Δελφάκης: Τι μας έδωσε και τι μας δίνει το ΕΣΠΑ - Θα συνεχίσουν αυτά;

Δελφάκης: Τι μας έδωσε και τι μας δίνει το ΕΣΠΑ - Θα συνεχίσουν αυτά;

Ιούλιος 01, 2015 - 22:08
10 σχόλια

Ορισμένα παραδείγματα, συγκεκριμένα όμως: 1) Οι Δήμοι της χώρας τα τελευταία χρόνια έχουν δράσεις που οφείλονται αποκλειστικά στο ΕΣΠΑ δηλ. σε χρήματα της ΕΕ. Π.χ. α) Στην Τρίπολη λειτουργούν πέντε (5) δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, τα πιτσιρίκια των φτωχών πηγαίνουν, δεν πηγαίνουν των πλουσίων. Εργάζονται και κάποιοι άνθρωποι, νηπιαγωγοί, μαγείρισσες, καθαρίστριες κλπ. β) Τα τελευταία χρόνια έγινε μια ριζική αλλαγή του εμπορικού κέντρου, πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις, με χρήματα αποκλειστικά του ΕΣΠΑ δηλ. της ΕΕ. Εκτός από το αποτέλεσμα, εργάστηκαν άνθρωποι, αγοράστηκαν υλικά κλπ. γ) Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που έχει εξυπηρετήσει πλήθος ηλικιωμένων που είναι ουσιαστικά μόνοι τους στα χωριά μας, εκτός από τη βοήθεια,   εργάζονται άνθρωποι.

2) Αγρότες: Η Ελλάδα παίρνει ήδη με την ΚΑΠ, δηλ. από την ΕΕ, ένα ποσό περί τα 2 δισ. το χρόνο και διατίθεται στους αγρότες, ενώ για τα επόμενα χρόνια έχει εξασφαλίσει ποσό περί τα 17 δισ. για την πρωτογενή παραγωγή, είτε ως επιδοτήσεις, είτε ως ποσά για επενδύσεις (μαντριά, εξοπλισμός, νέες καλλιέργειες κλπ).

ΕΡΩΤΗΜΑ: Θα συνεχίσουν αυτά ναι ή όχι; Αν όχι (αφού θα παρακρατηθούν για οφειλές μας), κλείνουν και Δήμοι και Περιφέρειες και αγρότες. Και φυσικά αυτά δεν γίνονται μόνο στην Τρίπολη, οι Δήμοι και Περιφέρειες όλης της χώρας μόνο από εκεί έχουν πόρους. Αυτά κύριε Πρωθυπουργέ μπορείτε να τα εγγυηθείτε, γιατί αυτό με τους μισθούς και μόνο που εγγυηθήκατε (;) , είναι ψίχουλα μπροστά στο όλον. Να μην πω για πλήθος άλλων, το πρόσφατο Μουσείο της Τεγέας, το κόσμημα Μαλλιαροπούλειο Θέατρο κλπ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αλλά .... τι να γίνει, γι αυτό μέσα σε 7 μέρες το δημοψήφισμα. (Ούτε τα ξέρετε, κύριε Πρωθυπουργέ, είμαι πια σίγουρος).

Νίκος Δελφάκης

Τρίπολη 1-07-2015

Ειδήσεις: 
Tags: 

10 Σχόλια

Τι εννοείς ΜΕΣΙΕ; Να συνεχίσει το ΕΣΠΑ για τις εικονικές επιχειρήσεις που τα κάνουν Επιχειρηματίες και Βουλευτές; Η για τα ΔΩΡΕΑΝ ταξιδάκια των Δημάρχων συνοδευόμενοι παντα απο τους παρατρεχάμενούς τους. Δελφάκη αρχίζεις να γίνεσαι σαν τον Τατούλη (όχι χειρότερος δεν μπορείς γιατί απλά δεν υπάρχει χειρότερος)

Εσύ τι εννοείς? Επειδή έχει χρησιμοποιηθεί λάθος το ΕΣΠΑ πάει να πει πως είναι κακό? Στην τελική η εναντίον της διαφθοράς αριστερή κυβέρνηση πρέπει να φροντίσει να σταματήσουν αυτά. Αντ' αυτού φροντίζει μάλλον να σταματήσουν τα ΕΣΠΑ...και όχι μόνο.

