Σχεδόν έτοιμο το Jumbo στην Τρίπολη

Σχεδόν έτοιμο το Jumbo στην Τρίπολη

Μάιος 21, 2015 - 11:36
23 σχόλια

Όπως σας είχε ενημερώσει το ArcadiaPortal.gr (Δείτε ΕΔΩ) στις 12 Ιουνίου, μια ανάσα πριν από τη θερινή περίοδο, θα ανοίξει το νέο υπερ-κατάστημα της αλυσίδας Jumbo στην Τρίπολη στη θέση «Ράχες» Νεοχωρίου, στην παλαία Ε.Ο. Τρίπολης - Άργους. Η ημερομηνία είναι οριστική και όπως θα δείτε και στη φωτογραφία έχει ήδη μπει και η επιγραφή του καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το στήσιμο του νέου καταστήματος θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 25 Μαΐου, καθώς έχουν γίνει και οι απαραίτητες διαδικασίες πρόσληψης προσωπικού το οποίο θα ανέρχεται στα 50 άτομα.

Όπως όλα δείχνουν το νέο κατάστημα Jumbo είναι λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του και να δεχθεί το αγοραστικό κοινό της περιοχής.


23 Σχόλια

Επιτέλους. Γιατί είχανε σηκώσει αρκετά ψηλά τον αμανέ. Τώρα θα δουν τι σημαίνει φιλελευθερισμός και ελεύθερη οικονομία, όπως εκείνοι ήθελαν να λενε. Ες αύριον τα σπουδαία. Να τους κλείσει τους φοροφυγάδες.

Δεν γίνεται οι μισθοί να κόβονται και οι μαγαζάτορες της Τρίπολης να χρυσοπουλάνε. Ποιότητα μηδέν και τιμές στα ύψη. Καλό θα τους κάνει, θα προσγειωθούν στην πραγματικότητα.

Επιτέλους!!! Να δούμε πόσα μαγαζιά θα κλείσουν, πόσοι θα χτυπήσουν κανόνι, πόσοι θα φύγουν προς αναζήτηση εργασίας! Θα μείνουν μόνο οι καλοί (αυτοί δηλαδή που έχουν μασούρια, δε σας λέω πού) Ωραίο πράγμα η χαιρεκακία, παιδιά.

Θέλεις να πεις ανώνυμε 21:07 ότι θα πεθάνουν. Εντάξει, προσγείωση είναι και αυτή.

φιλελευθερισμός και ελεύθερη οικονομίαΑυτό δεν θέλαμε;;;;;;;,Τουλάχιστον αυτό κόβει αποδείξεις.Το 90% των άλλων δεν κόβει............

Ναι ρε. Να βγάλουνε τα μασούρια, και να κάνουνε ανακαίνιση και να είναι φθηνοί και ποιοτικοί. Καπιταλισμό δε θέλατε; Καθίστε στην αγκινάρα τώρα και μόκο. Έτσι, να βλέπω να χαίρομαι τα καμώματά σας. Καραγκιόζηδες. Και να ανοίξει και καφετέρια μέσα στην Πετρινού να τονε πουλάει 1 ευρώ, αλλά εκεί έχουνε ταβάνι. Λαμόγια και κεί με πλαφόν που έχουν ορίσει αυτοί. Ά ρε κυνήγι που θέλετε....

