Άγιος Βλάσης: Διοξίνες και μεθάνιο αναπνέουν τα παιδιά μας (video)

Άγιος Βλάσης: Διοξίνες και μεθάνιο αναπνέουν τα παιδιά μας (video)

Μάιος 19, 2015 - 09:55
8 σχόλια

Tα απορρίμματα ξανά σε πρώτο πλάνο για τον Δήμο της Τρίπολης. Οι κάτοικοι της περιοχής όπου βρίσκεται ο χώρος απόρριψης απορριμμάτων του Αγίου Βλάση αλλά και της ευρύτερης περιοχές της Σιλίμνας συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 18 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

Στη σύσκεψη βρέθηκαν φορείς και λιγοστοί κάτοικοι οι οποίοι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους καταρχάς για την απόφαση του ΔΣ Τρίπολης και την απόφαση να δημιουργηθεί αντιπυρική  ζώνη πλάτους 50 μέτρων περιμετρικά του χώρου εναπόθεσης  απορριμμάτων  στην περιοχή του Αγ. Βλάση, και δευτερευόντως να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί με τη δυσωδία.

Δεν παρέλειψαν για ακόμα μία φορά να υπερτονίσουν την αναξιοπιστία της δημοτικής αρχής, αφού η ρητή διαβεβαίωσή της ενώπιον μάλιστα του κ. διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος και σε συνεννόηση με τον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης ότι την 20ή Μαΐου δεν θα υπάρχει ούτε ένα κιλό σκουπίδι στον Άγιο Βλάση δεν υλοποιείται.

Στην αρχή της σύσκεψης έγινε ενημέρωση από τη Συντονιστική Επιτροπή από τον κ. Παναγιώτη Ζαρμπαλά και από τον κ. Δημήτρη Κωτσιόπουλο, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τις ενέργειες που έχουν κάνει έως αυτή τη στιγμή για το θέμα των απορριμμάτων στον Άγιο Βλάση.

Οι κάτοικοι που έλαβαν τον λόγο,εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους και τόνισαν ότι οι αέριοι ρύποι είναι καρκινογόνοι 100%, η ατμόσφαιρα μυρίζει μεθάνιο το οποίο τους πνίγει, ειδικά τώρα που  η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Τι θα κάνουμε, θα πεθάνουμε εμείς για να ζήσει η Τρίπολη; Μας βρήκαν αδύναμους και μας έφεραν τα απορρίμματα ολόκληρου του δήμου

Έπειτα, ανέφεραν ότι πρέπει να γίνει αυτοψία για ακόμα μία φορά στη σημείο εναπόθεσης απορριμμάτων διότι υπάρχει πολύ μεγάλη μόλυνση.

Τέλος, ο κ.Ζαρμπαλάς ανέφερε ότι δεν θέλουν να φύγουν τα απορρίμματα από τη δική τους γειτονιά και να πάνε σε μία άλλη, αλλά να βρεθεί μια λύση για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Ειδήσεις: 
Video: 

ArcadiaPortal.gr Σύσκεψη κατοίκων Aγίου Βλάση


8 Σχόλια

Ε, εννοείται, σε ποια άλλη γειτονιά να πάνε άλλωστε, δεν έμεινε και τίποτα που να μην το έχουν μολύνει!Ξεσηκωθείτε γιατί δεν μας βλέπω καθόλου μα καθόλου καλά!!!!! Μόνο έτσι θα πιεστούν οι κύριοι να προχωρήσουν τη διαχείριση!

Τι να κάνουμε, ας τα πιεί τώρα η δυτική Τρίπολη, αφού δεν έχουμε μυαλό και δεχόμαστε τις ανόητες λύσεις τους περί...αόρατων οικοπέδων που να δεν τα ξέρεις δεν τα βρίσκεις, και που δεν μολύνουν το περιβάλλον - μάλλον επειδή είναι...αόρατα. (ναι, έχει ειπωθει κι αυτό από κάποιον....). Ας τα δεχόμαστε όλα προκειμένου να φύγουν από την πόρτα μας τα σκουπίδια και να ξαναμπούν από την πόρτα μας με άλλον τρόπο! Εδώ η λύση αυτή της πλάκας πρέπει να είναι κυριολεκτικά προσωρινή, και όχι μόνο να λέγεται αυτό ως καθησυχασμός και ελαχιστοποίηση αντιδράσεων. Ο χώρος το γρηγορότερο να καθαριστεί. Ο κίνδυνος έιναι μεγάλος. Χειμώνας δεν πρέπει να μας βρει με σκουπίδια στον Αγ. Βλάση σε καμία περίπτωση!!

Το χειμώνα φαντάζομαι τον λες για τις βροχές που θα παρασύρουν πολύ γρήγορα τη μόλυνση προς τα κάτω. Η ζημιά πάντως έχει ήδη γίνει και πρέπει το συντομότερο να καθαριστεί και να εξυγιανθεί το έδαφος! Ας έβαζαν το ρημαδοτάπητα, δεν τους φταίει η υγεία μας σε τίποτα! Στην αντιπολίτευση ο Παυλής κοπτόταν για τάπητες και στο Λεβίδι έταζε τάπητες εκεί που εκ των πραγμάτων δε γινόταν γιατί υπήρχαν ήδη σκουπίδια! Στον Αγ. Βλάσση που γινόταν άνετα έκανε το κορόιδο κι έριξε μόνο δυο-τρία φορτηγά χώμα κάτω. Εκεί που "χρειάστηκε" όμως, ή για να το πούμε πιο σωστά, ΤΑ χρειάστηκε, δεν τις λυπήθηκε τις 20.000 για να κόψει τόσα δέντρα και να μας πνίξουν οι πλημμύρες! Ακριβός στα πίτουρα και φτηνός στο αλεύρι. Επικίνδυνοι και άκυροι οι χειρισμοί του.

Ας κάνουνε μια μέτρηση κοντά στη δεξαμενή να γελάσει ο κάθε πικραμένος! Η ΔΕΥΑΤ δεν είχε πρόβλημα όμως.......εννοείται.........

Ο άντρας της την έδιωξε, ο γκόμενος την έδιωξε, απο τη δουλειά της την διώξανε, απο το χόμπι της τη διώξανε....Λογική λοιπόν η μανία "καταδίωξης" των άρθρων και των σχολίων. Εμείς οι υπόλοιποι τι φταίμε εκτός απο τα σκουπίδια να τρώμε στη μάπα γκρίνια, μιζέρια και ηλιθιότητες σε κάθε άρθρο; Ημαρτον

15:08 Τι έγινε παπαγαλάκι? Χάθηκες τελευταία και λέγαμε θα βρήκες επιτέλους γυναίκα. Τα άρθρα για τα σκουπίδια, αν σε ενοχλούν οι μίζερες και ενοχλητικές καταστάσεις, να μη τα διαβάζεις αγόρι μου. Αλλά φαντάζομαι έχεις εντολές να είσαι ενημερωμένος για όλα αυτά και να επεμβαίνεις όπου χρειάζεται. Κουράγιο.

17:43 Δεν χρειάζεται να βρώ γυναίκα γιατί δεν με έδιωξε ποτέ, σε αντίθεση με την εν λόγω που έχει φάει πόδι απο παντού. Λογικό βέβαια, οι επισκέψεις στον τόπο εργασίας του αισθήματος για τσεκάρισμα πληρώνονται. Ούτε αυτός δεν τις άντεξε τις "αυτοψίες"

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.