Ποιος;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.