Το οτι θα ανασάνουν οι γονείς μικρών παιδιών 21:41, απο τους αγιογδύτες εσένα προφανώς δεν σου λέει τίποτα...πουλάνε σε τιμές 400% πάνω και πάλι δεν τρέχει τίποτα. Ο φτηνός και σωστός επαγγελματίας θα επιβιώσει, όσοι δεν μπορούν να αντέξουν να κλείσουν όπως πολύς κόσμος στις μέρες μας είναι άνεργος. Και με τη σειρά τους να πάρουν χαμπάρι και ιδιοκτήτες καταστημάτων που νομίζουν οτι έχουν στα χέρια τους χρυσό και να μειώσουν τα ενοίκια. Αλυσίδα είναι φίλε μου, όταν το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας υποφέρει δεν μπορούν να πλουτίζουν ούτε καταστηματάρχες ούτε ιδιοκτήτες ακινήτων στις πλάτες του κοσμάκη

Ανώνυμε 23/05/2015 - 02:10 χρησιμοποιούμε πολλές λέξεις χωρίς να συνειδητοποιούμε τη σημασία που κουβαλάνε. Λες, μεταφορικά βέβαια μιλώντας, ότι θα επιβιώσει ο φτηνός και σωστός επαγγελματίας και οι άλλοι δεν θα αντέξουν, στην πραγματικότητα όμως θα αυξηθούν τα κίνητρα για να πηδήξουν μερικοί από το μπαλκόνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν και οι φτηνοί και σωστοί επαγγελματίες όταν αντιληφθούν ότι το παιχνίδι είναι έτσι στημένο ώστε να επιβιώνουν μόνο οι εμπορικές δραστηριότητες τύπου τζάμπο. Δηλαδή, θα μείνουν μόνο ελάχιστα μεγαθήρια και θα εξολοθρευτεί η μαρίδα. Το μαγαζάκι της γειτονιάς το χρησιμοποιούμε για γάλα π.χ., αν ανακαλύψουμε την τελευταία στιγμή ότι ξεμείναμε, και για όλα τα άλλα πάμε στο σούπερ μάρκετ. Το μαγαζάκι της γειτονιάς ΔΕΝ μπορεί να ρίξει τις τιμές και δεν είναι θέμα επαγγελματισμού και εντιμότητας. Όποιος υποστηρίζει το αντίθετο, είναι κακόπιστος. Από κει και πέρα, και τα μεγαθήρια θα έρθουν κάτω, όταν πέσουν κάτω από ένα ελάχιστο όριο οι αγοραστικές δυνατότητες του πληθυσμού, λόγω της διαδικασίας φτωχοποίησης. Το μαγαζάκι δεν απευθύνεται στα ίδια μεγέθη πελατών των σούπερ μάρκετ ούτε λειτουργεί με τους ίδιους οικονομοτεχνικούς όρους. Θα μπορούσε να επιβιώσει με τζίρο εργασιών ανύπαρκτο για τα μεγαθήρια. Οι γίγαντες αντίθετα είναι πολύ πιο ετοιμόρροποι. Είδαμε στην πόλη πώς κλείσανε μερικά τέτοια σούπερ μάρκετ, γνωρίζω πολλούς που έχασαν τη δουλειά τους. Δεν τα σκέφτονται αυτά όσοι χαίρονται που ανοίγει το τζάμπο και θα κλείσουν ποιος ξέρει πόσα μαγαζάκια;

Στα ξενοφερτα και μεγαλα ευαγη ιδρηματα τα σκατε καραγκιοξηδες . Στα ντοπια μαγαζακια τα χρωστατε και εχετε αλαξει δρομο και βγαζετε και γλωσσα απο πανω αντι να ντρεπεσθαι που χρωστατε και τα τσιγαρασας ακομα.Αφου ειστε θυματαμας και σας κατακλεβουμε δωστε τα λεφτα μας και ουστ ... αναξιοι να καταλαβετε την αιτια της φτωχειας σας.

50 εργαζόμενοι βρήκαν δουλειά. Μια μεγάλη επένδυση για την πόλη στον τομέα του λιανικού εμπορίου σε εποχές που οι επενδύσεις απλά δεν υπάρχουν. Η παρουσία του Jumbo θα αυξήσει συνολικά την επισκεψιμότητα της πόλης. Όσο για τα μαγαζιά, σε όλες τις πόλεις της Ευρώπης συνυπάρχουν με τεραστίων διαστάσεων εμπορικά κέντρα και μάλιστα είναι και κερδοφόρα. Μακάρι αυτή να είναι η αρχή και για άλλες επενδύσεις στην πόλη και το νομό γενικότερα.

