Εύη Τατούλη προς Πέτρο: Μην αποδέχεσαι άκριτα μη ορθολογικούς όρους

Εύη Τατούλη προς Πέτρο: Μην αποδέχεσαι άκριτα μη ορθολογικούς όρους

Μάιος 06, 2015 - 17:15
5 σχόλια

«Περίμενα η Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι πιο τολμηρή σε σχέση με την κεντρική εξουσία»

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και υποψήφια βουλευτής Αρκαδίας κατά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές κυρία Εύη Τατούλη, με παρέμβασή της καλεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη να μην αποδέχεται άκριτα τους όρους οι οποίοι συνοδεύουν αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας.

Η κυρία Τατούλη μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και στη δημοσιογράφο κυρία Ακριβοπούλου, εξηγώντας τους λόγους αυτής της της παρέμβασης. Όπως η ίδια ανέφερε, οι όροι οι οποίοι επιβάλλονται από την κυβέρνηση στην Περιφέρεια ως προς την προμήθεια εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου πρώτων υλών για τη σίτιση των αστέγων είναι μη ορθολογικοί και αφήνουν απ’ έξω την τοπική αγορά. Έτσι, όπως η ίδια ανέφερε κατά τη ραδιοφωνική συνέντευξη: «Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλεται, για παράδειγμα, στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στην Αρκαδία, που είναι η εκλογική μου περιφέρεια και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, η προμήθεια κατά 15% γραβιέρα Κρήτης και να μένει εκτός η τοπική παραγωγή».

«Περίμενα να είναι πιο τολμηρή η περιφερειακή αρχή. Δεν μπορούμε κάθε φορά να αποδεχόμαστε κάτι που η κεντρική εξουσία για τους δικούς της πελατειακούς λόγους μας αναγκάζει να υποτασσόμαστε. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή, αυτή η προκήρυξη του διαγωνισμού αδικεί τους ανθρώπους της Αρκαδίας, δεν βοηθά την τοπική οικονομία και τους τοπικούς επιχειρηματίες», επεσήμανε η κυρία Τατούλη, εξηγώντας παράλληλα ότι είναι φωτογραφικές οι διατάξεις του διαγωνισμού του υπουργείου Εργασίας για τον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ενώ παράλληλα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας ότι από εδώ και πέρα πολλοί διαγωνισμοί που θα εξυπηρετούν πελατειακά συμφέροντα θα κάνουν την εμφάνισή τους σε κάθε Περιφέρεια της χώρας.

Στις επίμονες ερωτήσεις της δημοσιογράφου σε ό,τι αφορά στην πατρική σχέση που την δένει με τον περιφερειάρχη, η κυρία Τατούλη απάντησε: «Τα πράγματα δεν μπορούμε να τα βλέπουμε προσωπικά. Είναι βαθιά πολιτικά. Περιμένω να είναι τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και η κυβέρνηση πολύ προσεκτική ως προς τη διαχείριση των θεμάτων. Πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι του πελατειακού κράτους. Η περιφερειακή αρχή θα μπορούσε να είναι πιο τολμηρή», υπογράμμισε.


5 Σχόλια

Δηλαδή, λόγος ύπαρξης των αστέγων είναι η στήριξη των ντόπιων επιχειρηματιών; Και για ποιους είναι μη ορθολογικοί οι όροι που επιβάλλουν την προμήθεια κατά 15% κρητικής γραβιέρας; Για τους κρητικούς είναι ορθολογικότατοι. Δεν είναι πελατειακή η παρέμβαση της υποψήφιας βουλευτού; Ξέρει από τα γεννοφάσκια της τι σημαίνει πελατειακό κράτος και πελατειακά συμφέροντα.

ΠΕΤΡΟ,ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ .ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΤΑΝ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΝΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΣΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΑΠΕΙΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ.....

Μετεκλογικά, τολμάει να τα "βάλει" με τον πατέρα της, του οποίου η θητεία όμως είναι εξασφαλισμένη για κάμποσο καιρό ακόμα. Μήπως γιατί οι πιθανότητες για βουλευτικές είναι πιο κοντά? Και άρα καβατζώνει θέση με, τάχα μου δήθεν τσαμπουκά, χωρίς ουσιαστικό κόστος? Εντάξει, με έπεισε...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.