Από άφαντη... μοναδική!

Από άφαντη... μοναδική!

Μάιος 04, 2015 - 15:50
8 σχόλια

Η Τρίπολη είναι γνωστή για την Επανάσταση του 1821 και την τεράστια συμβολή της στον αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία. Επίσης, είναι γνωστή... για τα στρατόπεδά της, από τα οποία έχει περάσει κόσμος και κοσμάκης.

Ακόμη, τόσο η Τρίπολη, όσο και γενικά η Αρκαδία, είναι γνωστές για τα γραφικά χωριά και το απέραντο πράσινο των βουνών. Το μόνο που ξεχώριζε από αθλητικής άποψης, ήταν οι ιστορικές πορείες του Παναρκαδικού στη Γ' και Β' Εθνική, και οι αμέτρητες διακρίσεις των ατομικών αθλημάτων όπως στον στίβο, στο Ταε Κβο Ντο και σε άλλα. Τρανό παράδειγμα είναι οι επιτυχίες και τα μετάλλια που μας έφεραν οι αθλητές μας Παναγιώτης Κοκκάλας, Ιωάννα Κωστοπούλου και Ευγενία Σαρρή από την Ιταλία και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Όμως, η αθλητική ιστορία της πόλης πήγε ακόμα ψηλά, με την εμφάνιση του κ. Μπάκου και του κ. Καϋμενάκη στον Αστέρα, που έκαναν την ποδοσφαιρική Ελλάδα να παραμιλάει και τα τελευταία 3 χρόνια κάνει βήματα στην Ευρώπη, με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά.

Επίσης, μεγάλη επιτυχία του αρκαδικού ποδοσφαίρου είναι η επιστροφή και η παραμονή του Παναρκαδικού στην Γ' Εθνική, αλλά και η άνοδος της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου, του Άρη Τρίπολης, στη Β' Εθνική.

Το «κερασάκι στην τούρτα» των επιτυχιών έβαλε ο Αρκαδικός το απόγευμα του Σαββάτου, που νίκησε το Ψυχικό και εξασφάλισε το «χρυσό» εισιτήριο της ανόδου για τα σαλόνια της Α1.

Πλέον οι Αρκάδες, εκτός από όλα τα άλλα που είχαν να υπερηφανεύονται τόσα χρόνια, α μπορούν να καμαρώνουν για το γεγονός ότι είναι η μοναδική επαρχιακή πόλη της Ελλάδας που έχει ομάδα ποδοσφαίρου στην Super League, αλλά και μπασκετική ομάδα στην Α1.

Το «χωριό», λοιπόν, που βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου, βρίσκεται στην κορυφή της Ελλάδας, σε μια άκρως τιμητική λίστα, κάνοντας όλον τον αθλητικό κόσμο της χώρας να μιλάει για τις επιτυχίες των ομάδων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ.

Έτσι, λοιπόν, η «άγνωστη», για τα αθλητικά δεδομένα, Τρίπολη, σε μια «νύχτα» έγινε... μοναδική!

Νίκος Σαλάκης

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

Κάποτε η πατρα με παναχαικη και απολλωνα στο μπασκετ εχει 2 ομαδες. η Καλαματα ειχε μονο μπάλα... Εμεις Τριπολαρα πλεον τα εχουμε ΟΛΑ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΟΣ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ....!!!!!!k πολλοί ακόμα Αρκάδες ...ελλιπές το ρεπορτάζ ..

"και οι αμέτρητες διακρίσεις των ατομικών αθλημάτων όπως στον στίβο, στο Ταε Κβο Ντο και σε άλλα"... Δεν είναι ελλιπές...αναφέρθηκα συνολικά στον στίβο και στα άλλα αθλήματα για να μην ξεχάσω κανέναν... Απλά αναφέρθηκα στους συγκεκριμένους αθλητές του Ταε Κβο Ντο, επειδή κατέκτησαν αυτές τις μέρες τα μετάλλια...

@ nsalakis στις Δευ, 04/05/2015 - 17:48 Ναι, ρε παλίκαρε, καλά τα λες, συμφωνώ, αλλά ο Κούρος δεν υπάγεται απλά και ξερά στα «άλλα αθλήματα», μπαίνει πρώτα από τα «άλλα αθλήματα» και είναι μια κατηγορία μόνος του...Αυτός έκανε πρώτος γνωστή την Τρίπολη στο εξωτερικό, όχι ο Αστέρας, ο Αρκαδικός ή ο Παναρκαδικός, που έχουν μεν τη δική τους ιστορία αδιαμφισβήτητα, αλλά απέχουν παρασάγγας των επιτευγμάτων και διακρίσεων του Γιάννη Κούρου...Κατά τα άλλα, καλό το άρθρο...

Και μην ξεχνάτε και τη δική μου συνεισφορά στον έρωτα, όταν έβγαζα την Τρίπολη ασπροπρόσωπη στη Ρόδο με τις Αγγλίδες. Καλό έ;;;;;;

ΜΑΣ ΠΡΗΞΑΤΕ ΜΕ ΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ - ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ. Βαλτε και κανενα άλλο θεμα....................ΕΛΕΟΣ

Τόσες "επιτυχίες" του Αρκαδικού αθλητισμού που σε 10 χρόνια δεν έχει αναδειχτεί ούτε μισός παίχτης....Ούτε ποδοσφαιρομάνα, ούτε μπασκετομάνα ούτε τίποτα!Μόνο πολιτικούς βγάζουμε και τα είδαμε τα χαΐρια μας....

Ελλιπές το ρεπορτάζ. Η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Αρκαδικού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Β΄εθνική δεν μετράει για εσάς?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.