Πώς να ξεφορτωθείτε σωστά τις κλάρες και τα βαριά αντικείμενα στο δήμο Τρίπολης

Πώς να ξεφορτωθείτε σωστά τις κλάρες και τα βαριά αντικείμενα στο δήμο Τρίπολης

Απρίλιος 28, 2015 - 12:01
8 σχόλια

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Τρίπολη με τα κλαδέματα, τα κλαριά και τα χορτάρια, τα οποία εγκαταλείπουν οι πολίτες όταν κλαδεύουν ή καθαρίζουν τους κήπους και τις αυλές τους. Όπως είχε αναφέρει το ArcadiaPortal σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, υπάρχουν αρκετοί πολίτες οι οποίοι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο σωστός τρόπος να διαχειριστούν τα προϊόντα αυτά, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πρόβλημα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

Σε επικοινωνία που είχε το ArcadiaPortal με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Τρίπολης και υπεύθυνο για την Καθαριότητα κ. Τότση πληροφορήθηκε ότι υπάρχει μια ξεχωριστή υπηρεσία η οποία περισυλλέγει τα κλαριά και τα χόρτα από τους κάδους ανακύκλωσης.

«Ο σωστός τρόπος», όπως τόνισε,«είναι οι πολίτες να αφήνουν έξω από τους κάδους τα κλαριά, τα χόρτα και τα βαριά αντικείμενα και όχι να τα βάζουν μέσα στους κάδους απορριμμάτων».

Ο κ. Τότσης ανέφερε:

Οι πολίτες θα πρέπει να αφήνουν τα κλαριά αυτά πλάι στους κάδους σε μια σειρά. Επίσης τα χόρτα να είναι μέσα σε σακούλες και όχι πεταμένα άτακτα.

Τα προϊόντα αυτά καταλήγουν στον Βιολογικό του δήμου όπου μετά από επεξεργασία γίνονται κομπόστ το οποίο χρησιμοποιείται για λίπασμα στα δάση και στα πάρκα της Τρίπολης.

Οι κάτοικοι μπορούν καθημερινά να αφήνουν κλαριά στους κάδους αλλά με μία σειρά και όχι πεταμένα. Η υπηρεσία του Δήμου ενημερώνεται για το πού υπάρχει όγκος κλαριών και τα συγκεντρώνει άμεσα.

Όσο για τα μεγάλα αντικείμενα όπως έπιπλα και στρώματα, ο κ. Τότσης ανέφερε ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνουν τον Δήμο για το πού υπάρχουν τέτοια αντικείμενα στον αριθμό του Δήμου Τρίπολης  15181.

Πρέπει όλοι να είμαστε ευαισθητοποιημένοι και να λάβουμε υπόψη μας τις επισημάνσεις του Δήμου για μια καθαρή πόλη, πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον.

Ειδήσεις: 

8 Σχόλια

τα κλαριά οδηγούνται στο Βιολογικό τεμαχίζονται και χρησιμοποιούνται στη ζύμωση της λυματολάσπης δεν γίνονται κομπόστ και λίπασμα για τα πάρκα της πόλης, επίσης στο 15181 ενημερώνουμε για τα μεγάλα αντικείμενα αλλα ΚΑΙ για τα κλαδιά γιατί αλλιώς έπρεπε ο Δήμος να έχει συνεργείο να γυρνάει όλες τις γειτονιές και να ανιχνεύει ποιος που πότε και γιατί, η σωστή πληροφόρηση και γνώση των θεμάτων πριν βγούμε να ενημερώσουμε τους δημότες είναι υποχρέωση όχι προαιρετική διαδικασία ......

Α ρε Τρίπολη με τους παντογνώστες… Anonymous αν έχεις παραπάνω πληροφορίες βγάλε μία ανακοίνωση και ενημέρωσε τον κόσμο για το τι πρέπει να κάνει γιατί οι πρασινάδες κοντεύουν να φυτρώσουν δίπλα από τους καδους

τα κλαρια τα συγκεκριμενα ηταν εξω απο τον καδο ενα μηνα... οποτε αναγκαστηκα μπηκαν μεσα στον καδο μηπως κ τα δειτε.....

Δυο εβδομάδες πριν το Πάσχα ενημέρωσα τον δήμο για κλαριά σε πεζοδρόμιο και αφού πέρασαν 10 ημέρες και ξεκαθάρισαν τίνος είναι αρμοδιότητα για να τα μαζέψουν πέρασαν άλλες δυο εβδομάδες για να έρθει να πάρει ένας γερανός μια αγκαλιά κλαριά. Αν ο κ. Τσότσης δεν γνωρίζει που πάνε τα κλαριά και ποια είναι η διαδικασία τότε τι υπεύθυνος καθαριότητας είναι;

Το θεμα με τους τριπολιτσιωτες δεν ειναι τα κλαρια αλλα τα σκουπιδια που πηγαινουν στην πορτα του γειτονα και μαλιστα αδιαφορωντας για τον τροπο αποθεσης τους. Τελικα οι τριπολιτσιωτες δεν δικαιουνται να διαμαρτυρονται για τα σκουπιδια της πολης. Δεν φταιει κυριως οδημος αλλα οι ιδιοι οι πολιτες που δεν ενδιαφερονται για τα σκουπιδια τους. Τα σκουπιδια ειναι δικα μας δικα τους οχι των ...αριανων..

Δεν πειράζει, ο κύριος Τότσης ξέρει άλλα σημαντικά πράγματα για να κρατάει την πόλη "καθαρή"....Θα δείξει σύντομα που το πάνε οι τύποι.......

Εχω μια καλύτερη ιδέα . Να πάρουμε όλοι από μία κλάρα και να αρχίσουμε να κυνηγάμε τον Τότση και τον Παυλή γιατί όλο υποδείξεις είναι και αυτοί δεν έχουν κάνει τίποτα για να δώσουν μόνιμη λύση των απορριμμάτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.