Η αιτία της κρίσης και η φτωχοποίηση του λαού είναι μια και έχει τις ρίζες της στην ένταξη μας στην κοινότητα του Ευρώ. Οταν όλοι οι μισθοί της μεσαίας τάξης μεταφράστηκαν στην απόλυτη ισοτιμία δραχμής-ευρώ ενώ όλα τα προϊόντα πήραν την ανηφόρα ήταν λογικό και επόμενο κάποια στιγμή να καταλήξει εδώ το ζήτημα. Τον απλό κόσμο στην αρχή δεν τον ένοιαζε γιατί συναλασσόταν με ψεύτικο χρήμα (δάνεια, κάρτες) με συνέπεια να ζεί πάνω απο τις ανάγκες του. Κατά συνέπεια μερικοί μαγαζάτορες και οι πωλητές προϊόντων μάζευαν όλο το χρήμα και πλούτιζαν εις βάρος των πολλών. Αν οι περισσότεροι απο αυτούς πλέον είναι πανί με πανί, γνωρίζουμε πολύ καλά γιατί συμβαίνει. Κακοδιαχείριση, μεγάλη ζωή, πεταμένα λεφτά σε λούσα και επιδειξιομανία. Παραδείγματα πολλά γύρω μας. Κάποιοι έξυπνοι όμως βρέθηκαν με πολυκατοικίες στην πόλη, ακίνητα σε Αθήνα και εξοχικά σε παραθαλάσσια και ορεινά μέρη. Γνωστά όλα αυτά στον μικρόκοσμό μας. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων βλέποντας να κόβουν χρήμα οι ενοικιαστές μπήκαν στο παιχνίδι εκτοξεύοντας τις τιμές των ενοικίων σε πιάτσες που δημιουργούνταν απο την αρχή. Στην αρχή ο πεζόδρομος, τώρα η πλατεία Πετρινού. 4 και 5 χιλιάδες για μια τρύπα. Οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι μεροκαματιάρηδες αυτής της πόλης, οι λίγοι έντιμοι ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και όσοι απο τη νέα γενιά μεγάλωσαν σε τέτοια σπίτια. Φυσικό και επόμενο όταν οι μισθοί παραμένουν στα ίδια επίπεδα του 1990 λοιπόν (500€ ήτοι περίπου 170.000 δραχμές) ενώ τα προιόντα εδώ και μια δεκαετία έχουν πάρει φωτιά (50 δραχμές μισό κιλό ψωμί τώρα 50λεπτά,το μπουκαλάκι το νερό το ίδιο και πάει λέγοντας) το επόμενο βήμα ήταν να μειωθεί η κίνηση, κάποιοι ανεύθυνοι να χρωστάνε σε μαγαζιά, οι μαγαζάτορες να αδυνατούν να πληρώσουν υποχρεώσεις και υπέρογκα νοίκια και με τη σειρά τους να χρωστάνε και αυτοί στους ιδιοκτήτες. Ή μήπως οι ενοικιαστές είναι όλοι καλοπληρωτές; Και δεν μίλησα καθόλου για ασχροκέρδια...Δήθεν επώνυμα ρούχα απο την Κίνα σε τιμές τριπλάσιες απο το κανονικό, 4πλασιασμός της αξίας σε σχέση με την χονδρική πώληση και πάει λέγοντας. Και μην ακούω για αυτοκτονίες, γιατί στις 10 αυτοκτονίες στην Ελλάδα ζήτημα είναι ο ένας να ήταν μαγαζάτορας. Δεν είπε κανείς οτι οι μεγαλοεπιχειρήσεις είναι πανάκεια, ακόμα και οι προσλήψεις που κάνει είναι με μισθούς πείνας. Ακόμα όμως και αυτοί οι μισθοί για κάποιον απολυμένο είναι ένα σωσίβιο στις δύσκολες στιγμές, με σκοπό να προκύψει κάτι καλύτερο. Και το μεγαλύτερο σωσίβιο είναι για τον απολυμένο πατέρα με την άνεργη μητέρα που θέλουν να παρέχουν στο παιδί τους τα απολύτως αναγκαία και βλέπουν ακόμα και σήμερα την αναλγησία στις τιμές της ντόπιας αγοράς. Δεν τους λυπάμαι όλους τους παραπάνω λοιπόν, λυπάμαι κάποιους λίγους σωστούς που μπορεί όντως να πάρει η μπάλα αλλά αυτοί οι λίγοι σωστοί σίγουρα θα έχουν φροντίσει να κάνουν τα κουμάντα τους και ακόμα πιο σίγουρα θα είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα απο τον λαουτζίκο.

