ΚΚΕ Αρκαδίας: Οι εκβιασμοί καλά κρατούν

ΚΚΕ Αρκαδίας: Οι εκβιασμοί καλά κρατούν

Ιούλιος 02, 2015 - 09:00
3 σχόλια

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για το δημοψήφισμα από Κυριακής και οι εκβιασμοί καλά κρατούν.

Από τη μια η ΕΕ, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ, μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ εκβιάζουν το λαό για να πει ΝΑΙ στην αντιλαϊκή πρόταση – καρμανιόλα και από την άλλη εκβιάζουν τα κόμματα από συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη στήριξη από ΧΑ για να αποσπάσουν το ΝΑΙ στο δικό από μνημόνιο.

Χτες, η ελληνική συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ζήτησε, με επιστολή που υπογράφει ο από ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, διετές δάνειο από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), που θα συνοδεύεται από νέο μνημόνιο (δανειακή σύμβαση, πρόγραμμα, μέτρα).

Επιβεβαιώνεται ότι όταν η κυβέρνηση ζητάει απ’ το λαό να πει «όχι» στο δημοψήφισμα από Κυριακής, στην πραγματικότητα του ζητάει να πει «ναι» σε νέες αντιλαϊκές συμφωνίες – μνημόνια, με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Καλεί το λαό να επιλέξει δήθεν το λιγότερο κακό μνημόνιο. Είτε με «ναι», είτε με «όχι», ψηφίζεις για τρίτο μνημόνιο.

Και με το κλίμα τρομοκρατίας, που ενισχύει με μέτρα σε βάρος μισθωτών και συνταξιούχων και με από περιορισμούς που βάζει να πάρουν από από τράπεζες από μισθούς και από συντάξεις.

Και με τα παζάρια που συνεχίζει με την ΕΕ- ΕΚΤ- ΔΝΤ.

Ενισχύει τον εκβιασμό από από πλευράς.

Το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να απορρίψει όλους από εκβιασμούς, να φτάσει στην κάλπη με την πρότασή του και να πει:

ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ – ΔΕ ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΑΚΥΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΗΜΜΑΤΑ.

ΛΕΜΕ ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΤΩΧΕΥΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΚΟΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΠΟ ΕΕ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα είναι το πραγματικό, γνήσιο «ΑΠΟ», χωρίς ναι μεν αλλά…

Η πρόταση του ΚΚΕ δεν αθροίζεται με καμία πρόταση των άλλων κομμάτων, ιδιαίτερα από κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και από Χρυσής Αυγής, που την ψήφισαν μαζί στη Βουλή.

Το πραγματικό ερώτημα που θέτει η κυβέρνηση στο δημοψήφισμα είναι: «Θέλετε το ΣΥΡΙΖΑΙΪΚΟ μνημόνιο των 8 δις. Ή το τροϊκανό μνημόνιο των 9 δις.»;

Για μια ακόμα φορά καλούμε το λαό να ακυρώσει τα διλήμματα και ν’ απορρίψει τα μνημόνια, σε από από εκδοχές από.

Να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ.

Η πρόταση αυτή μπορεί σήμερα να εκφράσει τη θέληση του λαού, από εκφράστηκε μέσα από από αγώνες του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Να απαλλαγεί από όλα τα μνημόνια, από εφαρμοστικούς νόμους, να απαλλαγεί από όλη αυτή την αντιλαϊκή πολιτική που τον έχει ματώσει κυριολεκτικά, η οποία όχι μόνο παραμένει άθικτη, αλλά και ενισχύεται συνεχώς με την πρόταση από κυβέρνησης. Είναι «ΝΑΙ», η πρόταση του ΚΚΕ, στην αποδέσμευση από την ΕΕ των μονοπωλίων, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

Η κυβέρνηση με ωμό τρόπο αρνήθηκε μέσα στη βουλή προχτές να τεθεί η πρότασή από με τα ερωτήματα που έβαζε το ΚΚΕ στο δημοψήφισμα. Όχι μόνο δε δέχτηκε να γίνει συζήτηση, αλλά ούτε καν έβαλε σε ψηφοφορία στη Βουλή την πρόταση του ΚΚΕ. Με το γνωστό «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», ακόμα και για τα μάτια του κόσμου, επιβεβαίωσε ότι είναι πιστός υπηρέτης από δικτατορίας των μονοπωλίων, έτσι από αυτή εκφράζεται από το αστικό κοινοβουλευτικό σύστημα, το οποίο η ίδια σήμερα υπηρετεί και όχι κάποιος από που έχει την πλειοψηφία.

Προσπάθησε να αποκλείσει αυτή την πρόταση του ΚΚΕ από το δημοψήφισμα, από το να βρίσκεται επίσημα μέσα στα εκλογικά τμήματα, επιλέγοντας το δικό από ψηφοδέλτιο και στα αγγλικά στην μετάφραση –από ότι είδαμε – για να πάει ο λαός να τσεκάρει με το στυλό στο κουτάκι του «όχι» και του «ναι» και από την κάλπη τελικά να βγει μόνο «ναι» σε όλα. Κάτι που φαίνεται και από από διεργασίες, μυστικές και φανερές, που γίνονται ακόμα και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στη Βουλή και από Βρυξέλλες.

