Νo thanks ...σε άπταιστα ελληνικά

Νo thanks ...σε άπταιστα ελληνικά

Ιούνιος 29, 2015 - 18:32
18 σχόλια

Αν απαντήσετε μέσα σας στο ερώτημα «Τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; Το κοινό μας σπίτι ή ξενοδοχείο με ιδιοκτήτες και ενοικιαστές», τότε η απάντηση στο δημοψήφισμα είναι προφανής. Όπως και στην Κύπρο. Στις 24 Απριλίου 2004 οι Ελληνοκύπριοι ψήφισαν ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν με ποσοστό 76%. Ήταν ένα δημοψήφισμα με μεγάλη πίεση προς την Ελληνοκυπριακή πλευρά, όμως το αποτέλεσμα διέψευσε κάθε διεθνή αναλυτή και φυσικά πολλές πολιτικές δυνάμεις. Το τόσο μεγάλο ποσοστό υπέρ του ΟΧΙ, δεν ήταν μόνο για αυτά που έλεγε το σχέδιο οτι θα γίνουν, αλλά και ο,τι επιβαλλόταν από τον διεθνή παράγοντα και μάλιστα χαϊδεύοντας την Τουρκία, τη χώρα που εισέβαλε σε μία ανεξάρτητη χώρα. Και όμως, όπως σωστά επισημαίνουν κορυφαίοι διεθνείς αναλυτές «δεν υπάρχει το διεθνές δίκαιο, μόνο το δίκαιο του ισχυρού». Αλλά δεν τους βγήκε.

Υπάρχουν πολλά γνωστά παραδείγματα ξένων επεμβάσεων σε χώρες, είτε με τα όπλα είτε με το κεφάλαιο. Η ιδιοκτησία των χωρών από άλλες χώρες, που τις υποχρεώνουν να συμπεριφέρονται ως αποικίες ή ως ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι, έχει όνομα και λέγεται εξωτερική επέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας ή Ιμπεριαλισμός. Στη Χιλή στις 11 Σεπτεμβρίου 1973 ο Πινοσέτ επέβαλλε πραξικόπημα, που όπως αποδείχθηκε ήταν καθαρή παρέμβαση των Η.Π.Α. Τους βγήκε όμως. Στην Κούβα στα γεγονότα του κόλπου των Χοίρων, οι Η.Π.Α. υποχώρησαν. Οι παρεμβάσεις στο ΙΡΑΝ, οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία πρόσφατα και ο οικονομικός πόλεμος Ευρωπαϊκής Ένωσης και Η.Π.Α. για τα μεταλλαγμένα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μετάλλαξαν τη διεθνή πίεση σε μία χώρα, από πολεμική επέμβαση σε οικονομική. Τα μεγάλα ΟΧΙ στη Γαλλία, στην Ολλανδία, στην Ιρλανδία, στη Νορβηγία ή στην Ισλανδία, είτε για την πρόταση για το Ευρωσύνταγμα στα μέσα της δεκαετίας του 2000 είτε αν πρέπει μία χώρα να αποδεχθεί στο σύνταγμά της αποφάσεις της Ε.Ε, που παρά την εξωτερική πίεση, δείχουν οτι οι λαοί μίλησαν και σταμάτησαν κάθε συζήτηση αν πιστεύουν οτι κινδυνεύει το σπίτι τους, η χώρα τους.Το δημοψήφισμα στην Μεγάλη Βρετανία δεν θα δεχθεί πίεση από την γραφειοκρατία των Βρυξελλών; Μήπως πρέπει να ξαναδούμε την δομή του κοινού μας σπιτιού; Ή μήπως η Ε.Ε. είναι ξενοδοχείο και κάποιοι είναι ιδιοκτήτες και κάποιοι ενοικιαστές;

Το δημοψήφισμα έχει το εξής ερώτημα: Είσαι υπέρ της πρότασης των θεσμών; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Απόλυτα σαφές και κατανοητό. Δεν έχει υποσημειώσεις, δεν έχει αστερίσκους. Η κριτική ορισμένων οτι το δημοψήφισμα είναι κρυφά ΕΥΡΩ ή ΔΡΑΧΜΗ προσκρούει στην κοινή λογική. Πρώτον ξέρουμε γράμματα οτι δεν γράφει έτσι όπως τα λέει η αντιπολίτευση και δεύτερον και κυριότερον πιστεύω οτι με το ΝΑΙ η Ελλάδα θα πήγαινε αύριο το πρωί στην Δραχμή με ισοτιμία 1 Ευρώ ανά 3.407,5 δραχμές, δηλαδή 10 φορές παραπάνω από την ισοτιμία του 2002. 