@ Anonymous 23/05/2015 - 14:49 Για πόσο καιρό και κάτω από ποιες συνθήκες θα εργάζονται αυτοί οι 50; Για πόσο καιρό οι καταναλωτές θα κρατήσουν την αγοραστική τους δυνατότητα; Πόσα μαγαζιά θα κλείσουν (κλείνουν ήδη) λόγω τζάμπο; Και τέλος, τι έγινε με το προσωπικό των Αλεξ pack, Αldi και Dia;

Το πρόβλημα αλήθεια είναι το ευρώ, ή το ότι κάτι που είχε τιμή 50 δραχμές έγινε 50 λεπτά του ευρώ και ούτω καθεξής? Γιατί έγινε αυτό??? Έχει καμία λογική? Επίσης άλλο πράγμα μια μεγάλη αλυσίδα κι άλλο το μαγαζί της γειτονιάς. Νομίζω ότι μια χαρά μπορούν να συνυπάρξουν, κι όπως είδαμε, η μείωση της αγοραστικής δύναμης πλήττει πολλές φορές περισσότερο αυτά τα μεγάλα μαγαζιά, παρά τους μικρούς επαγγελματίες. Στο χέρι τους είναι να παίξουν σωστά το παιχνίδι και να κρατήσουν σε βάθος χρόνου τους πελάτες τους. "Ευκαιρία" επίσης η ύπαρξη τέτοιων μεγάλων καταστημάτων για τον περιορισμό της αισχροκέρδειας από ορισμένους!

Είναι άκρως περιοριστική η άποψη του ανώνυμου Σάβ, 23/05/2015 - 15:55 πως "Η αιτία της κρίσης και η φτωχοποίηση του λαού είναι μια και έχει τις ρίζες της στην ένταξη μας στην κοινότητα του Ευρώ". Οι αιτίες αφορούν όλες τις χώρες, ακόμα και αυτές που δεν συμμετέχουν σε νομισματικές ενώσεις. Η Αγγλία για παράδειγμα, νομίζω ότι είναι πρώτη στην ανισότητα ανάμεσα στις χώρες του ΟΟΣΑ (με δεύτερους εμάς) και δεν ανήκει στη ζώνη του ευρώ. Η ευρωζώνη προκαλεί φτωχοποίηση γιατί το δόγμα που κυριαρχεί σ' αυτήν δεν ενδιαφέρεται για τις κοινωνίες αλλά για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις, ενισχύοντας τις τράπεζες ίσως και να πιστεύουν ότι ενεργούν για το κοινό συμφέρον, οι τράπεζες όμως, που δεν είναι ανθρώπινες οντότητες, έχουν άλλες προτεραιότητες και, υπερφαλαγγίζοντας τον Σόιμπλε και τον Γιούνκερ, τρέχουν πολύ ταχύτερα από την ανθρώπινη διάσταση. Ο χρόνος δεν ρέει με τον ίδιο ρυθμό το ίδιο για την ανθρώπινη κοινωνία και για το τραπεζικό οικοδόμημα, με αποτέλεσμα μεγάλα τμήματα της ανθρωπότητας να μένουν πίσω. Η φτωχοποίηση είναι παγκόσμιο φαινόμενο και θα είναι η κατάληξη της ανθρώπινης κοινωνίας αν δεν ελεγχθεί ο νεοφιλελευθερισμός. Ακόμα και των πιο πλούσιων κρατών. Είναι θέμα χρόνου.