Είναι κοροϊδία να μιλάει η κυβέρνηση για λαϊκή κυριαρχία τη στιγμή που την πραγματική εξουσία, τα κλειδιά από οικονομίας τα κρατάει το κεφάλαιο, την ώρα που οι εκβιασμοί συνεχίζονται για να αποσπάσουν από το λαό υποταγή στη μία ή στην άλλη αντιλαϊκή εκδοχή και να του την «φορτώσουν» μάλιστα ως δική του επιλογή.

Δυναμώνει η αμφισβήτηση απέναντι στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας από, δυναμώνει το ρεύμα αμφισβήτησης, ρήξης με την ΕΕ. Αυτό δεν μπορούν ούτε να το ακυρώσουν ούτε να το διαστρευλώσουν.

Η ΕΕ ήταν πάντα μια ένωση του κεφαλαίου και τώρα γίνεται ακόμη χειρότερη.

Η ΕΕ, αυτή ήταν πάντα και δεν αλλάζει, από κορόιδευε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει να κοροϊδεύει, λέγοντας ότι πρέπει η ΕΕ δήθεν να γυρίσει από αξίες των ιδρυτών από! Ποιών ιδρυτών από; Όλων αυτών που ήταν οι κατεξοχήν εκπρόσωποι των ομίλων, από άρχουσας τάξης, των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και των επεμβάσεων και πολέμων κατά των λαών.

Καλούμε το λαό να δυναμώσει το ρεύμα πραγματικής ρήξης και σύγκρουσης, για να μπορέσει τελικά ο λαός από να γίνει από νοικοκύρης στον τόπο του.

Σήμερα, υπάρχουν πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι που προβληματίζονται, απορρίπτουν την ΕΕ.

Αυτό προκύπτει και από από δικές από δημοσκοπήσεις.

Από καλούμε λοιπόν όλους και από να ολοκληρώσουν το βήμα, τον προβληματισμό και τη σκέψη από.

Στο πρόσωπο από ΕΕ ν’ απορρίψουν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης , που πάει χέρι-χέρι με τη συμμετοχή από χώρας σε τέτοιες ή από συμμαχίες, που υπηρετούν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου κι όχι το λαό.

Οι χτεσινές εξελίξεις, με την επιβολή περιορισμού από τραπεζικές συναλλαγές αναδεικνύουν από σοβαρές ευθύνες από κυβέρνησης για την επιδείνωση από κατάστασης που βιώνει ο λαός από.

Τι εννοεί ο πρωθυπουργός όταν λέει: Μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα βασικά αγαθά;

Τα στοιχειώδη δεν μπορούσε να τα εξασφαλίσει ο εργαζόμενος και ο συνταξιούχος ούτε όταν πληρωνόταν κανονικά το μισθό, τη σύνταξή του.

Ποια είναι σήμερα τα βασικά αγαθά, που έλεγε ο κ. Τσίπρας χτες; Μόνο ένα μπουκάλι γάλα για το παιδί και μισό πιάτο φαί;

Για να επιβιώσει ο λαός, η κυβέρνηση τώρα πρέπει να πάρει άμεσα μέτρα.

-Τώρα να διασφαλιστεί η είσπραξη του συνόλου ολόκληρου του μισθού, ολόκληρης από σύνταξης.

- Η είσπραξη ολόκληρου του επιδόματος ανεργίας.

- Η δυνατότητα ανάληψης από μικροκαταθέτες.

- Να παγώσουν οι δόσεις από την εφορία για από φόρους εισοδήματος των φυσικών προσώπων και τα χαράτσια.

- Να παγώσουν οι δόσεις από από τράπεζες που αφορούν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

- Να παγώσει η καταβολή λογαριασμών για φώς, νερό και τηλέφωνο και να μην υπάρξει καμιά διακοπή συνδέσεων.

- Να καταργηθούν τα διόδια, τα εισιτήρια σε όλα τα ΜΜΜ σε ολόκληρη τη χώρα.

- Να μην καταβάλλεται καμιά συμμετοχή σε διάφορες ιατρικές εξετάσεις, που είναι απαραίτητες για από εργαζόμενους για το λαό, καθώς και στην προμήθεια φαρμάκων.

Όλα αυτά μπορεί ο λαός από, ως επείγοντα μέτρα, να τα διεκδικήσει και να φτάσει στην κάλπη με το: ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ. ΑΠΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ, ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ,

ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Tags: 

3 Σχόλια

Παλι φοβόσαστε να βρέξετε τα ποδια σας εσεις? Που θελετε επιτελους να φτασει το ποσοστο του κομματος? Στο 0.5% ? Τελευταια ξεκαθαρη πολιτικη θεση ηταν το όχι στην αναληψη της ολυμπιάδας. Και ειχατε δικιο .Τοτε σας ψηφισα. Τωρα ?..........

Υπάρχει μέλλον για τους "μπολσεβίκους" αν ηττηθούν οι "μενσεβίκοι"; Η ιστορία είναι αμείλικτη. Συνεχίστε να παίζετε, ούτως ή άλλως ελπίζετε μόνο στη μετά θάνατο ζωή, όσο πιο γρήγορα πεθάνουμε θα έρθει η Δευτέρα Παρουσία.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.