Οι μύθοι συνεχίζονται. Υπάρχουν 9 χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχουν Ευρώ και όχι το αντιπολιτευτικό η Ευρώπη = Ευρωπαϊκή Ένωση = Ευρώ. Παίρνουν κανονικά επιδοτήσεις και συμμετέχουν σε όλα τα προγράμματα της Ε.Ε. Άλλος μύθος είναι οτι  οι χώρες είναι προετοιμασμένες με έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Την πρώτη μέρα όλα μα όλα τα χρηματιστήρια έπεσαν και τα ομόλογα της περιφέρειας ανέβηκαν. Άρα οι οικονομίες κ. Σόιμπλε είναι συνδεδεμένες. Επίσης τρίτος μεγάλος μύθος είναι οι λεγόμενες φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις. Αυτό το τρίτο κρύβει πολλά.

Οι Ευρωπαίοι σύμφωνα με πανάρχαια σχήματα είναι ή καλοί ή κακοί. Άλλες φορές θέλουν το κακό μας και μας μισούν και άλλες φορές θέλουν το καλό μας και εμείς είμαστε οι τεμπέληδες και οι ηλίθιοι που δεν τους καταλαβαίνουμε. Δυστυχώς πολλές φορές τα κόμματά μας παίρνουν τη μία ή την άλλη μεριά ανάλογα με το τι τους συμφέρει. Μερικές φορές υπάρχουν δυνάμεις, που αφήνουν αυτό το σχήμα και στηρίζονται στις συνθέσεις και τις αντιθέσεις της Ελληνικής κοινωνίας, βάζουν ρίζες με κοινωνικά στρώματα και προσπαθούν να υλοποιούν οράματα των ανθρώπων που εκπροσωπούν και διοικούν. Λόγω ιστορικών καταβολών η Δεξιά στην Ελλάδα αγαπάει το σχήμα «ΝΑΙ σε ό,τι πουν οι ξένοι».

Σήμερα η ΝΔ μαζί με τις συνιστώσες της προσπαθεί να πείσει στο μύθο οτι οι Ευρωπαίοι είναι καλοί, λένε αλήθεια, θέλουν το καλό μας άρα ψηφίζουμε ΝΑΙ στην πρότασή τους γιατί έτσι στην Ελλάδα θα υπάρξει ανάπτυξη. Φτάνουν οι πατριώτες της Δεξιάς να λένε οτι το δημοψήφισμα είναι Πραξικόπημα. Δηλαδή αν ο λαός ψηφίσει και πει τη γνώμη του δεν είναι Δημοκρατικό; Μόνο αυτοί κρατάνε για αυτούς τη γνώση της αλήθειας ή καλύτερα οι Ευρωπαίοι ξέρουν καλύτερα. Και όμως στο ερώτημα «Ρε φίλε με το Χρέος τι θα γίνει; Πότε θα μειωθεί;» Δεν απαντάνε. Ίσως και να είναι βιώσιμο, λένε. Θα ξέρουν οι ξένοι, οι δανειστές. Αν λοιπόν η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε ξενοδοχείο ακριβό και θέλουν να το παίζουν ιδιοκτήτες, μπορούμε να απαντήσουμε εύκολα, με άπταιστα ελληνικά.  NO THANKS.

