Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Πολιούχων της Τρίπολης (photos+video)

Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Πολιούχων της Τρίπολης (photos+video)

Μάιος 21, 2015 - 20:24
4 σχόλια

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ξεκίνησαν και εφέτος οι Ιερές Ακολουθίες στη μνήμη των Πολιούχων της Τρίπολης Αγίων Νεομαρτύρων Δημητρίου και Παύλου. Οι εκδηλώσεις προς τιμήν των Νεομαρτύρων άρχισαν το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαΐου με την υποδοχή των Αγίων Λειψάνων τους στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Οσιομάρτυρος Παύλου, που βρίσκεται στον τόπο μαρτυρίου του Αγίου.

Από το Παρεκκλήσιο του Νεομάρτυρος Παύλου τα Ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν εν πομπή στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία και Νεομαρτύρων Τριπόλεως.

Εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος υποδέχτηκε τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεομαρτύρων.

Τα Ιερά Λείψανα και το ευλογημένο ράσο τέθηκαν σε λαϊκό προσκύνημα στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Νεομαρτύρων και Προφήτη Ηλία Τριπόλεως.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Νεομαρτύρων θα συνεχιστούν την Παρασκευη 22 Μαΐου το πρωί με την τέλεση της πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον εορτάζοντα Ιερό Ναό των Νεομαρτύρων και Προφήτη Ηλία Τριπόλεως και τον Εσπερινό και τη Λιτανεία της κυριωνύμου ημέρας στις 7 το βράδυ.

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ, ἐνω συμμετείχαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ.κ. ΘΕΟΛΟΓΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιερισσού καί Αγίου Ορους κ.κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΣ,  και ο Ποιμενάρχης μας Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Στην Ακολουθία του Ἑσπερινου έλαβε μέρος ο ἱερός Κλήρος και ο ευσεβής Λαός της Μητροπόλεώς μας, Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες καί Ιερείς,  ενώ έψαλλαν θαυμάσια χοροί Ιεροψαλτών της πόλεως μας.

         + Ἱερεύς Ἰωάννης Σουρλίγγας

 

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Υποδοχή Ιερών Λειψάνων των Πολιούχων Αγίων


4 Σχόλια

Θλίψη... Περισσότεροι οι (λιγοστοί) παπάδες και τα παπαδάκια παρά οι πιστοί. Μα καλά, τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας είναι άραγε πιο «άγια» από τα λείψανα των Νεομαρτύρων Πολιούχων μας; Αυτοί που πήγαν στην Αθήνα και κάθονταν στις ουρές να προσκυνήσουν, πού ήταν απόψε; Για να δούμε αύριο...

Ο κύριος είπε όσοι πιστοί προσέλθετε. Μάλλον οι πιστοί που απέμειναν είναι γύρω στους 100. Ο Κύριος πίστεψε με θέλει αυτούς τους 100 παρά όλους τους άλλους τους φαρισαίους. Στο τέλος θα γίνεται λειτουργία με 10 παπάδες και 5 πιστούς. Εκεί πάμε.

Τελικά ο κόσμος περίμενε για σήμερα! Χαμός έγινε! Πάρα πολύς κόσμος! Σίγουρα περισσότερος από το αποτυχημένο φετινό Πάσχα!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.