Η ελληνική πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη σε νέο Eurogroup

Η ελληνική πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη σε νέο Eurogroup

Ιούνιος 30, 2015 - 21:41
3 σχόλια

Λίγη ώρα προτού λήξει το Eurogroup της Τρίτης 30 Ιουνίου, λίγη ώρα προτού ο EFSF ανακοινώσει και επισήμως τη λήξη του προγράμματος στήριξης, ο Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, πρόεδρος της Κομισιόν, επεσήμανε σε δημοσιογράφους ότι αυτά που συμβαίνουν στην Αθήνα ούτε καν τα φαντάζονται...

Ύστερα από αυτές τις δυσοίωνες δηλώσεις, λίγα λεπτά μετά τις 21:00 της Τρίτης 30 Ιουνίου, έληξε η τηλεδιάσκεψη του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η λήξη του προγράμματος από τον EFSF και επισήμως, που σημαίνει ότι από τα μεσάνυχτα η Ελλάδα δεν θα έχει χρηματοπιστωτική στήριξη.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε:

Η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει νέα πρόταση στο Eurogroup αύριο, ενώ ένα νέο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα μπορεί να έχει σκληρότερες συνθήκες και όρους,

κάνοντας φανερές, πλέον, τις προθέσεις της πλευράς των δανειστών.

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου στο Eurogroup θα εξεταστούν οι ελληνικές προτάσεις, οι οποίες αφορούν ουσιαστικά σε ένα νέο, τρίτο πρόγραμμα στήριξης.

Όπως αναφέρουν οι πολιτικοί συντάκτες από το Βερολίνο, η γερμανική πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να προστρέξει σε κανένα τραπέζι διαπραγματεύσεων ωσότου τελειώσει το δημοψήφισμα. Και επίσης, είναι απαγορευτικό για τη Γερμανία να διαπραγματευτεί δίχως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο -το οποίο η ελληνική κυβέρνηση έχει απορρίψει, προτείνοντας στήριξη από τον ESM. 

Παράλληλα, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να διαπραγματευτεί η Γερμανίδα καγκελάριος το πρόγραμμα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση με βάση τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, πρέπει να έχει την έγκριση της γερμανικής Βουλής, κάτι που είναι εξαιρετικά χρονοβόρο.


3 Σχόλια

τι ΜΝΗΜΟΝΙΑΡΑ φερνει η συγκυβερνηση συριζα-ανελ??παναγια μου κ χριστε μου...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.