Η αύξηση ΦΠΑ κατά 120% θα τσακίσει τις μικρές επιχειρήσεις της Αρκαδίας

Η αύξηση ΦΠΑ κατά 120% θα τσακίσει τις μικρές επιχειρήσεις της Αρκαδίας

Μάιος 26, 2015 - 09:46
8 σχόλια

Εντονότατες αντιδράσεις προκαλεί στον τουριστικό κλάδο η πιθανή αύξηση του ΦΠΑ, με εκπροσώπους του ΣΕΤΕ να κάνουν λόγο για καταστρεπτικές συνέπειες μετά τη συνάντησή τους σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Για τις αυξήσεις του ΦΠΑ οι οποίες φημολογούνται ότι θα πλήξουν τον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μίλησε ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου και της Ένωσης Ξενοδόχων Αρκαδίας καθώς, όπως τόνισε, κάτι τέτοιο θα έχει καταστρεπτικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία αλλά και για την ελληνική τουριστική επιχειρηματικότητα.

Μια αύξηση του ΦΠΑ της τάξεως του 120% θα σημαίνει μείωση της ανταγωνιστικότητας σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες όπως η Ιταλία, Τουρκία, Ισπανία, Γαλλία και άλλες χώρες γύρω από τη Μεσόγειο. Ο ΦΠΑ αυτή τη στιγμή βρίσκεται για τη διαμονή στον 6,5% και στο 13% για την εστίαση.

Αν τελικώς ικανοποιηθεί η απαίτηση των δανειστών, τόνισε ο κ. Μαρινάκος, και σκαρφαλώσει στα ύψη ο ΦΠΑ, η τουριστική επιχειρηματικότητα θα καταστραφεί καθώς η Ελλάδα θα είναι ένας απλησίαστος τουριστικός προορισμός.

Δυστυχώς την οποιαδήποτε επιβάρυνση στην οικονομία θα την επωμιστούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κίνδυνο το κλείσιμο των επιχειρήσεων με ό,τι επακόλουθα μπορεί να έχει αυτό.

Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στην αύξηση του ΦΠΑ αλλά στην εισπραξιμότητά του, έτσι πρέπει να ενταθούν οι έλεγχοι και όχι να καταστραφεί η τουριστική οικονομία της Ελλάδας, είπε, τέλος, ο κ. Μαρινάκος.


8 Σχόλια

αφου δεν κόβετε αποδείξεις τι κανετε τέτοιο χαμό. ειδικά αν έρθει γνωστός την πάτησε στο ξενοδοχείο. ειδικά εκει το θεωρείτε δεδομενο οτι δεν θα κοψετε τίποτα.

Και κοιτα να δεις που για τις εντυπώσεις γράφετε 120%!!! δηλαδη το 6,5 φπα σε 13% για παραδειγμα είναι 3-4-5 ευρώ στο 50αρικο αλλα για τις εντυπώσεις το γράφουμε εως 100-120%

2-3 ευρώ ειναι στο 50αρικο και αν... και θα πλήξει αυτούς που κόβουν αποδείξεις. Η ελλάδα έχει ανεβει πολυ σε τουρισμό και αφου βγάζουν περισσότερα αν δώσουν και κάτι παραπάνω σε εφορια

Λάθος το άρθρο... Τώρα δεν θα κόβει κανείς απόδειξη και θα ανακάμψουν οι μικροί και οι μεσαίοι...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.