Το Μαξίμου διαβλέπει επίτευξη συμφωνίας

Το Μαξίμου διαβλέπει επίτευξη συμφωνίας

Μάιος 01, 2015 - 10:11
12 σχόλια

Κατά το μαραθώνιο Υπουργικό Συμβούλιο της Πέμπτης 30 Απριλίου, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν περίπου στις 23:30 το βράδυ, εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι η Ελλάδα οδεύει προς την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές της, και παράλληλα κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ότι οι «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει η κυβέρνηση παραμένουν. 

Κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε «εκτενής και ενδελεχής» συζήτηση για όλα τα θέματα.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να «κλείσει» το θέμα έως τις 11 Μαΐου, κατά την προγραμματισμένη η τακτική συνεδρίαση του Eurogroup. Η ελληνική πλευρά, παράλληλα, επιδιώκει και τη συνεδρίαση ενός έκτακτου Eurogroup, κατά το οποίο θα δοθεί το «πράσινο φως» για μια συμφωνία. Όπως λένε κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία θα βρίσκεται στο πλαίσιο του μηνύματος των εθνικών εκλογών του Ιανουαρίου.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται μια ανάσα προτού πέσουν οι υπογραφές.  
«Είμαι αισιόδοξος, βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία, η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει, η οποία ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, συνεργάτες του κ. Τσίπρα επιμένουν ότι οι συζητήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές έχουν πάρει μια θετική πορεία και δεν αποκλείουν ανακοινώσεις μέσα στις επόμενες ημέρες. Οι ίδιοι άνθρωποι, μάλιστα, μιλούν για αξιοσημείωτη πρόοδο σε όλα τα επίπεδα των επαφών του τελευταίου διαστήματος.
 
Σε ό,τι αφορά στο επίμαχο πολυνομοσχέδιο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πρωθυπουργός στάθηκε στο περίγραμμά του. Σε ερώτηση γιατί δεν συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι θεωρήθηκε ότι δεν είχε νόημα κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη. Εν αναμονή της Κυριακής, λοιπόν, όταν ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος των διαπραγματεύσεων και θα δούμε αν η αισιοδοξία της κυβέρνησης είναι δικαιολογημένη.


12 Σχόλια

με το νου πλουταίνει η κόρη, με τον ύπνο η ακαμάτρα! Κι εγώ διαβλέπω ένα δημοψήφισμα, στο οποίο δε θα πατήσει ψυχή. πάνω από 80% αποχή, έτσι τους χρειάζεται!

@Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 01/05/2015 - 13:49 Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που θα πάθουν κακό αν γίνει δημοψήφισμα και δεν πάει ο κόσμος? Και γιατί είναι κακό το να έχει ο κόσμος τη δυνατότητα να επιλέξει τι θέλει? Ο πολίτης στη δημοκρατία έχει υποχρέωση να έχει θέση και ευθύνη για τις επιλογές του. Αν δε θες να έχεις την ευθύνη των αποφάσεών σου υπάρχει και ο Παττακός... Προτείνεις στον κόσμο να στερηθεί ένα κορυφαίο δικαίωμά του στη δημοκρατία για να βγάλεις εσύ τα κόμπλεξ σου απέναντι στην αριστερα ("έτσι τους χρειάζεται!")

Όλα τα κομπλέξ μαζεμένα στον 23:39!!!!!!! Ούτε καταλαβαίνει τι γράφει! Έχει πάθει λα λα το "παλικάρι'!!

ο λαος ειπε ο τσιπρας να σκισει το μνημονιο.τωρα αν αυτοι ειναι αχρηστοι κ υπεγραψαν μνημονιο 3 δεν θα τους σωσει το δημοψηφισμα..

@τραγικό Τραγικέ, σου έθεσα ένα ερώτημα, και το υπερφίαλο εγώ σου απάντησε με βρισιές. Ούτως η άλλως, αυτά που γράφω εδώ δεν τα γράφω για να τα δουν οι ξεχασμένοι υπαλληλίσκοι του ξεπεσμένου σαμαροβενιζελικού καθεστώτος, αλλά οι άλλοι που θα κάνουν τον κόπο να διαβάσουν τα σχόλια και θα διακρίνουν ποιος προσπαθεί να προάγει το διάλογο για να φτάσει στην αλήθεια (κατά Σωκράτη διαλεκτική) και ποιος πετάει πρετεντερικές ατάκες στον αέρα προσαρμοσμένες στην υποκουλτούρα του. Γιαυτό λοιπόν σε παρακαλώ και σε προκαλώ να συνεχίσεις να γράφεις, κάθε σχόλιό σου τέτοιου χαρακτήρα ενδυναμώνει ακόμα και το χειρότερο επιχείρημα.

Εγώ πάντως σε αυτόν τον 23:39 δεν είδα κανένα επιχείρημα...μόνο τη δική του άποψη για το σχόλιο που τελικά εννοούσε κάτι άλλο, αλλά ο καθένας τα λέει όπως τον συμφέρουν! ΠΡΟΦΑΝΩΣ το σχόλιο εννούσε ότι το δημοψήφισμα είναι εντελώς περιττό (και πανάκριβο) γιατί ο μόνος του σκοπός είναι να αποποιηθεί η κυβέρνηση τις πολιτικές ευθύνες της και να ρίξει το μπαλάκι στο λαό! Μόνο αυτός τελικά (έκανε ότι) δεν κατάλαβε αυτό που καταλαβαίνει ο καθένας! Ποιος ξέρει πάντως τι εννοούσε ο τύπος με το : να έχει ο λαός ευθύνη για τις επιλογές του.....(what??????) - λες κι λαός δεν έκανε καμία επιλογή ως τώρα με την ψήφο του! Εκτός αν εννοεί ότι ο λαός δεν ήξερε τι έκανε ψηφίζοντας, στο οποίο και θα συμφωνήσω!!! Να πληροφορήσω πάντως τον wannabe υπαλληλίσκο ότι έχει κι η κυβερνησή του ευθύνες και κάποια στιγμή πρέπει να τις αναλάβει!! Με όλες τις απερίγραπτες ασυναρτησίες του, που νομίζει ότι είναι κι επιχειρήματα από πάνω, το να τον λοιδωρούν μου φαίνεται το μόνο που του αρμόζει!

Ο λαός ξέρει τι κάνει ψηφίζοντας τον Αντωνάκη που γυαλίζει το μάτι του και με τη συνεργασία-συνενοχή του κήτους και του κυρ Φώτη τίναξαν την κοινωνία στον αέρα, αλλά δεν ξέρει τι κάνει ψηφίζοντας τον Τσίπρα που έχει απέναντί του όλα τα ΜΜΕ της διαπλοκής και βομβαρδίζεται από το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό μέτωπο.

Πρόταση ερώτησης του υποτιθέμενου δημοψηφίσματος, που περιλαμβάνει και το λόγο για τον οποίο οι περισσότεροι ψήφισαν αυτούς που το είχαν κάνει σημαία τους προεκλογικά: θέλετε να πληρώνετε ΕΝΦΙΑ για να σωθεί η χώρα; Το αδιαχώρητο στα εκλογικά κέντρα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.