Τότσης: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πυροπροστασίας στον Άγιο Βλάση (video)

Τότσης: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα πυροπροστασίας στον Άγιο Βλάση (video)

Μάιος 27, 2015 - 15:36
8 σχόλια

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο αντιδήμαρχος και υπεύθυνος καθαριότητας του Δήμου Τρίπολης κ.Τότσης Ηλίας, όπου, μεταξύ των θεμάτων που ανέλυσε, απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο οποίες αφορούσαν στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ο κ. Τότσης ανέφερε ότι μετά την ταλαιπωρία που είχαν υποστεί οι δημότες με τους όγκους των απορριμμάτων οι οποίοι έπνιγαν τον Δήμο της Τρίπολης περίπου για δύο μήνες, τα απορρίμματα μεταφέρονται στον Άγιο Βλάση στην περιοχή μεταξύ Τρίπολης και Σιλίμνας.

Τα απορρίμματα από τον Άγιο Βλάση μεταφορτώνονται σε κοντέινερ και φεύγουν για το «πράσινο» σημείο στην Κορινθία, ύστερα από τησύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο δήμος έχει προκηρύξει διαγωνισμό για άλλη μία εργολαβία 2.500 τόνων, προκειμένου να υπάρχει λύση και όταν λήξει η σύμβαση της Περιφέρειας. Προχωρεί κανονικά η διαδικασία της αποκομιδής και στη συνέχεια της μεταφόρτωσης, με στόχο μετά το καλοκαίρι να μην υπάρχουν απορρίμματα στον Άγιο Βλάση.

Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες, όπως ανέφερε, να προχωρήσει και το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης,όπως είπε ο αντιδήμαρχος, στο Μεγαβούνι, προκειμένου να μην ζήσει η πόλη της Τρίπολης ξανά τον τρόμο των απορριμμάτων.

Έως τον Αύγουστο και λίγο μετά τα απορρίμματα του Δήμου Τρίπολης θα μεταφέρονται σε κάποιο κέντρο διαλογής και η πόλη θα είναι καθαρή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι πολίτες δεν πρέπει να προσέχουν στο τι και πώς εγκαταλείπουν τα απορρίμματάτους, υπογράμμισε. Πάντα τα οι σακούλες θα πρέπει να τοποθεοτύνται μέσα στους κάδους και πάντα οι κάδοι πρέπει αν είναι κλειστοί. Ο αντιδήμαρχος είπε ότι ευελπιστεί από εκεί και πέρα ο δήμος να είναι έτοιμος να διαχειριστεί τα απορρίμματα στο Μεγαβούνι.

Σε ερώτηση σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Άγιος Βλάσης, είπε ότι καθημερινά φεύγουν απορρίμματα από το σημείο. Στη συνέχεια, επεσήμανε ότι τηρούνται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις: ο χώρος φυλάσσεται από εταιρία, ενώ υπάρχουν πυροσβεστικά οχήματα του στο σημείο.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Τότσης για διαχείρηση απορριμμάτων


8 Σχόλια

Αφού έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα Πυροπροστασίας τότε γιατί φέρατε και ψηφίσατε το κόψιμο δένδρων για δημιουργία αντιπυρικής ζώνης; Και σε τελική ανάλυση τα μέτρα πυροπροστασίας τα αποφασίζει η Πυροσβεστική και η αρμόδια τριμερής επιτροπή από Πυροσβεστική, Αστυνομία και Δασαρχείο και όχι εσύ και ο Παυλής κύριε Τότση. Τέλος, σε κάθε περίπτωση, ακόμα και σε έκτακτη ανάγκη, απαγορεύεται κάθε απόρριψη και αποθήκευση απορριμμάτων σε ακτίνα 500 μέτρων από δάσος.

Κακό καλοκαίρι θα περάσουμε κι ας λέει ότι θέλει ο Τότσης. Κι ας μη γελιόμαστε, αν τους αφήσουμε ανενόχλητους, δε θα είναι και το μόνο με σκουπίδια στον Αγ. Βλάση. Δεν είναι ικανοί να κάνουν διαχείριση απορριμάτων αυτοί. Γιατί βάζει όριο το τέλος του καλοκαιριού κάνοντας διαβεβαιώσεις-κουραφέξαλα για πυροπροστασία? Μετά το καλοκαίρι που θα έχουν περάσει το....σκόπελο της πυροπροστασίας να δείτε τις νέες ημερομηνίες που θα δίνουν για τη....διαχείριση! Το νόμο για τα 500 μέτρα τον ξέρουμε όλοι, ας μην τον υπενθυμίζουμε πάλι, οι τύποι είναι παράνομοι, άσχετοι, και επικίνδυνοι!

15:45 Ακριβώς. Σε ακτίνα 500 μέτρων. Η ζώνη που ήθελαν να κάνουν πόσα μέτρα είναι? 50 μέτρα. Τι να κάνουμε, αυτά να τα σκεφτόμαστε νωρίτερα, ότι δηλαδή το χωράφι του φίλου μας είναι 0 μέτρα από δασική έκταση, και να μη μετράμε απλώς πόσα σπίτια έχει εκεί γύρω. Αν δηλαδή είναι κάτω από 20, κάνούμε ντου "άφοβα" (παρόλα αυτά μες τη νύχτα) και τους γράφουμε όλους και όλα!

Κλείσανε σα να λέμε αυτές τις μέρες οι παλιές...οι δηλωμένες, με πιστοποιητικό, και έμεινε να κάνει πιάτσα η καινούρια, η αδήλωτη και λαθραία εκ...Μολδαβίας.

Μιας και μιλάμε για π...... με εκείνη την παλιά π...... το Πλάτωμα τι έγινε, βρέθηκε κανείς να την αποκαταστήσει;; Παραμεγάλωσε πια...χαχαχα.

Γι' αυτήν ό,τι πουν οι ντ@@@@@δες. Έχει και πολλούς. Άλλο είναι το θέμα όμως. Ο Μήτσιος που είναι? Θέλουμε Μήτσιο να μας τα πει. Μόνο ο δικός του ο λόγος έχει κύρος.....

Ο Μήτσιος έχει άλλες δουλειές αυτές τις μέρες. Τρέχει και δε φτάνει να βρει κάτι τιμολόγια.....

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.