14.49 Φιλαράκο στις δημόσιες σχέσεις του Jumbo καλά κάνεις και δουλεύεις, αλλά εμάς δεν μας δουλεύεις. 50 θέσεις εργασίας ? Πως ? Με τι μισθό, ωράριο, κλπ κλπ κλπ Προφανώς και δεν έχεις ταξιδέψει στο εξωτερικό, λέγοντας ότι εκεί μικρές επιχειρήσεις και τεραστίων διαστάσεων εμπορικά κέντρα συνυπάρχουν. Μάλλον ταινίες βλέπεις. Επισης λες θα αυξηθεί η επισκεψιμότητα της πόλης. Ναι ρε συ, θα έρχονται από Σπάρτη να ψωνίσουν στο Jumbo. Προφανώς πιστεύεις ότι τους περισσεύουν λεφτά για βενζίνες. Μαζευτείτε εκεί στα Jumbo και μην μας παραμυθιάζετε. Και να σου δίνουν και στοιχεία όταν σε βάζουν να γράψεις. Όχι αοριστολογίες.

Να τα παρουμε ένα ένα και όχι μόνο σε ότι αφορά το jumbo. Η αγορά για το σπίτι (ηλεκτρολογικά, ηλεκτρονικά, υδραυλικά, έπιπλα, προιόντα κατασκευών γενικά) μιάμιση φορά το λιγότερο πάνω σε τιμή. Η αγορά για τα βρέφη είναι περιορισμένη και απο ακριβή έως πανάκριβη. Το λιγότερο 2 φορές πάνω. Η αγορά για τους άντρες ανύπαρκτη και πανάκριβη τουλάχιστον τρεις φορές πάνω. Η μόνη αγορά που είναι ανεκτή και σε καλές τιμές με εύρος τιμών μεγάλο ωστόσο είναι αυτή των γυναικών οι οποίες αποτελούν και το μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό οπότε η λύση αυτή είναι μονόδρομος. Εκεί όμως βλέπουμε καταστηματάρχες να φέρνουν γνωστές αλυσίδες με φτηνά και ποιοτικά ρούχα. Συνοψίζοντας, δεν γίνεται ο Πύργος, η Καλαμάτα και το Αργος-Ναύπλιο να έχουν πιο οργανωμένη και πιο φτηνή αγορά απο την Τρίπολη που είναι η πιο κοντινή στην Αθήνα. Για όσους δεν το ξέρουν οι Γορτύνιοι πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά στον πύργο ακόμα και για σουπερμαρκετ, οι Μεγλοπολίτες και αρκετοι Τριπολιτσιώτες Καλαμάτα κυρίως για ένδυση-υπόδηση κλπ και οι Κυνουριάτες Αργος-Ναύπλιο κυρίως για εξοπλισμό σπιτιού. και ο λόγος για τα παραπάνω ΔΕΝ είναι η απόσταση. Αυτά δεν μπορεί να μην τα γνωρίζετε. Η πόλη είναι πόλη δημοσίων υπαλλήλων και λογική συνέπεια να υπάρχει χρήμα στις τσέπες. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι καταστηματάρχες και στόχευσαν ψηλά. Λογικό έως ένα σημείο. Αυτό όμως εδώ και χρόνια έχει πάψει να ισχύει οπότε η διαμορφωθείσα κατάσταση πρέπει να αλλάξει και οι τιμές πρέπει να προσαρμοστούν στα τωρινά δεδομένα που λένε οτι όσοι έχουν μαζέψει το χρήμα είναι πλέον συνταξιούχοι και την τοπική αγορά την έχουν χεσμένη καθώς οι ανάγκες τους είναι πλέον περιρισμένες. Αυτοί που κινούν την αγορά και αποτελούν το αγοραστικό κοινό της εποχής είναι οι νέοι έως 40 ετών οι οποίοι στην πελιοψηφία τους είναι είτε άνεργοι είτε χαμηλού εισοδήματος. Τροφή για σκέψη λοιπόν για όλους

