Για ξεδιάντροπη στάση της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Τατούλης (video)

Για ξεδιάντροπη στάση της κυβέρνησης κάνει λόγο ο Τατούλης (video)

Μάιος 28, 2015 - 14:06
5 σχόλια

Δριμεία επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 28 Μαΐου στην έδρα της Περιφέρειας 
 

Έκανε λόγο για «αχταρμά παρεμβάσεων» από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, καθώς από τη μια, όπως είπε, ο Πρωθυπουργός μιλάει για ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και από την άλλη, στελέχη της κυβέρνησης κάνουν δηλώσεις που καμία σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν έχουν αλλά εκφράζουν ένα «σκληρό πολιτικό ροκ» που απευθύνεται σε κομματικό κράτος που δεν έχει καμία σχέση με την παγκόσμια πραγματικότητα.

«Η περιφερειακή αρχή με ξεκάθαρη εντολή από την πρώτη στιγμή και σε συνεχείς διαβουλεύσεις προσπάθησε να συζητήσει με την κυβέρνηση, η οποία όμως αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα με ευκαιριακό τρόπο», υπογράμμισε.
Πριν από λίγες μέρες, όπως είπε ο κ. Τατούλης, στη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών, υπήρξε πλήρης απουσία πολιτικής κατεύθυνσης, ενώ έκρινε ευκαιριακή τη λειτουργία αυτής της συνάντησης. Μάλιστα, όπως είπε, ο υπουργός έφυγε από τη συνάντηση, ενώ έλειψαν και άλλοι παράγοντες. 
«Εκεί υπήρξε επιλεκτική πρόσκληση στον κ. Πατσαρίνο, με την αιτιολογία, ''αφήστε τον να πει την άποψή του''», ανέφερε ο κ. Τατούλης. Αυτό, κατά την άποψή του, δημιουργεί προβλήματα σεβασμού στη δημοκρατία. Όπως είπε,

Παλαιότερα μπορεί να υπήρχαν κάποιες εκτροπές, αλλά πάντοτε σε ένα πλαίσιο σκληρής κριτικής, όχι ξεδιάντροπης στάσης

«Ο κ. Πατσαρίνος κατηγορεί την Περιφέρεια και δεν έχει καμία επίγνωση των ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια, καθώς επιμένει να παραμείνουν ανοιχτοί οι ΧΑΔΑ, διακινδυνεύοντας τυχόν εκ νέου προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο», υπογράμμισε.
Και επεσήμανε ότι ο μόνος τρόπος για να παραμείνουν ανοιχτοί οι ΧΑΔΑ, είναι να εγκριθούν από την ΕΕ, όχι από την ελληνική κυβέρνηση.

«Την σήμερον ημέρα θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί, ο θεσμός της Περιφέρειας είναι ο μεγάλος θεσμός της δημοκρατίας απέναντι σε κάθε απειλή για τη δημοκρατία. Να σταματήσουν τα κυβερνητικά στελέχη να κομπορρημονούν, να καταλάβουν ότι αυτή η χώρα δεν έχει δοθεί με λευκή σελίδα σε κανέναν απολύτως. Δεν μπορεί να λέει ο υπ. Εσωτερικών ότι είναι αντίθετος με τις ΣΔΙΤ, όταν πριν από δύο μέρες η επίτροπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα χρηματοδοτηθεί ένα έργο επεξεργασίας αποβλήτων», είπε, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική επί του θέματος.

Τα πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ είναι η αρχή, έρχονται τα πρόστιμα για την υδρορρύπανση. Κανένας δεν είχε άποψη όταν μιλούσαμε εμείς για αυτά τα ζητήματα. Ούτε η τότε κυβέρνηση ούτε η τότε αντιπολίτευση. Η τότε αντιπολίτευση έλεγε ότι δεν ήταν αναγκαία η συμμόρφωση με ευρωπαϊκές οδηγίες

«Η κυβέρνηση κινείται χωρίς άποψη, σχέδιο, πρόταση. Να διαβεβαιώσω ότι θα πολεμήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να υλοποιήσουμε τις υποσχέσεις μας στους πολίτες», είπε τέλος ο περιφερειάρχης.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Δριμεία επίθεση Τατούλη στην κυβέρνηση


5 Σχόλια

Είσαι<< τέλειος >>Πάπα ... (έχεις το αλάθητο!!!! ).........Η χαμηλοβλεπούσα ................<<.στήριγμα>>.

Mήπως διαμαρτύρεσε για τον κάτωθι λόγο;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; <<<Νίκος Βούτσης, ( είπε σε εκπομπή) ακυρώσαμε τους διαγωνισμούς που ήταν για τα φαραωνικά εργοστάσια»! «Για την Πελοπόννησο, θα ακυρωθεί ο διαγωνισμός» ρώτησε συγκεκριμένα ο Νικήτας Κακλαμάνης. «Όλα θα ακυρωθούν» ήταν η απάντηση του Νίκου Βούτση!>>> Επιτέλους...... πήραν χαμπάρι τον *** Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τους κολλητούς του στην ΤΕΡΝΑ..........

Όταν ο Τατούλης τα βρίσκει σκούρα επικαλείται τα περί Σοβιετίας.Μάλλον του λείπει ο Φούχτελ,

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.