Τατούλης: Τα πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ να τα πληρώσουν οι υπεύθυνοι

Τατούλης: Τα πρόστιμα για τους ΧΑΔΑ να τα πληρώσουν οι υπεύθυνοι

Μάιος 28, 2015 - 13:23
9 σχόλια

Δριμεία επίθεση εναντίον των δημάρχων και άλλων πολιτικών παραγόντων εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Πέμπτη 28 Μαΐου στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, στον απόηχο των προστίμων που επιβάλλονται στην Ελλάδα από την ΕΕ για τους ενεργούς ΧΑΔΑ, ενώ επεσήμανε ότι τα πρόστιμα προήλθαν από παράβαση καθήκοντος όλων όσοι ήταν υπεύθυνοι για την κατάργησή τους και ολιγώρησαν. 

Όπως παρατήρησε, τα προβλήματα στη χώρα συνεχώς επιδεινώνονται, «διότι για άλλη μία φορά η κυβέρνηση κολυμπάει σε θολά νερά, δεν έχει πρόταση, προσπαθεί να ανιχνεύσει προτάσεις μέσα σπό τις ιδεοληψίες της, τα προβλήματα που κλήθηκε να επιλύσει τα επιδεινώνει συνεχώς, επειδή δεν έχει ούτε καν κάποιο σχέδιο ούτε ίχνη σχεδίου, για το πώς θα έπρεπε να αντιμετωπίσει αυτή τη δύσκολη περίοδο, κατά την οποία η χώρα διαπραγματεύεται ένα πρόβλημα επιβίωσης».

Στη συνέχεια, έκανε λόγο για αχταρμά παρεμβάσεων από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, καθώς από τη μια, όπως είπε, ο Πρωθυπουργός μιλάει για ευρωπαϊκό προσανατολισμό, και από την άλλη, στελέχη της κυβέρνησης κάνουν δηλώσεις που καμία σχέση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο δεν έχουν αλλά εκφράζουν ένα «σκληρό πολιτικό ροκ» που απευθύνεται σε κομματικό κράτος που δεν έχει καμία σχέση με την παγκόσμια πραγματικότητα.

«Η περιφερειακή αρχή με ξεκάθαρη εντολή από την πρώτη στιγμή και σε συνεχείς διαβουλεύσεις προσπάθησε να συζητήσει με την κυβέρνηση, η οποία όμως αντιμετωπίζει τα μεγάλα προβλήματα με ευκαιριακό τρόπο», υπογράμμισε.

«Να θυμίσω ότι από την πρώτη στιγμή μίλησα στους δημάρχους στις αλλεπάλληλες συζητήσεις για τα πρόστιμα. Εκεί οι δήμαρχοι, ενώ συμφωνούσαν μαζί μας, δεν πήραν καμία πρωτοβουλία για να συμμορφωθούν. Τα πρόστιμα δυστυχώς με νόμο της κυβέρνησης μετακυλίονται στις πλάτες των δημοτών», ανέφερε για τις προσπάθειες της Περιφέρειας να συνεννοηθεί με τους δημάρχους.

Και στη συνέχεια, «φωτογράφισε» πολιτικούς παράγοντες, όπως είπε, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την επιβολή των προστίμων.

«Τα πρόστιμα ήρθαν», διαπίστωσε. 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστάτησε στην πρωτοβουλία, ήμασταν οι πρώτοι που διαμορφώσαμε ένα μοντέλο για την επίλυση του προβλήματος. Το κάναμε σε μια γενικότερη στρατηγική, για να μετατρέψουμε την Περιφέρεια σε αειφόρο και να δημιουργήσουμε υπεραξίες στα προϊόντα και στο φυσικό περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής», ανέφερε σε σχέση με το σχέδιο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αστικών αποβλήτων.