Άκης Χουζούρης

Ειδήσεις: 
Tags: 

18 Σχόλια

Κοιτά λίγο γύρω σου να δεις που οδήγησαν τη χώρα οι ιδεοληψίες των σταλινικών που υφάρπαξαν τεχνηέντως την ψήφο των Ελλήνων. Νομίζεις ότι οι Ευρωπαίοι ειναι χαζοί και αν επικρατήσει το όχι θα συνεχίζουν να στέλνουν τα ωραία τους ευρώ για να διορίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τους άεργους του κομματικού του στρατού σε κυβερνητικες θεσεις...σου'χω νεα: σας πήραν χαμπάρι. Ο σοσιαλισμός τελειώνει όταν τελειώσουν τα λεφτα των άλλων. Οδηγείτε τη χώρα στην καταστροφή. Όσο για τις διεθνείς αγορές: ολα τα διεθνή δίκτυα αναφέρουν ότι οι απωλειες τόσο στα χρεόγραφα όσο και στο ευρώ ειναι ελεγχόμενες. Ανεξέλεγκτες θα ειναι οι επιπτώσεις μόνο για τη χώρα. Και όσο για το σχέδιο Αναν όλη η αριστερή θολοκουλτούρα ηταν υπέρ του ΝΑΙ...ευτυχώς σε πέντε μήνες οι πολίτες κατάλαβαν τι εστι Αριστερά και για τα επόμενα πολλά χρονια θα απαλλαγεί η κοινωνία απο τις αριστερές παλαβομάρες...ίσως μετά τα ερείπια που θα αφήσει η Αριστερή παρένθεση, ολοι οι Έλληνες να εργαστούμε για την ανοικοδόμηση της πατρίδας μας, με δημοκρατία, φιλελεύθερο προσανατολισμό, κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία.

ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ ΟΧΙ στον Α Παγκόσμιο Οικονομικό Πόλεμο των Γερμανών και των συνεργατών τους (ντόπιων και ξένων). ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ- ΟΧΙ - ΟΧΙ - ΟΧΙ

Ετσι θα απαντούσε ένας αυθεντικός Ακης ή Πάνος απ'το Four Seasons. Αλλα κόμματα να πας δεν έμειναν, φρένο

Δημήτρη, να σου θυμίσω ότι το χρέος ΔΕΝ το δημιούργησαν οι σταλινικοί (όπως τους αποκαλείς, που ανάθεμα και αν έχεις την παραμικρή ιδέα τι σημαίνει σταλινισμός). Αντίθετα το δημιούργησαν οι δικοί σου οι φιλελέδες και συνέχισαν να το τροφοδοτούν παρά τις αγαπημένες σου νεοφιλελεύθερες πολιτικές. Δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη δεν πάνε παρέα με τον καπιταλισμό, απόδειξη τα όσα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στην ΕΕ (θέλει να επιβάλλει πολιτικές σε εκλεγμένη κυβέρνηση), οι μπόμπολες, τα κανάλια χωρίς άδειες να κάνουν φτηνή προπαγάνδα, τύπους σαν τον γιούνκερ που έχουν στήσει χώρες πλυντήρια και δε συμμαζεύεται. Δε θα σκάσουμε βέβαια και αν δεν ακολουθήσεις το βηματισμό του λαού (δεν είναι συριζαίοι αυτοί που κατέβηκαν σήμερα στο σύνταγμα...), στο κάτω κάτω και στο '21 υπήρχαν και αυτοί που ήταν με το σουλτάνο. Όσοι δε γουστάρουμε να είμαστε αποικία θα πούμε ΟΧΙ την Κυριακή, οι υπόλοιποι μπορείτε να πάτε να γυαλίσετε τις βέρμαχτ της Μέρκελ.

ο σαμαρας εφερε μνημονια ο σαμαρας εφερε το χαος ο σαμαρας εφερε και τον τσιπρα στην εξουσια αφου απετυχε

@Δημήτρη Ναι στα χαράτσια, Ναι στα μνημόνια, Ναι στην υποδούλωση, Ναι στη **α που χρόνια μας δέρνει

Το μνημόνιο 1 το έφερε ο ΓΑΠ τον εκβίαζε και ο Σαρκοζί θυμάστε για τη μαμά του (γιατί άραγε;), Το μνημόνιο 2 το έφερε ο Σαμαράς-Βενιζέλος (γιατί άραγε;), Το μνημόνιο 3 θέλουν οι φίλοι των ποιο πάνω να το φορτώσουν στον Τσίπρα και μάλιστα ποιο επαχθές (γιατί άραγε;) ΟΧΙ στο μνημόνιο 3 και ισότιμη και ισόνομη αντιμετώπιση στην Ευρώπη της Αλληλεγγύης όπως είπε ο εμπνευστής της Ευρωπαϊκής Ιδέας Ρόμπερτ Σούμαν. ΟΧΙ!

