ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Πρώτα οι ανάγκες των ανθρώπων

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Πρώτα οι ανάγκες των ανθρώπων

Ιούνιος 29, 2015 - 20:58
7 σχόλια

Με ανακοίνωσή του που αφορά στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας καλεί τον κόσμο να ψηφίσει «όχι» στην πρόταση των δανειστών, παραθέτοντας ένα-ένα τα κύρια σημεία της επίμαχης πρότασης.

Τέλος, υπογραμμίζει: «Πρώτα οι ανάγκες των ανθρώπων».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας

Αυτά μας ζητάνε οι θεσμοί...

· Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά 

· Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση

· Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρείες  και τους ελεύθερους επαγγελματίες

· Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος) 

· Να αυξηθεί η φορολόγηση των αγροτών από 13% σε 26 % και προκαταβολή φόρου 100%

· Να περικοπούν κατά 900 εκατ. € (0,5% του ΑΕΠ) οι δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια 

· Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις

· Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ

· Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό (μείωση μέσω νέου υπολογισμού συντάξεων και εφάπαξ )

· Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους

· Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους πάνω από 700 εκατ. €

· Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6%

· Να νομοθετηθούν οι ομαδικές απολύσεις και να μην υπάρξει η επαναθέσπιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αν δεν το επιτρέψουν οι θεσμοί

· Να μειωθεί το ακατάσχετο των 1500 €  στις καταθέσεις

· Να αυξηθεί το επιτόκιο που ισχύει για τη ρύθμιση οφειλών

· Να μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο

· Να εφαρμοστούν πλήρως οι εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ (γάλα, ψωμί, αρτοποιεία, Κυριακές, απελευθέρωση επαγγελμάτων).

· Να υπάρξουν συντριπτικά πλήγματα στο ελληνικό φάρμακο.

· Να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ)

· Να πωληθούν οι μετοχές του ΟΤΕ που κατέχει το Δημόσιο

· Να μην επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 12 % στα κέρδη άνω των 500.000 για τη χρήση του 2014.

· Να μην επανέρθουν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές στα επίπεδα του 2014

 
Η εκβιαστική αυτή πρόταση που επιδόθηκε στη χώρα μας, σε συνδυασμό με την άρνηση για αναφορά στην απομείωση του χρέους και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, δε θα περάσει.  

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη 2015, ο κόσμος της εργασίας και ο Ελληνικός λαός καλούνται να δηλώσουν την απόφασή τους, να πουν ΟΧΙ στα μνημόνια, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στους εκβιασμούς που εκπορεύονται από το διεθνές, το ευρωπαϊκό και το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, ένα μεγάλο ΟΧΙ στην κατάλυση της δημοκρατίας. Ο λαός με την ευρύτατη, τη μαζική συμμετοχή του στη διαδικασία του δημοψηφίσματος θα ασκήσει με άμεσο τρόπο τη λαϊκή κυριαρχία.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, η νεολαία και ο λαός μας, για 5 χρόνια πλήρωσαν ακριβά τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επέβαλαν οι δανειστές και η τρόικα και εφάρμοσαν πιστά οι ντόπιοι υπηρέτες τους. Μάτωσαν κυριολεκτικά προκειμένου να πληρώνεται ένα άδικο, απεχθές και ταξικό χρέος. Ένα χρέος που φορτώθηκε στις πλάτες του λαού για να σωθούν οι τράπεζες και να διατηρηθεί η κερδοφορία και τα προνόμια του μεγάλου κεφαλαίου. 

Δε θα μας φοβίσουν οι εκβιασμοί, η τρομοκρατία, το οργανωμένο ψέμα, το κλείσιμο των τραπεζών. Ξέρουμε καλά από την ιστορία μας ότι τίποτα δεν κατακτήθηκε εύκολα, αλλά με κόπο και θυσίες. Δεν πρόκειται να μας φοβίσουν για να συνθηκολογήσουμε. Παραμένουμε ψύχραιμοι και αποφασισμένοι. Λέμε δυνατά το μεγάλο μας ΟΧΙ.

Η ψήφος της ερχόμενης Κυριακής, είναι μια ψήφος για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης. Πρέπει να πούμε ένα ΟΧΙ υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας σε αυτούς που θέλουν την Ελλάδα ταπεινωμένη και υποτελή. 

Λέμε ΟΧΙ στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα 
Λέμε ΟΧΙ στην καταστροφική και αδιέξοδη λιτότητα
Λέμε ΟΧΙ σε αυτούς που θέλουν τη δημοκρατία στο περιθώριο

ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ


7 Σχόλια

Πρώτα οι αναγκες των δημοσίων υπαλλήλων που ειναι ψηφοφοροι μας! Να ανοίξουμε την ερτ3 και να διορίσουμε την πελατεία μας!

Υπάρχουν για 5 χρόνια οι ουρές των ανέργων των σισιτιων, οι ουρές των μμεταναστών νέων,επιστημνοών,οι 4000 αυτοκτονιων.Και οι νεόπτωχοι των μνημοίνων Και η εξαθλίωση της Ελλάδας! Οπότε μόνο ΟΧΙΙΙΙΙ γερά,πολυ γερά!

Ρε provokatora είσαι όντως προβοκάτορας. Από μια επιστολή 5 σελίδων απομονώνεις μια γραμμή και την πετάς, ή διάβασες μόνο τη γραμμή αυτή σε κανα δελτίο ειδήσεων και καλύφθηκες; Μην τσιμπάτε ενημερωθείτε. Θέλει κόπο τι να κάνουμε αλλά αξίζει να έχεις δική σου γνώμη και όχι του Ευαγγελάτου ή του Παπαδητρίου.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.