Τζιούμης: Έγιναν αναλήψεις μετρητών από τον λογαριασμό της ΚΕΔΗΤ;

Τζιούμης: Έγιναν αναλήψεις μετρητών από τον λογαριασμό της ΚΕΔΗΤ;

Μάιος 29, 2015 - 20:14
12 σχόλια

Ύστερα από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Τρίπολης Δ.Παυλής και ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Τσούκας,  ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Τζιούμης  ζητά με επιστολή του να απαντηθούν μερικά ερωτήματα σχετικά με τις αναλήψεις χρημάτων από τον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΕΔΗΤ .

Προ πενθημέρου ύστερα από κάποια δημοσιεύματα στο διαδίκτυο,που μιλούσαν για αναλήψεις χρηματικών ποσών από τον τραπεζικό λογαριασμό της ΚΕΔΗΤ ,ζητήσαμε να μας δοθούν όλα τα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν την κίνηση του λογαριασμού, μαζί με τα αντίστοιχα νόμιμα παραστατικά (αποφάσεις ΔΣ, αναρτήσεις στην Διαύγεια,εντάλματα,κ.λ.π.).

Είμασταν πολύ προσεκτικοί όλες αυτές τις μέρες, επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι δεν πρέπει εύκολα και άκριτα να θίγονται υπολήψεις ανθρώπων.Aναμέναμε τα στοιχεία, τα οποία θα μας δίνονταν σήμερα Παρασκευή όπως ειπώθηκε από το ΔΣ της ΚΕΔΗΤ ,που έγινε την Δευτέρα, παρουσία μάλιστα και του κ. Δημάρχου.

Σήμερα έγινε νέο ΔΣ ,πάλι παρουσία του κ.Δημάρχου ,όπου όμως δεν μας εδόθησαν τα παραπάνω στοιχεία που ζητούσαμε.

Αποφασίσθηκε  όμως, να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στην  ΚΕΔΗΤ,από ορκωτό λογιστή για το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2014 έως και σήμερα. Αυτό είναι θετικό και συμφωνούμε απόλυτα να γίνει. Γνωρίζουμε όμως ότι αυτό απαιτεί μια διαδικασία που θα πάρει μεγάλο χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθεί (αποφάσεις ΔΣ, εγκρίσεις, διαγωνισμό κ.λ.π).Το θέμα όμως απασχολεί έντονα τους δημότες μας και δεν μπορεί να σέρνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα.Οι δράσεις μας σε θέματα διαφάνειας πρέπει να είναι άμεσες και αποτελεσματικές.

Ανεξάρτητα όμως από τον διαχειριστικό έλεγχο, που όπως είπαμε είναι μία χρονοβόρος διαδικασία, υπάρχουν ερωτήματα που εξακολουθούν σήμερα  να τίθενται, αμείλικτα, και για τα οποία απαιτούμε από την δημοτική αρχή άμεσες απαντήσεις.

Αυτά είναι τα εξής:

-Έγιναν αναλήψεις μετρητών από τον λογαριασμό ναι ή όχι?

-Αν έγιναν,από ποιον και γιατί έγιναν ?

-Πληρώθησαν κάποιες υποχρεώσεις της επιχείρησης?

-Είναι νόμιμο να γίνονται πληρωμές με ανάληψη μετρητών?

-Αν ναι ,να δοθούν στη δημοσιότητα και τα αντίστοιχα παραστατικά (αποφάσεις,τιμολόγια, επιταγές εντάλματα κ.λ.π).

Και βέβαια το κυριότερο ερώτημα,το οποίο θα έπρεπε από την πρώτη ημέρα να έχει απαντηθεί είναι το εξής:

-Υπάρχει αυτή την στιγμή ταμειακό έλλειμμα στην επιχείρηση?

Δηλαδή το αποθεματικό συν τα έσοδα που είχε η επιχείρηση αυτόν τον καιρό μείον τις υποχρεώσεις που έχει έως σήμερα εξοφλήσει, ταυτίζονται με το ταμειακό υπόλοιπο που έχει σήμερα στην τράπεζα?

-Ή λείπουν χρήματα?

Τα παραπάνω είναι ερωτήματα που μία επιχείρηση που έχει διοικητική υπηρεσία και λογιστική υποστήριξη, όπως είναι η ΚΕΔΗΤ, μπορεί να τα απαντήσει ανά πάσα στιγμή.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που πέντε ημέρες τώρα, αυτά δεν έχουν απαντηθεί.

 Επειδή λοιπόν οι πολίτες απαιτούν άμεσα,διαφάνεια και λογοδοσία και επειδή δεν πρέπει να παραμένουν σκιές πάνω από αιρετούς και υπαλλήλους και κυρίως πάνω από την επιχείρηση, ζητούμε να δώσετε άμεσα τις απαντήσεις ,με τα αντίστοιχα στοιχεία, στην δημοσιότητα.

Δελτίο Τύπου


12 Σχόλια

Μπορεί να είναι κίνηση διασφάλισης των μετρητών ενόψει bank run

Λίγο άσχετο αλλά και σχετικό. Βγαίνει δελτίο τύπου με σημείο στίξης το αγγλικό ερωτηματικό; Είναι δυνατόν;

O Κωστας δεν το περιμενε αυτο το χαλι της πολης γι αυτο βγαινει τωρα και του τα χωνει.Μαλιστα θα παει και στον εισαγγελεα ....

Ο Κωστας φιλε τον αγκαλιαζε και τον στηριξε την δευτερη κυριακη δεν τον ηξερε και Καλα δεν ηξερε δεν ρωταγε . Α ρε Κωστακη στο εφαγε το κεφαλι ο ΚΟΥΡΟΣ και η παρεατου

Ρε παιδια εκεινος ο Τσαμουλος που ειναι ? Τοσο φιλος του ειναι οΠαυλης που δεν θελει να τον εκθεση ? Η του υποσχεθηκε οτι σε4 χρονια θα τον στηριξει για δημαρχο? Α ρε Νικολακη μονο για φαγητο κανεις

21:54 Ναι, μάλλον ΤΟΣΟ φίλος του. Δεν εξηγείται διαφορετικά ο κύριος : "τα χώνω για να συζητιέμαι" ή και Αγγλιστί (σε ελεύθερη μετάφραση) : "Bad publicity is better than no publicity", να ποιεί την νύσσαν τόσες μέρες!!! Και τη Γιαννούλη ξέχασες. Τώρα που δεν έχει κάτι να ψηφίσει, που να παραθερίζει άραγε αυτή η ψυχή???

Αραγε γιατι εφυγε ο Τσιαμουλος απο την παραταξη Παυλη πριν δυο χρονια;;;;Ηξερε κατι που καποιοι καταλαβαινουν σιγα σιγα;;;;

@21:02 Ωραία εξήγηση δίνεις φίλε...σχεδόν μας έπεισες. Πάντα μπροστά από όλους τους άλλους ο Νικολάκης. Δώσε μας τώρα αν έχεις την καλοσύνη και μια εξήγηση για το τουμπεκί ψιλοκομμένο που κάνει ο Νικολάκης τις τελευταίες μέρες...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.