Φιλελεύθερη πολιτικη στην Ελλαδα δυστυχώς δεν ασκήθηκε ποτε. Όλες οι κυβερνήσεις απο την μεταπολίτευση και μετά υπέκυψαν στον αριστερό λαϊκισμό. Η αριστερά δυστυχως κυριάρχησε ιδεολογικά στο κράτος, στα πανεπιστήμια, στα κανάλια, στη δήθεν πνευματική τάξη της θολοκουλτουρας και του τιποτα. Τις επιπτώσεις αυτές βιώνουμε σημερα. Η λαϊκίστικη αριστερα που επικράτησε στην κοινωνία, εμπόδιζε καθε πραγματική μεταρρύθμιση, συναλλάσσοτσν με το πολιτικό σύστημα με διορισμούς και προνόμια για τους βολεμένους των ΔΕΚΟ και του Δημοσίου καταληστεύοντας το κράτος, υποθηκεύοντας το μέλλον των νεων γενιών, απομυζώντας μέχρι και το τελευταίο σεντς που θα μπορούσε να διαθέσει ενα φτωχό κράτος για την προστασία των πραγματικών αναξιοπαθούντων. Το κυριότερο: εξέθρεψε το τέρας του λαϊκισμού και των ιδεοληψιών, εκπαιδευσε έναν ολόκληρο λαό στην αεργία, στην αριστερίστικη μαγκιά και στον τραμπουκισμό, στην στοχοποίηση των ιδιωτικών επενδύσεων και της επιχειρηματικότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι η οπισθοφυλακή της γενιάς του Πολυτεχνείου..το παλιό μέσω του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την τελευταία του μάχη, αλλά ευτυχώς ο λαός δεν θα εξαπατηθεί πάλι. Ιδέα για τον σταλινισμό φαντάζομαι πως έχουν καλύτερη απο εμένα και απο εσένα, οι χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης που έζησαν στο πετσί της τον περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων, τον ολοκληρωτισμό, τη φτώχεια και την εκπόρνευση και βλέπουν τώρα εμάς να θελουμε να αυτοκτονήσουμε και να γυρίσουμε εκεί που ηταν αυτοι 50 χρόνια πριν. Ο λαός θα σας δώσει την απαντηση την Κυριακή. Ιστορικά πάντα την έδινε σε αυτους που έβαζαν την πολιτικη ιδεολογία πάνω απο το εθνικη και ήθελαν την επιβολή κομμουνιστικών, αντιδημοκρατικών και ανθελληνικών αξιών. Και στη σημερινή εποχή δεν υπάρχει "πατερούλης" πια για αντιδημοκράτες και ολοκληρωτιστες...ο δυτικός κόσμος και η Ελλαδα θα προχωρήσει στο μέλλον και θα κλειδώσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τα φαντάσματα του ΣΥΡΙΖΑ...

Δημήτρη, οι δημοκράτες σαμαροβενιζελικοί πέρασαν 147 άρθρα σε ένα νόμο, χωρίς καν να τα έχουν διαβάσει, τόοοοσο δημοκράτες

@Δημητρης, μπράβο, πολύ σωστές τοποθετήσεις. άσε τους άλλους τους θολωμένους να βγάζουν αφρούς....το αστείο τελείωσε!

Και η Κυβέρνηση της πρώτης φοράς Φασιστερας παι τις ΠΝΠ βουή...αναπνευσαμε Δημοκρατία.

