Μετρήστε τα εκτός λειτουργίας φανάρια στην Τρίπολη (photos+video)

Μετρήστε τα εκτός λειτουργίας φανάρια στην Τρίπολη (photos+video)

Μάιος 27, 2015 - 07:36
4 σχόλια

Όλες οι μεγάλες πόλεις της Ελλάδας έχουν την πολυτέλεια να έχουν φθηνούς σηματοδότες οι οποίοι ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων με τη χρήση λαμπτήρων, οι οποίοι φωτοβολούν εναλλασσόμενα και περιοδικά.
Οι φωτεινοί σηματοδότες τοποθετούνται σε καίρια σημεία του δρόμου, όπου υπάρχει πυκνή κίνηση αλλά και μεγάλη κινητικότητα πεζών.
Ένας φωτεινός σηματοδότης βρίσκεται σε λειτουργία απενεργοποίησης όταν χρησιμοποιεί παλλόμενα μόνο το πορτοκαλί φως. Σε αυτή τη περίπτωση, ένα ρεύμα κυκλοφορίας έχει μόνιμα παλλόμενο κίτρινο φως, το οποίο επιβάλλει ανακοπή ταχύτητας και παραχώρηση προτεραιότητας σε πεζούς και στο άλλο ρεύμα κυκλοφορίας, το οποίο διέρχεται ελεύθερα χωρίς σηματοδότες.

Τα λεγόμενα και ως «φανάρια» είναι διασκορπισμένα σε πολλές περιοχές της Τρίπολης βοηθώντας την ομαλή λειτουργία της κυκλοφορίας και την αποφυγή ατυχημάτων.
Το πρόβλημα με τα φανάρια, όμως, ξεκινά όταν αυτά βγαίνουν εκτός λειτουργίας.

Μερικές από τις οδούς όπου τα φανάρια είναι εκτός λειτουργίας στην Τρίπολη:

Στην οδό Σεραγίου, στη Χατζηχρήστου όπου βρίσκεται και το 9ο Δημοτικό Σχολείο, η Παπαρρηγοπούλου και η Αγίου Κωνσταντίνου, όπου τα φανάρια είναι πορτοκαλί εδώ και πάρα πολλούς μήνες, στην οδό Μουτζουροπούλου  και Πελάγους, όπου και πάλι υπάρχουν κοντά σχολεία όπως το 2ο και το 3ο Λύκειο καθώς και παιδικοί σταθμοί, αλλά πρόβλημα υπάρχει και στην Επαρχιακή Οδό Στενού – Κακουρίου.

Δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχουν προκληθεί τροχαία ατυχήματα καθώς οι οδηγοί δεν είναι προσεκτικοί και δεν μειώνουν ταχύτητα, παραβιάζουν το στοπ και γενικώς δεν τηρούν τους κανόνες.

Ο Δήμος Τρίπολης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να λύσει το πρόβλημα και να φτιάξει τα φανάρια αλλά κάτι τέτοιο έχει καθυστερήσει ανεπίτρεπτα, θέτοντας σε κίνδυνο την ακεραιότητα των πολιτών του δήμου και όχι μόνο.

Το βέβαιον είναι ότι όπου υπάρχουν σχολικές μονάδες και δεν λειτουργούν τα φανάρια, είναι αναγκαίο να υπάρχει σχολικός τροχονόμος ο οποίος θα ρυθμίζει την κυκλοφορία. Όσο για τους οδηγούς, αυτοί πρέπει αν είναι διπλά προσεκτικοί, διότι στον δρόμο δεν κυκλοφορούν μόνο οχήματα, αλλά και ποδήλατα, μηχανές, αλλά και πεζοί όπως μικροί μαθητές.

Οι φωτογραφίες είναι από την Τρίτη 26 Μαΐου 

Ειδήσεις: 

4 Σχόλια

φαινεται πως ο παυλης και ο βοσνος ακομα εκπαιδευουν τον υπαλληλο δημου που θα αναλαβει να τα φτιαχνει χωρις κοστος !!!! ωραιο ανεκδοτο ...... για την κεδητ μουγκα ακομα ????

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΗΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΔΗΤ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!

Τσουκα τι εγινε τωρα; oλα καλα Τασουλη. για την ΚΕΔΗΤ μιλαμε

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.