Τρίπολη: Η πόλη της οποίας ο μισός πληθυσμός θέλει να είναι διευθυντάδες σε κάτι (μαγαζί, υπηρεσία κλπ.), για να μην σηκώνουν μόνοι τους ούτε ένα ποτήρι νερό αλλά να πληρώνονται αδρά και ο άλλος μισός (με ελάχιστες εξαιρέσεις) θέλει να πλασάρονται ως επιχειρηματίες και καταστηματάρχες, ενώ δεν έχουν λεφτά ούτε βρακί να φορέσουν...Κατά τα άλλα, να οι διαφημίσεις στα ΜΜΕ, να η ακριβή ζωή, να το τουπέ...Μη μας πούνε και λιγούρια, έτσι; Από λεφτάκια όμως, να πληρώσουμε και κάτι άλλους μακάκες που κι αυτοί αυτά τα λεφτά περιμένουν, νάκα! Εννιά έχει ο μήνας...Κλασικό παράδειγμα μπαταχτσή, γνωστός μούφα «επιχειρηματίας» της Τρίπολης, φανατικός ταβλαδόρος, που διατηρούσε μαγαζί με γυναικεία ρούχα πολύ γνωστής φίρμας, ο οποίος χρωστάει σε ό,τι αναπνέει και την έχει κάνει με ελαφρά εδώ και καιρό, προκειμένου να μην γίνει μαύρος από το ξύλο...Η ζωή ζωάρα όμως...Αααα, όλα κι όλα...

Αυτό που ενδιαφέρει όλους τους καταναλωτές είναι η καλή ποιότητα και η χαμηλή τιμή. Αν αυτά τα παρέχει το νέο πολυκατάστημα είναι καλοδεχούμενο και μακάρι να ανοίξουν και άλλα. Όσο για τους καταστηματάρχες της πόλης μας, ας πρόσεχαν τις τιμές τους και την αγενή σε πολλές περιπτώσεις συμπεριφορά τους. Έχουν ένα κατάστημα και υποτίθεται ότι θέλουν να το επισκέπτονται οι καταναλωτές γιατί έχουν ανάγκη την αγοραστική τους δυνατότητα και σε αντιμετωπίζουν λες και σου κάνουν χάρη που σου επιτρέπουν να μπεις μέσα. Σε περίπτωση δε που καταλάβουν ότι απλώς ενημερώνεσαι και δεν προτίθεσαι τη συγκεκριμένη στιγμή να αγοράσεις κάτι, αντιμετωπίζεις την ειρωνεία τους. Αυτό γίνεται χρόνια τώρα και τη νοοτροπία αυτή, δυστυχώς, την συνεχίζουν και οι νέοι καταστηματάρχες.

Το πολύ κακό είναι άλλο. Τώρα με το διαδίκτυο υπάρχει η ενημέρωση άμεσα και γρήγορα. Ενα ζευγάρι παπούτσια 40€ σε κατάστημα εκτός Τρίπολης, στην Τρίπολη 70€. Απειρα παραδείγματα τέτοια

@11:22 Γι' αυτό ακριβώς που λες έχουμε σταματήσει εδώ και κάτι χρόνια να πατάμε στα μαγαζιά τους.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.