«Μη διανοηθεί κανείς να πειράξει το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» (video)

«Μη διανοηθεί κανείς να πειράξει το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου» (video)

Μάιος 28, 2015 - 21:00
1 σχόλια

«Να μη διανοηθεί κανείς να πειράξει το έργο της Περιφέρειας» τόνισε ρητά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για το έργο της Ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων

Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Τσιρώνης επισκέφθηκε την Τρίπολη, προκειμένου να συναντηθεί τόσο με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη όσο και με τους δημάρχους της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, και αμέσως μετά, παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, όπου διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε σχέση με τον σχεδιασμό που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον οποίον διαφωνεί η κυβέρνηση.

Όταν ετέθη από δημοσιογράφο η δήλωση του κ. Βούτση στην εκπομπή της Έλλης Στάη ότι θα ακυρώσει τον διαγωνισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τα απορρίμματα, ο κ. Τατούλης υπερασπίστηκε με σθένος τον περιφερειακό σχεδιασμό για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων. Υψώνοντας τους τόνους, επεσήμανε: «Δεν μπορεί κανένας από την κυβέρνηση να σταματήσει το δικό μας έργο. Είναι μια πολιτική αντίληψη που θα μετατρέψει την Ελλάδα σε Σοβιετία το 2015. Θέλω οι κύριοι υπουργοί όταν έρχονται εδώ και μας επισκέπτονται, να έχουν το ίδιο θάρρος και την ίδια αποφασιστικότητα με εμάς και να τοποθετούνται στα ίσα. Ο κ. Βούτσης να καθήσει εκεί που είναι και να μην παραβιάσει το Σύνταγμα. Δεν μπορούν να θέλουν να αποδομήσουν έναν δημοκρατικό θεσμό. Θα μας βρουν απέναντι. Θα είμαστε απέναντι στον οποιονδήποτε»

«Σταματήστε αυτό το θέμα περί ποσοτήτων, των εγγυημένων ποσοτήτων. Σεβαστείτε τη μελέτη που έχουμε κάνει, εμείς προβλέπουμε ανακύκλωση πάνω από 70% και η ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα θα είναι 150.000 τόνοι. Εσείς το λέτε αυτό μια θεωρητική προσέγγιση», ανέφερε ο περιφερειάρχης. «Σας το είπε ξεκάθαρα ότι ΧΥΤΥ δεν μπορείτε να κάνετε, γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε μονάδα επεξεργασίας», συμπλήρωσε.

Εμείς σας λέμε ότι δεν μπορείτε να μας πειράξετε, δεν μπορείτε να πειράξετε το σχέδιό μας, γιατί οι θεσμοί έχουν συνέχεια, καθώς αυτά που κάνουμε εμείς τώρα, τα διαβουλευτήκαμε με τους πολίτες και οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν», τόνισε ο κ. Τατούλης, σε σχέση με τον θεσμικό ρόλο της αιρετής περιφερειακής αρχής.

«Βγήκαμε μπροστά και στηρίξαμε την κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης» τόνισε ακόμη ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, «δεν θα ανεχθούμε ωστόσο σε καμία περίπτωση την παραβίαση της θεσμικής μας αυτονομίας και του Συντάγματος, απ’ όσους επιχειρήσουν να ισοπεδώσουν τη θεσμική ταυτότητα της Περιφέρειας».

«Αν επιχειρήσουν να σταματήσουν το έργο μας θα δημιουργηθούν τεράστια πολιτικά ζητήματα και στο εσωτερικό της χώρας, αλλά και στη συνεργασία μας με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και κατέθεσε τη σύσσωμη αντίθεση της περιφερειακής αρχής σε τέτοιες πρακτικές.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Τατούλης «Κανείς δεν μπορεί να πειράξει το


Υπάρχει 1 Σχόλιο

<< ......διασταύρωσαν τα ξίφη τους σε σχέση με τον σχεδιασμό που προωθεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου, με τον οποίον διαφωνεί η κυβέρνηση........«Βγήκαμε μπροστά και στηρίξαμε την κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές της διαπραγμάτευσης» ...... >> Αυτό ήταν!!!!!! Μας λύθηκαν οι όποιες απορίες ......Όμως πως μπόρεσε και έπεισε όλους τους Περιφερειάρχες να κάνουν το ίδιο?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.