Κωνσταντινόπουλος: «Η Κυβέρνηση ομολογεί πως απέτυχε στη διαπραγμάτευση»

Κωνσταντινόπουλος: «Η Κυβέρνηση ομολογεί πως απέτυχε στη διαπραγμάτευση»

Απρίλιος 28, 2015 - 15:16
4 σχόλια

«Η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού ήταν ο επικήδειος του προγράμματος της Θεσσαλονίκης»

«Η Κυβέρνηση ομολογεί πως απέτυχε στη διαπραγμάτευση, γι’αυτό και άκουσε τις εντολές της τρόικας και άλλαξε τον κ.Βαρουφάκη, έβαλε επικεφαλής τον κ.Τσακαλώτο»

«Το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι ευρώ ή δραχμή. Όσο όμως η Κυβέρνηση δεν απαντά στα διλήμματά της, η οικονομία αργοπεθαίνει και εντός ευρώ.» 
 

Σε σημερινές συνεντεύξεις του στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» του τηλεοπτικού σταθμού «MEGA» (Δ.Καμπουράκης – Γ.Οικονομέας) και «Πρώτη Γραμμή 100,3» του ραδιοφωνικού σταθμού «ΣΚΑΪ 100,3» (Β.Λυριτζής – Δ.Οικονόμου), ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ανέφερε πως «Η Κυβέρνηση άκουσε τις εντολές της τρόικας, και μόλις ο κ.Ντάιζελμπλουμ είπε στον κ.Τσίπρα πως η συνεργασία με τον κ.Βαρουφάκη δεν είναι καλή, τον άλλαξε κι έβαλε το κ.Τσακαλώτο επικεφαλής». Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε μάλιστα πως η Κυβέρνηση ενέταξε στην ομάδα διαπραγμάτευσης και τον δικηγόρο κ.Σαγιά, «γιατί ξέρει από ιδιωτικοποιήσεις, κι εύχομαι να κάνει τις ιδιωτικοποιήσεις με τον ίδιο τρόπο που έκανε την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».
Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού, ο κ.Κωνσταντινόπουλος τη χαρακτήρισε «επικήδειο της Θεσσαλονίκης», και συνάμα «αποκαλυπτική», καθώς από αυτή ενημερώθηκαν οι πολίτες πως τον Ιούνιο θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και πως δεν υπάρχει το αφορολόγητο των 12.500 ευρώ – δύο δεσμεύσεις από το προεκλογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που ακυρώνονται. «Ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση βρίσκονται σε ένα πολύ μεγάλο δίλημμα: Να πουν την αλήθεια στους πολίτες και στην Κοινοβουλευτική τους Ομάδα – δηλαδή τι πραγματικά συμφώνησαν στις 20 Φεβρουαρίου – ή όχι και να πάνε σε δημοψήφισμα;», δήλωσε ο κ.Κωνσταντινόπουλος, τονίζοντας παράλληλα πως «πρέπει όμως όλοι να γνωρίζουν πως το πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος θα είναι ξεκάθαρα ένα: ευρώ ή δραχμή. Όλοι εκτός Ελλάδος έτσι θα το εκλάβουν».
«Η πραγματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με την αγανάκτηση», είπε ο κ.Κωνσταντινόπουλος, αναφερόμενος στις δηλώσεις Βρετανών αξιωματούχων.«Είχαμε “φίλους” τους Αμερικανούς έναντι των Ευρωπαίων, αλλά η Κυβέρνηση επέλεξε να τους χάσει για χάρη του Σάββα Ξηρού. Και οι Βρετανοί τους ακολούθησαν. Τώρα είναι η χώρα μας μόνη, απέναντι σε όλους! Αυτή είναι η εξωτερική μας πολιτική». Σχετικά με τη δήλωση του κ.Τσίπρα περί παραπλάνησης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε κατηγορηματικά: «Δεν δέχομαι ότι παραπλανήθηκε ο Πρωθυπουργός. Παραπλανούνται οι παραπλανητές; Να πει στον ελληνικό λαό ότι τον παραπλάνησε και του έλεγε ψέματα με κάθε κόστος επί τέσσερα χρόνια. Πώς θέλει να μας πείσει ότι κάνει σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά τον κοροϊδεύουν; Άρα ομολογεί πως απέτυχε η διαπραγμάτευση, γι’αυτό και άλλαξε και τον επικεφαλής της». Προειδοποίησε δε πως «η οικονομία αργοπεθαίνει εντός ευρώ».

Δελτίο Τύπου


4 Σχόλια

Και εσύ επιχαίρεις!!!!!!!! Επειδή έχασες τα οφίτσια,,, τέος ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ;;;;;;;;Ούστ...Υπουργέ μιάς νύχτας.......

Φίλε μου δεν επιχαιρει ούτε επιχαίρουμε όλοι εμείς που γνωρίζαμε την πραγματικότητα και δεν πιστεύαμε τα όμορφα τα λόγια τα παχιά περί του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Οταν δεν υπάρχουν λεφτά και ο άλλος σου τάζει λαγούς με πετραχίλια εσύ δεν πονηρεύεσαι οτι όλα αυτά λέγονται για να σε ξεγελάσουν και για να σου αποσπάσουν την ψήφο σου? Τώρα περίμενε τα αποτελέσματα και θα δεις οτι ο βουλευτής και πολλοί άλλοι που είναι στα πράγματα και σου τα έλεγαν αλλά δεν τον πίστευες έλεγαν αλήθεια. Δεν υπάρχει άλλη λύση απο το να κάνουμε μεταρρυθμίσεις -- σωστές κοστολογημένες μεταρρυθμίσεις -- για να ξεφύγουμε το συντομότερο δυνατό απο τα μνημόνια. Διαφορετικά θα χρεωκοπήσουμε και θα γυρίσουμε στην δραχμή και τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο. Κοίτα.. αν αποτύχουν στις διαπραγματεύσεις (να παρακαλάς να πετύχουν) και έρθουν να ζητήσουν δημοψήφισμα τότε θα δω αν θα πεις ούστ σ' αυτούς που σε ξεγέλεσαν. Γιατί το δημοψήφισμα θα είναι για μεσα ή έξω απο το ευρώ. Δεν μας συμφέρει φίλε να βγούμε απο το ευρώ. Θα είναι η απόλυτη καταστροφή.

@@ Τρί, 28/04/2015 - 20:24. Διάβασα το καθημερινό ποίημα,ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΠΟΤΑΜΙ....Η κυβερνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ μετά του,ΣΑΜΑΡΑ Έκαναν μεταρρυθμίσεις;;;;;;Εάν Ναι ποιές;;;;;; και τί πέτυχαν;;;;;;;Πηγαίνετε ΤΩΡΑ να καταθέσετε για τον τζοχαντόπουλο.,,,<<<< ΟΙ ΛΑΔΟΜΕΝΟΙ ΠΟΝΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΜΑΡΤΥΡΕΣ!!!!.....>>>.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.