ντροπή σας κε Δελφάκη ,κάποτε το παίζατε αριστερός για να υφαρπάξετε την ψήφο των συμπολιτών σας,τώρα σας βλέπω υποψήφιο με τη Ν.Δ. ,αν εσείς δεν έχετε μνήμη εμείς ευτυχώς θυμόμαστε και λυπόμαστε που κάποτε σας ψηφίζαμε

Πολύ απλοϊκά μας τα λες Δελφάκη. Το ΕΣΠΑ και οι άλλες επιδοτήσεις δεν είναι χρήματα που δίνει από την τσέπη της η Μέρκελ κ.λ.π. Είναι διανομή από τις εισφορές των κρατών μελών στην Ε.Ε., δηλαδή και της Ελλάδας. Αν λοιπόν δεν μας δίνουν, πολύ απλά, δεν θα εισφέρουμε και τα χρήματα της εισφοράς που θα μας μένουν θα τα διαθέτουμε γι αυτά που λες (ενίσχυση αγροτών, παιδικούς σταθμούς κ.λ.π.). Δηλαδή, πριν μπούμε στην Ευρώπη δεν είχαμε παιδικούς σταθμούς ; Άλλες χώρες που δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχουν ; Τί μας λες τώρα ; Όσο για το ΕΣΠΑ, ξέρεις πολύ καλά ότι κατά 80% πήγαινε απευθείας στις πολυεθνικές με διάφορους τρόπους (κατασκευή αυτοκινητοδρόμων κ.λ.π.) ενώ το υπόλοιπο στους κυβερνώντες και στους κομματικούς φίλους τους. Οι επιδοτήσεις των αγροτών γινόταν τζιπ, 4 χ 4 και πήγαιναν πάλι, που αλλού, στις αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας ! Θα τα έμαθες βέβαια και για το πακέτο Γιούνκερ των 35 δις που μας έλεγες προχθές. Δεν είναι νέο πακέτο, απλά ο .... μπαγάσας πρόσθεσε το ΕΣΠΑ που έχει εγκριθεί να μας δοθεί, τα χρήματα της ΚΑΠ και κάποια άλλα χωρίς ούτε ένα επιπλέον ευρώ, τα ονόμασε δικό του πακέτο ''για την ανάπτυξη της Ελλάδας'' και τόδωσε σε μας τους κουτόφραγκους να ψηφίσουμε ναί ! Του αρχηγού σου του τάξανε την Προεδρία της Δημοκρατίας να τους υπηρετήσει και χάθηκε από προσώπου γης. Πριν δεν ήξερες αλλά τώρα ξέρεις. Πού πάς ; Β.

...που είσαι νιότη που 'δειχνες πως θα γινόσουν άλλος.!. Αυτοεκτίθεσαι μεσιέ Νίκος.Τα χρόνια που κατήγγειλες αυτές τις πολιτικές και τις διαδρομές των ΜΟΠ και των ΕΣΠΑ πέρασαν.... Προφανώς ψάχνεις για νέα πολιτική στέγη... Αξιος..........

Έχω φρίξει με τα σχόλια! Πόσο πιο απλά να τα πει ο Δελφάκης. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!

Η κατανομή των χρημάτων από την ΕΕ γινόταν σύμφωνα με αναπτυξιακά κριτήρια. Η Ελλάδα ανήκει στις χώρες που έπαιρναν μεγάλο μερίδιο χρηματοδότησης προκειμένου να πλησιάσει τις άλλες περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες και να επιτευχθεί σταδιακά σύγκλιση στην ΕΕ. Το γράφω για τον κύριο που έγραψε ότι η Ελλάδα θα εξοικονομήσει χρήματα εάν φύγει από την ΕΕ. Αγαπητέ μου, η εισφορά της χώρας μας είναι ψιχουλάκια μπροστά στα ποσά που έχει εισπράξει και έχει με αυτά εκτελέσει έργα. Από αυτά τα έργα έχουν ωφεληθεί όλοι μας: βλέπε αυτοκινητόδρομοι, πλατείες, κτίρια, έργα ύδρευσης, κλπ. Σε όλα αυτά προσθέστε την πληθώρα των δράσεων από άλλα προγράμματα, όπου ωφελούμενοι είναι μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, εργαζόμενοι...

Κοντεύεις να με πείσεις. Γράψε άλλο ένα άρθρο μέχρι το Σάββατο. Πού ξέρεις ? Τ.Τ.

Άντε και να σε καμαρώσω ανάμεσα Βορίδη, Άδωνη, Φαήλο. Τιμή και δόξα ! Β.Κ.

20:09 Μη σου κάνει καμία εντύπωση και μη δίνεις καμία σημασία. Τους βαλτούς κοιτάς? Ξεχωρίζουν από χιλιόμετρα. Άστους να κάνουν την εκστρατεία τους, και θα πάρουν την απάντησή τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.