Επίσκεψη μαθητών του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (photos+video)

Επίσκεψη μαθητών του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου (photos+video)

Απρίλιος 28, 2015 - 16:08
3 σχόλια

Τις διαχρονικά ιδιαίτερες σχέσεις της Αρκαδίας με την Κύπρο τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στους μαθητές και καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας και στο Διευθυντή της Αρκαδικής Ακαδημίας, τους οποίους υποδέχθηκε στο γραφείο του την Τρίτη 28 Απριλίου 2015.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης την παγκόσμια επιρροή του Αρκαδισμού, ως προάγγελο της άνθισης των τεχνών και των επιστημών στην Ευρώπη, ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κοινή Αρκαδοκυπριακή διάλεκτο.

Αναφερόμενος στον Ευαγόρα Παλληκαρίδη, ο κ. Τατούλης τον χαρακτήρισε ηρωική μορφή του Κυπριακού αγώνα και συνάμα σύμβολο νεότητας της αντίστασης και υπογράμμισε τον υπερβάλλοντα ζήλο του στην «αναζήτηση του της ανηφοριάς και του μονοπατιού», όπως δήλωσε.   

Οι μαθητές και οι καθηγητές του Παγκύπριου Γυμνασίου Λευκωσίας επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για τον ήρωα, ποιητή και εθνομάρτυρα, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, που συνδιοργανώνουν το 4ο Λύκειο Τρίπολης και το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης.   

Δελτίο Τύπου

Video: 

ΑrcadiaPortal.gr Μαθητές από την Κύπρο στον Περιφερειάρχη


3 Σχόλια

αφού ήρθατε να τιμήσετε τον ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΔΗ ποια δουλειά είχατε στου νενέκου το γραφείο?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.