Όλα καλά, και η συμφωνία μακριά

Όλα καλά, και η συμφωνία μακριά

Μάιος 22, 2015 - 11:00
11 σχόλια

Για άλλη μία φορά, η ελληνική πλευρά εισέπραξε τη διαβεβαίωση όλων ότι θέλουν να βοηθήσουν, όλοι θέλουν να συμφωνήσουν, αλλά σε συμφωνία δεν φαίνεται να πηγαίνουμε.

Η τριμερής συνάντηση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, τον Γάλλο πρόεδρο αι τη Γερμανίδα καγκελάριο που έγινε σε καλό κλίμα και ήταν εποικοδομητική, έληξε με τη δήλωση της καγκελαρίου: «Είναι σαφές ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει».

«Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε, όμως η συμφωνία πρέπει να κλείσει με τους τρεις θεσμούς» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ.

Το πρωί της Παρασκευής, κατά την προσέλευσή της στις εργασίες της συνόδου στη Ρίγα της Λετονίας, η Άνγκελα Μέρκελ ανέφερε ότι η συζήτηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Φρανσουά Ολάντ ήταν φιλική, ωστόσο πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τους θεσμούς και να γίνει πολλή δουλειά προς αυτή την κατεύθυνση.

«Η Γαλλία και η Γερμανία έχουν προσφερθεί, όποτε υπάρχουν ζητήματα και χρειάζεται συνδρομή, να την προσφέρουν στην ελληνική κυβέρνηση, όμως η συμφωνία πρέπει να καταρτιστεί με τους τρεις θεσμούς» τόνισε.

Προς αυτό, «πρέπει να γίνει πάρα πολύ εντατική δουλειά» κατέληξε η καγκελάριος.

Έτσι, λοιπόν, τόσο η καγκελάριος όσο και ο Γάλλος πρόεδρος έδειξαν κατανόηση στον Έλληνα πρωθυπουργό και συγκαταβατικά δήλωσαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν έλαβε ρητές διαβεβαιώσεις, παρ' εκτός από δηλώσεις ότι τόσο η Μέρκελ όσο και ο Ολάντ θα βοηθήσουν ακόμα και με προσωπικές πρωτοβουλίες ώστε να επιτευχθεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία, η οποία θα βοηθούσε ώστε να εξέλθει η χώρα μας της κρίσης. 

Το αδιέξοδο για το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας, όμως, εξακολουθεί να είναι εδώ και λέγεται «ΔΝΤ», καθώς με το Ταμείο δεν φαίνεται να υπάρχει σύγκλιση ώστε να αρθεί το χρηματοπιστωτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα.

Έτσι, αβέβαιο είναι το αν θα επιτευχθεί τελικώς μια συμφωνία μέσα στον Μάιο. Δεν είναι βέβαιο, επίσης, το αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Εurogroup την επόμενη εβδομάδα και το πιο πιθανό σενάριο είναι να επιτευχθεί μια βραχυπρόθεσμη λύση προς αντιμετώπιση του άμεσου χρηματοδοτικού προβλήματος που θα αφορά στην αποπλήρωση των δόσεων του Ιουνίου.

Σημειωτέον ότι την Παρασκευή 22 Μαΐου το μεσημέρι θα συναντηθεί ο Πρωθυπουργός τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, με τον οποίο θα συζητήσουν την πορεία των διαπραγματεύσεων, αλλά και την προοπτική να λάβει η ελληνική πλευρά βοήθεια εκ μέρους του.


11 Σχόλια

Ζωή βαθιά

Ρε που είναι οι ωραιες εποχές του ..μαγκα Σαμάρα,του πατριώτη Βενιζέλου και των υπαλλήλων του ΔΝΤ Στουρναρα,Χαρδουβελη, που ώσπου να πάνε για....σκληρές διαπραγματεύσεις,αμέσως γυριζαν με την περίφανη στάση,σκυμενοι στα....4 και δώρο για τις γρήγορες υπογραφές που είχαν βαλει,την...Βαζελίνη για τις τυχόν αιμοραιδες! Να γιατί όλη η αντιπολίτευση είναι ξαφνιασμενη και ανυπομόνη για τις..υπογραφές! Περίμεναν την....βαζελίνη από το σκύψιμο των περασμένων σκληρών.......διαπραγματευσεων! Παιδιά μην σκυβετε άλλο. Σας έγινε συνήθεια εεε!

ποσες συναντησεις εχει ο τσιπρας μεχρι τωρα με την μερκελ??περιπου 5.α ρε μερκελιστη ..

@ 05:23 - Πιστεύω να σχολιάσεις ΚΑΙ μετά την αδυναμία πληρωμής της δόσης στο ΔΝΤ τον Ιούνιο. Μέχρι τότε μπορείς να κοιμάσαι τον ύπνο του αφελούς... Τότε θα αισθανθείς όχι μόνο τις αιμοροῒδες, αλλά και τον κρύο ιδρώτα του χρεωκοπημένου.

@19:43 Χρεωκοπημένοι είμαστε, στην κρίση ζούμε, για να σου κάνουν εξετάσεις τα νοσοκομεία πρέπει να τους πας εσύ τα αντιδραστήρια. τι χειρότερο μπορεί να μας τύχει; Μετά την άρνηση πληρωμής του ΔΝΤ να είσαι ακόμα εδώ να τα λέμε. Να μας διαβάζεις το μέιλ του Χαρδούβελη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σα το λαγό... : Ο λαγός έλεγε παντού πως κάνει σεξ σαν λιοντάρι. Όταν το έμαθε το λιοντάρι και πήγε και τον βρήκε, έντρομος ο λαγός του είπε: Bασιλιά μου, χαβαλέ κάνουμε, απλά λέμε και καμιά μακακία για να περνάει η ώρα (η να κλέψουμε την εξουσία)...

Να δούμε τώρα που την έκλεψαν τι θα την κάνουν! Λεφτά χωρίς καμία εγγύηση ξέρω κι εγώ να ζητάω. Τώρα που τελείωσαν οι μαγκιές και άλλος χρόνος για δήθεν διαπραγμάτευση δεν υπάρχει, να δούμε πως θα μας την πλασάρουν την κωλοτούμπα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.