Χουντής: Συμφωνία για όλα επιδιώκει η κυβέρνηση

Χουντής: Συμφωνία για όλα επιδιώκει η κυβέρνηση

Μάιος 25, 2015 - 11:54
17 σχόλια

«Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία, θα απαιτηθεί η πολιτική βούληση του λαού», υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Ο Νίκος Χουντής, αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, μίλησε το πρωί της Δευτέρας 25 Μαΐου στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega».

«Μια συμφωνία-λύση προκειμένου να αντιμετωπιστούν και τα προβλήματα της ρευστότητας και τα προβλήματα του χρέους και της ανάπτυξης» είναι ο στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε στους δύο δημοσιογράφους.

Ακόμη, επεσήμανε ότι δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια, και ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές της: «Αν έχει κατανοηθεί ότι δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και με εκφρασμένη την πολιτική βούληση των ηγετών στη Ρίγα, τότε είμαστε κοντά σε συμφωνία». Και συμπλήρωσε ότι η Κριστίν Λαγκάρντ δεν θα μπορέσει να ισχυριστεί αυτή τη φορά ότι τα λεφτά της εκείνη τα πήρε, όπως είπε, διότι απλώς «δεν υπάρχουν λεφτά, δεν θα το πληρώσουμε το ΔΝΤ». Σημειωτέον ότι η δόση  προς το ΔΝΤ πρέπει να καταβληθεί στις 5 Ιουνίου.

Επίσης, ο κ. Χουντής επεσήμανε ότι «έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, το ενδιάμεσο έχει περιοριστεί γιατί εξαντλήθηκαν τα χρονικά περιθώρια. Επί της ουσίας, επιδιώκουμε μια συμφωνία τώρα για όλα. Αν στην υλοποίηση υπάρχουν κάποια στάδια, αυτό ίσως να είναι κάτι που υπηρετεί αυτή τη στρατηγική».

Το ζήτημα των ημερών, όπως επεσήμανε ο κ. Χουντής, είναι κατά πόσο οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κάνουν πράξη την πολιτική τους βούληση, όπως την έχουν εκφράσει, ώστε να μην πάει η χώρα στα βράχια, φθάνοντας σε συμφωνία με την Ελλάδα. Όπως επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός, εάν δεν πραγματοποιηθεί μια συμφωνία, θα απαιτηθεί η πολιτική βούληση του λαού και η έμπρακτη στήριξή του.


17 Σχόλια

Πέρα από τα όσα είπε ο υπουργός, είμαι ολοκληρωτικά αντίθετος με το βήμα που επέλεξε να τα πει.

Απεδείχθη εκ των πραγμάτων οτι ο,τι έταζαν στο λαό ήταν όλα "φούμαρα". Τώρα κατηγορούν τους δανειστές οτι αν δεν πράξουν τα αυτονόητα (ποιά αυτονόητα άραγε) θα καταφύγουν στο λαό γιά έμπρακτη στήριξη. Καλά πριν τέσσερις μήνες ο λαός δεν ψήφισε; τώρα γιατί θα πρέπει να ξαναψηφίσει. Και τι θα γίνει αν ψηφίσει πάλι. θα λυθεί το πρόβλημα; Καλά για ηλίθιους μας περνάνε. Κύριοι, κάνετε οτι είναι να κάνετε να τελειώνουμε γιατί δεν πάει άλλο και αφήστε τα τεχνάσματα. Η χώρα βουλιάζει το έχετε πάρει είδηση; Aν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πείτε το, ζητήστε βοήθεια απο όλα τα κόμματα και συννενοηθείτε για να δούμε τι θα κάνουμε σαν χώρα. Δείτε τι έγινε στις άλλες μνημονιακές χώρες. Με την βοήθεια της Τρόικας τώρα βγαίνουν απο τα μνημόνια και εσείς δαιμονοποιήσατε την Τρόικα, παίξατε ένα άσχημο παιχνίδι εις βάρος της πατρίδας μας και τώρα τρέχετε και δεν φτάνετε. Είναι ώρα να ξυπνήσετε απο το όνειρο, να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να σώσετε τη χώρα με ότι αυτό συνεπάγεται. Τελεία και παύλα.-

ποια ελπιδα ρε ορνιο; αυτη που πρωτα κατεστρεψε σαμαρας, βενιζελος, παπανδρεου; τολμας και βγαζεις γλωσσα ακομα και τωρα...

Οσο και αν επιπλέουν οι φελλοί, κάποια στιγμή έρχεται ένα μεγάλο κύμα που τους πάει ...αύτανδρους στον πάτο...Aυτό έπαθαν οι Σαμαροβενιζέλοι...

<<@Πέμ, 28/05/2015 - 17:58.>>Μήπως έχασες την ΚΟΥΤΑΛΑ;;;;;;;;;;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.