@Dimitris, απλά δεν έχει κανένα νόημα η συζήτηση μαζί σου. Έχεις φτιάξει μια παράλληλη πραγματικότητα στο κεφάλι σου μόνο και μόνο για να δικαιολογήσεις το ότι είσαι χρόνια δεξιός. Κανένα επιχείρημα δεν πρόκεται να σε πείσει, ακόμα και το άσπρο θα το δεις μαύρο. Χαρακτηριστικό της ζαλούρας που έχεις στο κεφάλι σου το "Η αριστερά δυστυχως κυριάρχησε ιδεολογικά ... στα κανάλια". Θα το ακούσει ο παπαδημητρίου, ο πορτοσάλτε και η λοιπή καμόρα και θα πηδήξουν από το βρετάνια από τη ντροπή τους. Φιλελέ πολιτική ασκείται από τη μεταπολίτευση (εκτός και θεωρείς το πασοκ αριστερά) αλλά προφανώς η κάθε πολιτική προσαρμόζεται στην ιδιαιτερότητα του κάθε λαού. Αλλιώς και εγώ μπορώ να σου πω ότι κομμουνισμός δεν εφαρμόστηκε ποτέ (ήταν ίδια η παρισινή κομμούνα με τη β.κορέα?). Σε ότι αφορά τον Στάλιν θα συμφωνήσουμε σε πολλά, αν και του αναγνωρίζω ότι πήρε τα σώβρακα του χίτλερ. Και γενικά δε νομίζω ότι θα βρεις εύκολα συριζαίο να τον πηγαίνει, αυτά τα λέτε εσείς οι φιλελέρες για να δημιουργείτε τους μύθους σας. Κάθε γραμμή που έχεις γράψει πατάει στον εικονικό κόσμο που έχεις φτιάξει, δεν έχει νόημα να συνεχίσω..

O Dimitris στις 29/06/2015 - 22:59 με το μακροσκελές σχόλιό του περιέγραψε το πελατειακό κράτος της Μεταπολίτευσης, τη μετάβαση από το αυταρχικό κράτος της δεξιάς των κοτζαμάνηδων στο μεγάλο φαγοπότι της περιόδου του τέλους του ψυχρού πολέμου. Λόγω των νεοφιλελεύθερων ιδεοληψιών του, συμπεριέλαβε τον Σύριζα στο πακέτο προς απόρριψη. Πρακτικά, οι κυρίαρχοι που μέχρι πρότινος, μέχρι δηλαδή τη στροφή του Γιωργάκη, για να ελέγχουν την κοινωνία στηρίζονταν στους πελατειακούς μηχανισμούς (και πιο παλιά στις δικτατορίες και τις δήθεν δημοκρατίες της μετεμφυλιακής δεξιάς), τώρα το πετυχαίνουν με η βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ και με την οικονομική ασφυξία και αυτό το ονομάζουν ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό. Νεοφιλελές του κερατά ο Dimitris.

Το Πασόκ νεοφιλελεύθερο στα πρώτα χρόνια? Δεν ξέρω τι πίνουν ορισμένοι, αλλά δε θα πάρουμε. Φιλελε (wow) πολιτική λέει ασκείται μετά τη μεταπολίτευση? Για τα 40 χρόνια μιλάμε...Εντάξει αγόρι μου, ήθελες κομμουνισμό, το καταλαβαίνουμε, γι' αυτό η πολιτική του Πασοκ σου φάνηκε νεοφιλελεύθερη, έχεις τα δίκια σου κι εσύ. Μη συνεχίσεις πράγματι, χορτάσαμε μπαρούφα και εικονική πραγματικότητα!

Ανώνυμε 30/06/2015 - 02:38 δεν καταλαβαίνεις τι διαβάζεις, θέλεις και να σχολιάζεις; Άστο, μη ρεζιλεύεσαι.

Καλά, άσε με εμένα να μην καταλαβαίνω τι διαβάζω. Από εσένα που δεν καταλαβαίνεις που ζεις καλύτερα είμαι!

@ Τρί, 30/06/2015 - 02:38. Μάλλον ο αντρέας ξαπόστειλε το δρεττάκη γιατί δεν ήταν αρκετά σοσιαλιστικό μέτρο η φορολόγηση των ακινήτων ε? πέταξε ένα ξεροκόματο στους πεινασμένους, έστεισε και ένα στρατό συνδικαλιστών που διέλυσε το συνδικαλιστικό κίνημα. σοσιαλιστική εμφάνιση με φιλελέ ουσία (δε μιλάω βέβαια για τον κόσμο που σίγουρα είχε στηρίξει τις ελπίδες του εκεί)

11:54 Κοίτα, η ουσία είναι ότι ο κρατισμός της εποχής εκείνης και της μεταγενέστερης δε ήταν σε καμία περίπτωση εφαρμογή νεοφιλελεύθερης πολιτικής, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι αυτό μας έφτασε ως εδώ (όπως θέλεις να πιστεύεις), πέρα από την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και ευρωπαϊκών επιδοτήσεων.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.