Ακολούθως, καταφέρθηκε εναντίον των δημάρχων, εξαιρώντας μόνο ορισμένους οι οποίοι ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ενσωματώσουν αυτή την αντίληψη της Περιφέρειας στο πρόγραμμά τους. Αλλά οι περισσότεροι, όπως είπε, έμειναν έξω από αυτή τη διαδικασία. «Εμείς εξασφαλίσαμε χρήματα για την αποκατάσταση των χωματερών, ένα πολύ μεγάλο ποσόν, και αρχίσαμε να κάνουμε τις μελέτες για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Οι δημοτικές αρχές δεν είχαν φροντίσει να δημιουργήσουν μια ενδιάμεση λύση, και συνέχισαν να χρησιμοποιούν τους ΧΑΔΑ. Για να ολοκληρώσουμε τις μελέτες αποκατάστασης, κάναμε τροποποιήσεις τρεις και τέσσερις φορές, επειδή αυξανόταν ο όγκος των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεχνικό πρόβλημα στις μελέτες», ανέφερε χαρακτηριστικά για το ζήτημα της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ.

Κατόπιν, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ότι ο ίδιος έχει εισηγηθεί τα πρόστιμα να επιβάλλονται στα φυσικά πρόσωπα που έδειξαν αδυναμία και ανικανότητα να χειριστούν αυτά τα πρόστιμα. «Η παράβαση καθήκοντος δημιούργησε το πρόβλημα. Υπάρχουν ποινικές και αστικές ευθύνες», τόνισε. Και αναφέρθηκε για άλλη μία φορά σε πολιτικά πρόσωπα παρατάξεων που κάθε φορά δυναμίτιζαν το κλίμα, όπως είπε, με αποτέλεσμα η λύση να αντιμετωπίζει εξ αρχής μεγάλες δυσκολίες, θυμίζοντας και τα θλιβερά γεγονότα στο Περιφερειακό Συμβούλιο.


9 Σχόλια

ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ, Ο ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ ΚΙ Ο ΠΑΥΛΗΣ ΠΟΥ ΦΤΙΑΞΑΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΣΟΥΣ. ΑΣΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ. ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τατούλη στενεύει ο κλοιός γύρω σου (δεματοποιητής Ερμιονίδας, καθυστέρηση πάνω από 2 χρόνια για αποκατάσταση ΧΑΔΑ και ολοκληρωμένη λύση κ.λ.π.) και πετάς πάλι τη μπάλα στην εξέδρα...

Ε ρε τι κάνει ο άνθρωπος όταν στριμωχτεί άσχημα.....δαγκώνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Το θέμα είναι ότι τα δαγκώματα του δεν αγγίζουν κανέναν. Ήρθε η ώρα να υποστεί τις συνέπειες.

<<Χαίρομαι>> για την απύθμενη αυτογνωσία σου!!!!! <<Συμφωνώ>>είσαι τέλειος, οι άλλοι φταίνε.........Λες και μιλάει το χόρτο............................

Γιαννάκη σμυρνιωτη για σένα χτυπάνε οι καμπάνες!! Τοκ,τοκ,τοκ,τοκ τελειώνει ο χρόνος σου!!

Χα, Χα, Χα!!! Ο Σμυρνιώτης πάντα έλεγε και επιβεβαιώθηκε από τα δικαστήρια ότι μοναδικός αρμόδιος για τη διαχείριση των απορριμμάτων από το Δεκέμβρη του 2010 και μετά είναι η Περιφέρεια. Ο Παυλής που τον έβαλε ο Τατούλης να κάνει μηνύσεις στο Σμυρνιώτη γιατί είχε δήθεν την αρμοδιότητα θα του κάνει παρέα στη "στενή"...

Α ρε κατακαημένη Αράχωβα...κοίτα ποιοι μιλάνε για τέλος χρόνου. Αυτογνωσία ίδια με του Τατούλη ένα πράμα......

ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ.ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΚΟΤΣΙΑΝΗΣ-ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ-ΠΑΥΛΗΣ.ΑΛΛΟΙ ΟΜΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ.ΚΟΝΤΟΣ ΨΑΛΜΟΣ.

Σοφάκι άσε μας με τον...."πεντακάθαρο" φίλο σου το ΝικοΛΑΚΗ. Μας κούρασες!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.